Rok w USA [524]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • KOSAnia

Dziękuję wszystkim którzy pomogli mi wypełniając ankiety i przesyłając mi kontakty do swoich znajomych którzy byli w USA.

Wyniki potwierdziły moje hipotezy. Tak więc okazuje się że osoby będące w USA maja mniejsze poczucie koherencji niż ich rówieśnicy którzy uczą się w Polsce. Co to poczucie koherencji? W dużym skrócie to poczucie, że nasze życie i otoczenie jest dla nas jasne, przewidywalne i spójne.
    Poza tym z ankiety mojego autorstwa wynika, że ogromną rolę spełnia rodzina goszcząca która może bardzo umilić lub zepsuć pobyt. Maja tez znaczenie bliscy przyjaciele i jasne wymagania stawiane w szkole. Natomiast nie ma wpływu na poczucie koherencji ilość znajomych i to czy było się zakochanym lub w związku. Co zaskakujące badanie nie wykazało zależności między znajomością języka a poziomem koherencji.

No to na tyle psychologicznej paplaniny! Jak by ktoś miał pytania to proszę piszcie. Postaram się odpowiedzieć.

Teraz kończę ostanie strony I wysyłam do mojej promotorki, mam nadzieję, że obrona tuż tuż :)
  • Anonim

to o rodzinie to chyba nie potrzeba badan psychologicznych zeby odkryc prawde ze od rodziny wiekszosc rzeczy zalezy
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)