kom

• 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • balbi

jest to jedna ze spraw do załatwienia,
    wiem ze róznie mozna to załatwić, jaka jest wasza opcja?
    bo ogolnie do spelnienia są takie warunki,
    potrzebuje miec jakis kontakt do czasu az mnie Host odbiora z lotniska, poniewaz mam przesiadke to wszytko moze sie zdarzyc wiec obowiazkowo jakas mozliwosc skomunikowania sie musi byc,
    no a drugi warunek to juz proste trzeba miec kom na pobyt TAM; P

jakies konkretne pomysły?
  • Anonim

omg. z lotniska mozna dzwonic, nie? karte wystarczy kupic do telefonu; p a na pobyt tam? najlatwiej kupic tam i korzystac tam, tak jak widze z Kanady - inaczej ciezko z telefonem stad i karta stad.
  • Maja

Ja będę miała ze sobą polski telefon i na miejscu zamierzam kupić jakąś kartę...

Polski, bo będę mogła wysłać czasem smsa i do mnie będą mogli wysłać, a 'miejscowy' to wiadomo; )
  • Anonim

Hm, ja i tak musialam sie numerow tutejszych pozbyc :D Wiec kupie tam, chociaz sam aparat mozna kupic tu... byleby trzy-zakresowy
  • Anonim

No własnie też sie nad tym zastanawiłam co prawda jade dopiero w przyszłym roku;)
  • Mateusz Gugałka

moj jest trzy-zakresowy i co chwile gubi sygnal; ) nawet z karta at&t. W stanach telefony mozna kupic strasznie tanio. Ciezko tu w ogole dostac sama karte. W wallmarcie byly np z at&t taka paczka telefon, karta sim itp. i to kosztowalo 30$ i nie masz zadnego abonamentu itp, normalny prepaid a telefon zle nie wyglada, moze ma malo funkcji. Jest to jakis samsung troche starszy, ale trzyma caly czas sygnal, ma konweter odleglosci, temperatury itp wiec mi sie bardzo przydaje :D
  • nowy etap:)

a ja mam 2 telefony z Polski i oba dzialaja:)
  • Anonim

a ja słyszałam ze jest taki telefo który ma możliwość włożenie dwóch kart jednoczesnie, wiec moze byc wtedy jedna karta z polski a druga z ameryki moim zdaniem fajne:)
  • Anonim

Taki telefon to na przykład Samsung D880.Na allegro można tez kupić specjalne nakładki pod baterię na dwie karty SIM ale nei wiem czy karty z różnych zakresów będą działały razem-nie znam się zbytnio na tych sprawach;]
  • Mateusz Gugałka

>nowy etap:) napisała:
    >a ja mam 2 telefony z Polski i oba dzialaja:)

bo mieszkasz w duzym miescie; p wyjedziesz gdzies troche dalej i zaczna sie problemy z sygnalem; P
  • Anonim

kurcze może tak byc to mnie przeraziłeś
  • Mateusz Gugałka

Stany sa daleko w tyle jesli chodzi o komorki za Europa; P
  • Anonim

dobra jum mnie nie strasz ze nie bede miala zasiegu mysle ze przez rok wybudyja tam tysiace stacji czy czegos tam i bede miec zasieg nawet na jakiejs kompletnej wsi lol
  • Anonim

a ja tak polowicznie w tym temacie...
    chodzi o to, ze jesli ktos ma ibook'a to co zrobic, zeby miec tam internet? bo nie mam zielonego pojecia..
  • Mateusz Gugałka

najprawdopodbniej bedziesz potrzebowala hotspota, albo postarac sie o cos w stylu tych kard jakie oferuje orange i plus, tylko nie wiem jak to sie nazywa, moze twoja rodzina bedzie miala wifi w domu; )
  • Anonim

mam wlasnie ta plytke orange do internetu, ale nie wiem czy ona bedzie dzialala w usa, poza tym tutaj to wyglada tak, ze oplate za to doliczaja do rachunku, a tam..?
  • Anonim

no właśnie tez mam z tym problem bo juz namowiłam rodziców zeby kupili mi laptopa, ale czy jesli kupie ta płytke np. plusa to bedzie tam odbierac czy cos w tym stylu??
  • '

>ale czy jesli kupie ta
    >płytke np. plusa to bedzie tam odbierac czy cos w tym
    >stylu??

Nie. Musisz liczyć na to, że Twoja rodzina będzie miała w domu internet. Jeżeli nie, będziesz musiała szukać w mieście darmowych hot-spotów. Na lotniskach zazwyczaj są płatne (~$10/24h).
  • Anonim

kurcze czyli tak naprawde laptop mi nie potrzebny chyba ze tam kupie ta płytke
  • '

> kurcze czyli tak naprawde laptop mi nie potrzebny chyba ze tam kupie ta płytke

Ciężko rozumujesz... :P
    Potrzebny, bo może się okazać że w wielu miejscach jest darmowy internet. Poza tym w Stanach nie są rozpowszechnione tak jak np. w Polsce modemy korzystające z sieci komórkowej.
  • 1
  • 2
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)