Rok w USA [539]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • '

>Spider wrote:
    >no okej to juz wiem,ale wracając do mojego głownego
    >pytania to ktos zna jakies sposoby lub argumenty żeby
    >przekonać tate na wyjazd:)

Pokaż mu to forum. :)

"Zespół Szkół Sióstr Nazaretanek" - szczerze kondolencje bracie.
  • Anonim

noo czemu o tym wczesniej nie pomyslałem...

niby dlaczego szczere koondolencje?Owszem nie kontynuowałem tam nauki, bo do Liceum poszedłem gdzie indziej ale w tej szkole nie jest tak źle jak sie może wydawać i nie żałuje że tam chodziłem do gimnazjum.
  • Anonim

Nie noo jakoś mi sie nie chce wierzyć że wasi rodzice sie od tak zgodzili na wyjazd:)...
  • Sebastian

Ja chcialem pojechac na 1 lo - nie zgodzili sie.
    Rok pozniej znalezli w gazecie oferte furnel-travel. I wtedy to oni mnie namawiali zebym pojechal :)
  • Anonim

>Spider napisał
    >no okej to juz wiem,ale wracając do mojego głownego
    >pytania to ktos zna jakies sposoby lub argumenty żeby
    >przekonać tate na wyjazd:)

hahaha ja moim przygotowałam ok. 80 stron zapełnionych informacjami o wymianie; po prostu pisałam do (wszystkich jakie znalazłam) firm, fundacji, biur itp. które taką wymianę organizują, zadając mnóstwo szczegółowych pytań, do tego jeszcze pisalam do ludzi którzy na taką wymianę wyjechali i do wszystkiego dołączyłam ich opinie, jeszcze jakieś rozmowy, które znalazłam na forach internetowych..było tego naprawdę mnóstwo (ha, zresztą ciągle to mam,na wszelki wypadek gdyby do czasu mojego wyjazdu [wyjadę dopiero po 2 LO] zmienili zdanie; D ), oni nie wiedzieli co robię, pokazałam im to wszystko jak już było gotowe, i nie da się ukryć, że zrobiło to na nich wrażenie...a do tego na koniec się okazało, że ich znajoma zna mnóstwo osób, które wyjechały i sama też chciała wysłać swoje dzieci, tylko że nie chciały (; i to ich chyba przekonało do reszty.
  • Anonim

>Hilla napisała:
    >>Spider napisał
    >>no okej to juz wiem,ale wracając do mojego głownego
    >>pytania to ktos zna jakies sposoby lub argumenty żeby
    >>przekonać tate na wyjazd:)
    >
    >hahaha ja moim przygotowałam ok. 80 stron zapełnionych
    >informacjami o wymianie; po prostu pisałam do (wszystkich
    >jakie znalazłam) firm, fundacji, biur itp. które taką
    >wymianę organizują, zadając mnóstwo szczegółowych
    >pytań, do tego jeszcze pisalam do ludzi którzy na taką
    >wymianę wyjechali i do wszystkiego dołączyłam ich
    >opinie, jeszcze jakieś rozmowy, które znalazłam na forach
    >internetowych..było tego naprawdę mnóstwo (ha, zresztą
    >ciągle to mam,na wszelki wypadek gdyby do czasu mojego
    >wyjazdu [wyjadę dopiero po 2 LO] zmienili zdanie; D ), oni
    >nie wiedzieli co robię, pokazałam im to wszystko jak już
    >było gotowe, i nie da się ukryć, że zrobiło to na nich
    >wrażenie...a do tego na koniec się okazało, że ich
    >znajoma zna mnóstwo osób, które wyjechały i sama też
    >chciała wysłać swoje dzieci, tylko że nie chciały (; i
    >to ich chyba przekonało do reszty.

Hehe to pewnie zrobiło na nich duże wrażenie.Też chce wyjechać w 2 LO i dlatego tak wcześnie już o tym myśle.mogłabyś mi podesłać chociaż częsc twojej pracy,żebym chociaż zobaczył jak to wygląda?
  • Anonim

czekaj, napisze do Ciebie na priv (;
  • Anonim

mi tez mogłabyś podesłać chociaż częsc twojej pracy,żebym chociaż zobaczyła jak to wygląda? <prosi> :)
  • Anonim

ja tez bym chcial:) chociaz wyjazd juz mam za soba.
  • Anonim

haha, ale to nie jest nic bardzo szczególnego, wy wszystko to, co tam jest napisane i tak już wiecie przecież!
    robiłam to tak, że drukowałam ze str internetowej danej fundacji wszystkie informacje, potem pisałam do nich i pytałam osobiscie, dołaczałam wydrukowane maile i jak mi sie udało to opinie osoby, która wyjechała z tą firmą, a osobno jeszcze kawałek jakiegośtam forum, maile i wiadomosci (i tego jest najwięcej, bo moim zdaniem to najcenniejsze) od osób, które mają ten wyjazd za sobą. no i nawet kawałek tego grona też się tam znalazł (;

jeżeli mimo wszystko ktoś to chce, to teraz wyjeżdżam (jutro raniutko) więc i tak już przesłac nikomu nie zdąże, zresztą nie mam tego w jednym kawałku na komputerze; wydrukowane, owszem (nawet łatwiej byłoby mi to po prostu takie komuś pozyczyc) ale na komputerze jest w postaci kilkudziesięciu maili i wiadomosci..
    już koledze tam wyżej obiecałam, że jak wrócę (za 10 dni) to spróbuję to odtworzyć i skleić w mniej-więcej jeden dłuuugi kawałek..
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)