-
Anonim
Jedna pozytywna postać w tym filmie, jedna? Tak by z czystym sumieniem powiedziec – "ten/ta to postepuje dobrze" Czy takowa istnieje? -
Andrew
-
Boleslaw
-
Anonim
W filmach są tzw czarne charaktery i postacie pozytywne – cos wnoszące, cos "dobrego" (samo dobro jest niedefiniowalne za to wyczuwalne przez zdrowego człowieka) Kto jest dobry w w tym filmie? -
-
Uzytkownik usuniety
-
Andrew
Syn chciał uchronić matkę przed lekomanią - więc postępował "dobrze" i można go uznać za bohatera pozytywnego ?
Operowałbym raczej skalą szarości. Poza tym film pokazuje co może stać się z każdym, kiedy przestajemy panować nad swoim życiem. -
Anonim
Chciałbyś mieć takiego syna co by cie zamykał w pokoju by wynieść i sprzedać twoje handelki a pieniądze przecpac? Z tego i z innych powodów nie jest (moim zdaniem) postacją pozytywną. Znacie lepiej fabułe tego filmu niż ja więc się nieśmiało zapytałem, bo też chce widzieć te odcienie szarości a może i kolory jak Bóg pozwoli -
Uzytkownik usuniety
negatywne i pozytywne postacie mozna wymienic jezeli będziemy doszukiwać sie w szczegółach, a chyba nie o to chodzi.
Moim zdanie wszyscy równi :) -
Anonim
No nie, nie o to – chodzi o ogóły, mordercy tez się zdarza trafić papierkiem do kosza na ulicy, nie wiecie o co mi chodzi wiec wiecej nie mecze. Chodzilo mi o naturalność tego filmu wlasnie z tego wynikającą, kiedys gadaliśmy o tym na filmwebie i pamiętam że nikt do niczego w koncu nie doszedł, teraz tamte forum jest opanowane przez wrażliwe nastolatki i nic co nie jest super przychylne dla rds nie przejdzie. No nic -
Lucky Looser with no luck
właśnie w tym filmie chodzi mnm. o to że nikt nie jest krystalicznie czysty... każdy ma wady jak i zalety, przez to film wydaje się być bardziej 'prawdziwy', na dobrą sprawę każdy jest postacią pozytywną, bo chce dla siebie i swoich bliskich jak najlepiej, z drugiej strony bedac takze ofiarą... imo przynajmniej, troche skolowany jestem, pozno jest nie wiem czy cos nie nakrecilem najwyzej bede jutro prostowal :P pzdr -
Anonim
-
Andrew
To zależy jak postrzegasz ten film, dla mnie powinien mieć pod tytuł "Oglądaj ku przestrodze".
Nie pokazuje recepty jak się z czegoś wyczołgać tylko to jak niektóre decyzje na nas oddziałowywują. Dlatego nie ma krystalicznych psotaci, a tylko te któe się staczają. -
I'll be more than a woman !
pozytywna ? nie sadze. one sa niezle powykrecane, w szczegolnosci wykrecona mamusia. -
c c
>ele napisał
>Chodzilo mi o naturalność tego filmu wlasnie z
>tego wynikającą, kiedys gadaliśmy o tym na
>filmwebie i pamiętam że nikt do niczego w koncu
>nie doszedł, teraz tamte forum jest opanowane przez
>wrażliwe nastolatki i nic co nie jest super przychylne
>dla rds nie przejdzie. No nic
Ale ty chyba nie wiesz jak wygląda życie w normalmyn świecie. przecież nie można o ludziach mówić w kategoriach dobry - zły bo to nie ma sensu ponieważ dobro czy zło jest bardzo subiektywnym odczuciem. Inaczej dobro postrzega babcia w mocherze a inaczej anarchista. Tak samo jest w tym filmie. Dlatego myślę że naturalność tego filmu leży w tym że nie możemy określić jacy są jego bohaterowie. To moje skromne zdanie -
Anonim
co za pytanie!?
kto jest DOBRY!?
Ten film nikogo nie pokazuje w gruncie rzeczy w złym świetle..każdy ma jakieś przywary ( no może z jednym nasileniem najgorzej tu sie prezentuje Henry, który jest wybitnie słaby: okrada własną matke, zapomina o niej) ale to właśnie sprawia,ze maja ludzkie twarze..nie ogladamy herosów, czy ciagle wyluzowanych i nasąconych cynizmem boharerów trainspotting.
chociaż do mnie bardziej przemawiaja Ci drudzy..za dużo przerysowanej traumy w Requiem.
choolse life;) -
Andrew
W Trainspotting są wyluzowani ?. A co dopiero powiedziec o Human Trafic; ]. -
Lucky Looser with no luck
-
Anonim
>fuck the pain away!!! napisała:
>co za pytanie!?
>kto jest DOBRY!?
>Ten film nikogo nie pokazuje w gruncie rzeczy w złym
>świetle..każdy ma jakieś przywary ( no
>może z jednym nasileniem najgorzej tu sie prezentuje
>Henry, który jest wybitnie słaby: okrada
>własną matke, zapomina o niej) ale to
>właśnie sprawia,ze maja ludzkie twarze..nie
>ogladamy herosów, czy ciagle wyluzowanych i
>nasąconych cynizmem boharerów trainspotting.
>chociaż do mnie bardziej przemawiaja Ci drudzy..za
>dużo przerysowanej traumy w Requiem.
>choolse life;)
Trainspotting trzeba rozkminic, trzeba sie zastanowic nad przekazem. a w RFAD wszystko jest podane na tacy, ze 'narkotyki sa be' i nie moze byc inaczej.. -
Anonim
wg mnie jedyną osobą 'dobrą' w jkaiś sposób była sekretarka, która zadzwoniła na pogotowie, by zabrali Sare. -
Anonim
>ele napisał
>Chciałbyś mieć takiego syna co by cie
>zamykał w pokoju by wynieść i sprzedać
>twoje handelki a pieniądze przecpac? Z tego i z innych
>powodów nie jest (moim zdaniem) postacją
>pozytywną. Znacie lepiej fabułe tego filmu
>niż ja więc się nieśmiało
>zapytałem, bo też chce widzieć te odcienie
>szarości a może i kolory jak Bóg pozwoli
on nie zamykał matki w pokoju, sama sie tam zamknęła.