Rok w USA [539]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Hej.Chcę pojechać na wymianę i zastanawiam się jak wygląda"życie towarzyskie" Pamiętacie swój pierwszy dzień w szkole?Idziecie korytarzem i co wzbudzacie jakieś zainteresowanie?Ludzie sami do was podchodzą i rozmawiają?A przede wszystkim, czy się spotykacie z ludźmi i chodzicie na takie imprezy jak"widzimy w filmach"Spotkaliście się z jakimiś niemiłymi żartami na temat Polaków?I ogólnie jak was traktują ludzie w szkole i co wy o tym sądzicie....

Pozdrawiam
  • Mateusz Gugałka

najlepiej poszukaj tematu o blogach i je poczytaj; ) można się tam sporo dowiedzieć na ten temat. Z tego co czytałem to problemów z żartami niemiłymi nie ma, amerykanie chcą cały czas pomagać itp; )
  • Anonim

no wiadomo, ze ludzie podchodza! w ogole wszyscy sa mega mili i non stop jest: POLISH GIRL! albo POLAND CHICK! albo POLAND! :D jest slodko hehe
  • RogaLL™

mój pierwszy dzień był zwariowany, wogóle wzbudzam duże zainteresowanie...ludzie są ciekawi mnie i chcą wiedzieć jak najwięcej.....jest naprawde bardzo miło i czuje się jak w domu:)))
  • Anonim

a jak wyglądało przyjęcie Was przez host rodzine,ten pierwszy dzień?
  • Anonim

na poczatku bardzo sie o to obawialem, ale odrazu po tym jak mnie z lotniska odebrali to zaczelismy gadac i gadac , i wsumie wszystko fanie wyszlo :)
  • Anonim

a jezeli chodzi ci o te drinking parties :) to tylko zalezy z jakimi ludzmi sie zaprzyjaznisz :))
  • Space cowboy

a rodzina jak podchodzi do picia i czy są ostre sankcje jak Cie przyłapią
  • Anonim

jezeli ktos z agencji ktorej jedziesz cie przylapie na miejscu [ area rep.] to wylatujesz...ale jak na fajna rodzine trafisz to ci pozwola na imprezy jakies tam.. ja np pije sobie piwo z moim host dad czasami :P :) to wszystko zalezy od rodziny ktora cie gosci :)
  • Anonim

ja pielem normalnie
    powiedzialem ze u nas sie pije i tyle
    tylko czasami musialem prosic host mom zeby mi kupila jak niebylo skad skolowac lewego id
  • Anonim

a to spoxik:)Ej a czy z reguły jest tak że jadąc na wymianę jedziesz do małego miasteczka?Bo podobno takie jest założenie programu,ale osobiście wolałabym do większego miasta nie zaraz NY,ale Philadelphia czy coś takiego a nie mala wieś w Teksasie...
  • Anonim

z reguły chyba tak, ale np.jedna dziewczyna wyladowała w Spokane (Washington) a to wcale nie jest wieś :P
  • Anonim

>...Sarah... wrote:
    >a to spoxik:)Ej a czy z reguły jest tak że jadąc na
    >wymianę jedziesz do małego miasteczka?Bo podobno takie
    >jest założenie programu,ale osobiście wolałabym do
    >większego miasta nie zaraz NY,ale Philadelphia czy coś
    >takiego a nie mala wieś w Teksasie...

niestety najczesciej na wsi , ale te wsi takie male nie sa :P ... ja np kino mam , walmart ( :D ) , jakis tam mall szkola jakeis tam sklepy....takze nie jest tak zle...
  • Sobczy

ale wy glupoty gadacie xD ktos napisal ze mu host mama alko kupuje hahaha chyba sie mu snilo... wszystkie host family jakie znam a znam tu okolo 40 exchange students w mississippi sa STRICK jezeli chodzi o picie! trzeba byc 21 ... pszzz serio glupie to no ale coz.. jesli uda ci sie wkrecic w dobre towarzystwo moze bedziesz pila ale tutaj sie nie pije tak jak u nas w polsce! Teskniem za tym! XD mimo ze zdarzy mi sie tu od czasu do czasu ale to nie to samo xD POLISH VODKA THE BEST!
  • Anonim

>Sobczy napisał
    >ale wy glupoty gadacie xD ktos napisal ze mu host mama alko
    >kupuje hahaha chyba sie mu snilo... wszystkie host family
    >jakie znam a znam tu okolo 40 exchange students w
    >mississippi sa STRICK jezeli chodzi o picie! trzeba byc 21
    >... pszzz serio glupie to no ale coz.. jesli uda ci sie
    >wkrecic w dobre towarzystwo moze bedziesz pila ale tutaj sie
    >nie pije tak jak u nas w polsce! Teskniem za tym! XD mimo ze
    >zdarzy mi sie tu od czasu do czasu ale to nie to samo xD
    >POLISH VODKA THE BEST!

hah prosze cie
    jak jestes ciamajda i niepotrafisz sobie nic zalkatwic to niemoja wina
    widocznie twoje towrzystwo jest tandetne tam w missi..
  • Anonim

> ale wy glupoty gadacie xD ktos napisal ze mu host mama alko kupuje hahaha chyba sie mu snilo... wszystkie host family jakie znam a znam tu okolo 40 exchange students w mississippi sa STRICK jezeli chodzi o picie! trzeba byc 21 .

w tym wypadku nie masz racji; ] co prawda moja host family przestrzega tego "21" ale znam dwie host families ktore tego nie przestrzegaja; )
  • Anonim

tak jak wczesniej pisalem do ludzi ktorzy sie wybieraja , WSZYSTKO zalezy od rodziny i towarzystwa w do jakiej//jakiego trafiles :PP :)
  • Sobczy

"JANEK" ciamajda to ty kurwa moze jestes! jak czytac nie potrafisz to sie naucz.. napisalem o stosunku rodziny do picia studentow a nie co do tego czy oni pija.. ja tu pije ale gdyby moja rodzinka sie dowiedziala napewno mialbym problemy..
  • Anonim

hbahahahahahahhahahahahahaa ej powiem Wam tak - host rodzina przeciwko piciu to BULLSHIT!!!! haha i mowie to na wlasnym przykladzie hahaha :)
    Sobczy moze nie wiesz o swojej host tego czego ja nie wiedzialam o swojej! ahahahhaha
  • j.

>Sobczy napisał
    >"JANEK" ciamajda to ty kurwa moze jestes! jak czytac nie
    >potrafisz to sie naucz.. napisalem o stosunku rodziny do
    >picia studentow a nie co do tego czy oni pija.. ja tu pije
    >ale gdyby moja rodzinka sie dowiedziala napewno mialbym
    >problemy

mnie to wali czy twoja rodzina pije

no to masz muke z ta twoja rodzina

jakos nieznam nikogo kto by mial problemy z tym bedac na wymianie

taka prawda jest ze jak bys sie postaral to pomimo rygorow i tak by niemieli nic przeciwko temu
    kwestia wyobrazni
    elo
| |

Zapraszam wszystkich, którzy byli, są teraz lub planuja wyjazd do USA w ramach programów Acadamic...

Fotki

Miejsca grona (0)