Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • I trust me...

Dla mnie najlepsza w tym filmie jest muzyka.I to że nawet jeśli nie interesuje Cie temat narkotyków i masz w nosie ćpunów to obok muzy nie da się przejść obojętnie.Uwertura jest po prostu najlepsza...co wy na to??
  • Anonim

muzyka jest świetna, z resztą szybko po obejrzeniu filmu kupiłam płytkę..jak jej słucham to od razu widze poszczególne fragmenty filmu..naprawdę zostaje w pamięci..
  • S.

ostatnio z netu udalo mi sie zassac ost requiem for a dream w remixie...tyle ze jeszcze go nie zdazylem przsesluchac;P jak tylko znajde wolna chwilke to sobie zarzuce na sluchawki ten wynalazek...posluchajem, obaczym...a pozniej wrazeniami sie podzielim:)
  • Grono.Net

Uwertury są dwie; -) A sam motyw pojawia się jeszcze w trzech innych utworach.
    Ale faktycznie wywiera wrażenie.
    Chociaż jeszcze ciekawsze byłoby, gdyby zaaranżowane na całą orkeistrę, łączenie z sekcją dętą. Z takim większym rozmachem, bo co by dużo nie mówić, ale to dosyć prosty utwór.
  • I trust me...

Tak owszem jest wiosenna i zimowa,a sam motyw pojawia się jeszcze na końcu i w paru.Jednak wydaje mi sie że jest to tak niesamowite między innymi przez swoją prostote.A swoja drogą wydaje mi się że straciło by klimat gdyby włożyć tam sekcje dętą,a poza tym nie wiem gdzie by była na miejscu.Moim zdaniem napewno nie w uwerturze.
  • Anonim

owszem, muzyka jest świetna :) te remixy z netu tez spoko. moze i orkiestra by spotęgowała wrażenie, ale dla mnie dobrze jest jak jest , wyjatkowo zgodnie dobrany soundtrack do filmu. można posłuchac i pomysleć...
  • Lasek

Ja to określe jednym zdaniem:
    "Muzyka z tego filmu daje tyle samo radości dla ucha, co film dla oka"...
    Elo :>
  • Anonim

Co do remixu - to podejrzewam ze chodzi ci o wersje Oakenfolda. Respekcik dla niego za to :>
  • Anonim

Uwielbiam Soundtrack:> i zaraz sobie puszczę:>
  • Grono.Net

clint mansell jest świetny w ogóle. jego muzyka do "pi" i requiem idealnie oddają klimaty obu filmów.. przed ich oglądnięciem miałem już soundtrack i wydaje mi się, że już sama muzyka tworzy pewną historię - przepełnioną strachem, psychodelą i nagłymi wzlotami opowieść o ludzkiej psychice.

http://www.clintathecontrols.com - oficjalna strona artysty z mp3 i filmami do pobrania.
  • :..:| ..:| |..-.. .::":.., :.:;

Polecam Kronos Quartet,ktory wpołtworzył tą muze. nie ma elektroniki ale wywraca do gory nogami standardowe myślenie o muzyce klasycznej. Psychodela i klimat rodem z muzyki eksperymentalnej
  • 123456

Muzyka zwala na kolana sczególnie nocnymi porami tak i mi się ostatnio demoniczny pomysł do głowy wdarł żeby owe utrory zaprezętować w radju szkolnym
    np: na długiej przerwie !!!!
  • Neftys

Soundtrack...
    C U D O·!
  • agatta

Najpierw mialam soundtrack, potem dopiero obejrzalam film. Sciezka dzwiekowa podobala mi sie od samego poczatku, ale dopiero po obejrzeniu Requiem moge sie nia naprawde rozkoszowac.
    Fascynujaca, hipnotyzujaca, JAK NARKOTYK.
  • Anonim

Sundtrack wyczesany w kosmos. . .
    ale szczerze ciągle leci to samo na płycie tylko niby inaczej... mi się dobrze tego słucha przed snem.. potem mam takie psychodeliczne stany w nocy ...
  • ahalja

muzyka z "Requiem..." jest fantastyczna... Clint Mansell i Kronos Quartet odwalili kawał dobrzej roboty... uwielbiam tego słuchać...
  • Anonim

Muzka jest nieodlacznym elementem tego filmu :) po prostu niesamowita.
  • .::calvin::.

muzyka..... uwielbiam muzyke filmową, ale ta z "requiem...." jest po prostu rewelacyjna. gdy pierwszy raz obejrzałem film to od razu zwróciłem na nią uwagę, ale nie potrafiłem jej potem przywolac w pamięci. jakaś aura pozostała, ale nie mogłem sobie przypomnieć tego motywu. gdy tylko zdobyłem muzyke z filmu zacząłem jej słuchać praktycznie bez przerwy. wtedy znów zapaliłem się, by ponownie obejrzeć film :) i tak już mi zostało. słucham muzyki bardzoi często, a film mam na komputerze i też często oglądam.

pozdrawiam wielbicieli "requiem..."
  • Ewa

Muzyka jest niesamowita.. Gdy po raz pierwszy zobaczyłam film, naprawdę byłam totalnie uzależniona od soundtracku.. Leciał codziennie :) Teraz rzadziej, ale czasem po prostu MUSZĘ to włączyć; ) Taka mała obsesja. Cudo.
  • Anonim

moja rodzina przezyła istna traume jak dostałam ta płyte... katowałam ich muza z requiem dniami i nocami; -)))

nic nie poradze ze motyw przewodni mnie kompletnie zauroczył i tygodniami nie byłam w stanie sie od niego "uwolnić"... tak bywa.

CUDO to za mało powiedziane; -)
| |

"-Chce tylko, żebyśmy troszeczkę spróbowali aby wiedzieć jak dzielić. -Przekonałeś mnie. ...

Fotki

Miejsca grona (0)