-
Anonim
-
Anonim
oj a co z kontaktami bo przeciez w ameryce maja jakies takie inne wtyczki?? -
Zosia
kupujesz taki "przełącznik" - nie wiem jak to się fachowo nazywa,
ale w każdym sklepie z elektroniką ci powiedzą. -
-
Mateusz Gugałka
po pierwsze, jak masz kupowac laptopa i nie jest Ci na razie strasznie potrzebny poczekaj az bedziesz w stanach bo tam kupisz o wiele taniej. Jesli kupisz w Polsce musisz sprawdzic na ladowarce jakiego napiecia potrzebuje, jezeli bedzie 110 - 240 bo tak zazwyczaj jest wystarczy Ci zwykla przejsciowka kosztujaca naprawde nie wiele, jesli bedzie np tylko polskie napiecie potrzebujesz konwertera ktory kosztuje troche wiecej. Sprawdz kazdy sprzet ktory bierzesz tam czy bedzie dzialal z przejciowka; ) co do tego co ma plus, orange itp to tu nie widzialem. Mozesz tylko po przyjezdzie meczyc rodzine, zeby zalozyla wifi w domu, bo to nie jest bardzo drogie. -
Anonim
-
Anonim
tylko obawiam sie ze jak kupie tam laptopa to kable bedzie dostosowany do ich kontaktu a nie do naszego;) -
Maja
O matko...
Wy to macie problemy.; )
Jak kupisz laptopa w Polsce to będziesz potrzebować przejściówki na amerykańską wtyczkę, albo po prostu kupić nową ładowarkę, która wcale dużo nie kosztuje. No i niektóre ładowarki są tak zbudowane, że idzie wtyczka od lapa, zasilacz i zasilacz jest podłączany do kontaktu za pomocą kabla zasilającego, takiego samego, jak w normalnym komputerze (to takie grube coś), więc w tym wypadku to wychodzi jeszcze taniej.
Ja mam laptopa z polską wtyczką i najprostszą z przejściówek. Obawiałam się, że spalę ładowarkę (co nie byłoby jakąś tragedią...), ale tak się nie stało i do teraz wszystko działa jak należy.
Więc masz 2, a nawet 3 wyjścia.
1) kupić przejściówkę, która NIE jest droga :) chociaż ktoś na jakimś blogu napisał, że zapłacił za nią chyba 40$ - ktoś nieźle na nim zarobił... Na allegro za takie wtyczki zapłacicie w granicach 10-20zl. Na ebayu za ok. 3-10$...
2) kupić nową ładowarkę - na allegro ok. 30zl i wzwyż, a na ebayu nawet od paru $ wzwyż.
3) kupić w Polsce kabel zasilający lub kupić w Stanach kabel zasilający.
I po kłopocie.
A z telefonami...
Możecie sobie kupić telefon na kartę i upewnić się, że będzie działał w Stanach, a potem na miejscu wziąć sobie jakiś telefon. Ja jeszcze tutaj telefonu nie mam. -
Mateusz Gugałka
>E. napisała:
>tylko obawiam sie ze jak kupie tam laptopa to kable bedzie
>dostosowany do ich kontaktu a nie do naszego;)
to mowilem przecierz o przejsciowce; ) wiekszosz ladowarek jest dostosowanych i do naszego napiecia i do amerykanskiego; )