Rok w USA [524]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • M A R C I N

Witam wszystkich! Obecnie jestem w III klasie gimnazjum, ale poważnie myślę o wyjeździe do USA na semestr w II klasie liceum. Jak myślicie czy będą później problemy z powrotem do szkoły na drugi semestr? Uważam, że I semestr II klasy liceum jest najodpowiedniejszy a wybrałem tylko semestr, ponieważ myślę, że będą wtedy mniejsze problemy z powrotem do klasy, etc. Bardzo proszę Was o rady i pomoc; ] Pozdrawiam i liczę na odzew.
  • Anonim

a tak można?;p jak tak to super, też chce na 1 semestr:)
  • M A R C I N

Można, można... ale ja proszę o szczegóły tych co się bardziej znają, niż nasza dwójka :P
  • Anonim

ja ci radze jedz na rok :P
  • M A R C I N

A da się później tam wszystko pouzgadniać? Nie chcę mieć roku w plecy; ( to jest obawa :P
  • ♥ Kasia

zdecydowanie na rok! Wiele sie traci wyjezdzajac tylko n semestr i wszystkie osoby kote znam ktore wyjechaly na semestr zajebiscie zalowaly swojego wyboru. W drugim semetrze masz graduaion(zakonczenie roku), prom (studiowka) sporty wiosenne (jakbys chcial w jakis uczestniczyc) wreszcie sie robi ladna pogoda i mozna cos porobic ciekawego po dlugiej zimie kiedy mozliwosci sa ograniczone! Na semestr sie popoestu nie opłaca!

A co do szkoły to każde liceum prywatnie decyduje co robi z takimi uczniami osobiscie mysle ze jak wrocisz w polowie roku to tylko gorzej bo 2 LO jest najbardziej nawalona materiałem w Polsce i nie sadze zebys skonczył 2 LO z dobrymi ocenami o ie w ogole bys zdał bez pierwszego semestru.
    Moje LO puszcze mnie do 3 kl po powrocie ale ja i tak tam nie wracam bo planuje isc od razu na studia o rok wczesniej. Wiele innych szkół puszcza do 3 kl po zdaniu egzaminow komisyjnych z klas ktorych nie mieles w stanach czyli na pewno polski i reszta zalezy jakie klasy wybierzez. Wszystkiego dowiediec sie musiszw swoim LO. Tylko to tez jest tak ze mi moje na poczatku poiwedzialo ze bede powtarzala 2 kl a pozniej ze bez poblemu do 3 wiec nigdy nie wiadomo.
  • M A R C I N

Kurde... wszystko super i w ogóle. Muszę to wszystko na spokój przemyśleć, choć myślę, że to na serio zajebista sprawa. Ciekawe jak z namówieniem rodziców :P Były u Was jakieś problemy?
  • j.

tylko na rok
    1sem to bezsens moim zdaniem
  • Sobczy

Zobaczysz ze po jednym semestrze tu zalowalbys stad odjezdzac... najlepiej pojedz na rok bo semestr to nic nie da. mam kolezanke z brazylii ona miala byc tylko na 1 semestr ale po pierwszym semestrze stwierdzila ze szkoda tak szybko wracac wiec zostala na drugi.
  • Anonim

>M A R C I N napisał
    >Kurde... wszystko super i w ogóle. Muszę to wszystko na
    >spokój przemyśleć, choć myślę, że to na serio
    >zajebista sprawa. Ciekawe jak z namówieniem rodziców :P
    >Były u Was jakieś problemy?

noo na rok sie bardziej opłaca, wszyscy to mówia. zresztą skoro już sie przejdzie przez ten trudny początek, to niewarto tak odrazu wracac.

a moi sie w końcu zgodzili, ale troszke to trwało; )
  • ♥ Kasia

ja tam nie musialam rodzicow na nic namawiac bo poszlam w slady barata ktory byl na wymainie 9 lat temu a i tak caly pomysł wymiany był mojego taty :)
  • AmeluS

Ja tez nie miałam probleu tak jak ^in da usa^ podoba sytuacja tylko ze brat byl 8 lat temu; Dhe^ i na 3 lata byl tam w high school; PP przyjechał do PL i se studiuje; DDD
  • Mateusz Gugałka

ja powiedziałem rodzicom o tym gdzieś na początku grudnia i dałem im czas do lutego na oswojenie się z tym, co jakiś czas tylko pytałem czy coś rozmawiali o tym itp; P do tego wspominałem o tym, że chce studiować w stanach i tam mieszkać ( obywatelstwo :D ) więc przyda mi się dobry angielski i jakieś znajomości; ) w końcu się zgodzili :D
  • Anonim

jak masz obywatelstwo to sie nie dziwie ze sie zgodzili; )
    nie no moi na poczatku w ogóle nie chcieli o tym słyszec, i trwało to tak jakies dwa, trzy miesiace. a potem sie okazało ze ich znajoma chciala wysłac swoje dzieci, nagadała im jakie to ma zalety i tak dalej, ze to bezpieczne bla bla bla, a potem to juz mój tata sie pytał kiedy zamierzam tam pojechać; p
  • ♥ Kasia

masz obywatelstwo amerykanskie czy chcesz sie o nie ubiegac?
    Nie no mysle ze po glebszym zastanowieniu sie wiekszosc rodicow by sie zgodziła. Ja wiem ze moja mama nie chciala zebym jechala ale to dlatego ze by tesknila i teskni :P Ale nigdy o tym mi nie mowila ani zadnych wyrzutow tylko kilka razy zanim wyjechalam jak jeszcze nie mialam placementu to mowila polzartem pol serio ze zadna tragedia by sie dla niej nie stala jakbym nie wyjechala :)
  • Sebastian

tak u mnie teraz jest podobnie; P I jeszcze jak rodzice mowia , ze powinienem z nimi spedzac wiecej czasu i prawie cala wakacje mam niby spedzic z nimi :P tak troche sie czuje jakbym gdzies wyjezdzal na zawsze itp :D glupie uczucie :]
  • Space cowboy

Amaranth może rodzice chcą spedzić z tobą ostatnie chwile bo jak ty wyjedziesz to oni zmienią adres.
  • Sebastian

To Ci sie udalo Tosiek :]:P
  • ♥ Kasia

nie no ja naszczescie nie musiałam spedzic całych wakacji z rodzicami :) Tylko ostatni tydzien przed wylotem spedziłam z tata :) a tak no normalnie ze znajomymi :) ciekawa jestem czy ktors trafi do mojej szkoly lub okolic :)
  • KarLa

Antonio kiedy się do US wybierasz? bo jak na razie, to Cie na Nowym Świecie widziałam :P
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)