Requiem for a Dream [5254]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • mania

Dobrze wiemy że, Requiem dla snu jest filmem o niezwykłym charakterze. Umie w specyficzny sposób poruszyć człowieka.....

Ale czy znacie jakieś książki, które równie dobrze oddziaływują na psychikę??;>

Już jako pierwszą polecam "Hell" Lolity Pille.
    Hell ma 18 lat bierze kokę tak jak ty palisz papierosy..itp. Aż do wieczora, kiedy to zakochuje się w swoim męskim odpowiedniku. Czyta się jednym tchem...^^

"Jutro byłbyinny dzień... podobny."
  • Martuś :)

Ja jak czytam "Pamietnik Narkomanki" to wpadam w jakąs dziwna psyhoze sama nie umiem tego nazwac...
  • mania

właśnie muszę się zabrać za czytanie tej książki
  • Martuś :)

No polecam , bo ciekawa lektura...ja uwielbiam czytac ksiazki o ćpunach i staram sie czytac wszystkie o ,ktorych słyszałam...

A pamietnik za kazdym razem gdy czytam go ponownie to ostro miesza mi w głowie...
  • Niedźwiadki harcują wiosną

no to ja polecę wam dość świeżą książkę "xenna moja miłość" Łukasza Gołębiowskiego, bardziej o alkoholu niż dragach a przede wszystkim jednak o miłości, czyta się bez przerwy.... Ja tam zawaliłam noc całą; )
  • Niedźwiadki harcują wiosną

http://xenna.com.pl/
  • Ostrunio

"da Vinci Code" :p
    nie ale tak serio, to ja zadnych ksiazek o narkomanach nie czytalem. ogolnie w sumie nie przepadam za tym tematem i jezeli juz, to wole film obejzec tak jak np. "Requiem". tak w ogole, to ktos czytal ksiazke na podstawie, ktorej powstal film?
  • Anonim

świetną książką jest "My dzieci z dworca Zoo" ,a film który powstał na jej podstawie wstrząsnął mną jeszcze bardziej niż po "requiem..." polecam choc wydaje mi sie,że jak ktoś lubi tą tematyke to już jest dawno po tej lekturze:) pzdr
  • mania

o "xenna moja miłość" tez coś ciekawego sie wydaje chociaż nie czytalam
    a znam jeszcze taka "alkohol, prochy i ja"
  • disorder

>Niedźwiadki harcują wiosną napisała:
    >no to ja polecę wam dość świeżą książkę "xenna moja
    >miłość" Łukasza Gołębiowskiego, bardziej o alkoholu
    >niż dragach a przede wszystkim jednak o miłości, czyta
    >się bez przerwy.... Ja tam zawaliłam noc całą; )

też polecam :) dzięki za reklamę
  • Anonim

Jeśli powiem o "Molekułach Emocji" i innych książkach JLW, to może będzie offtop.

"Dzieci z Dworca ZOO". Wracam ciągle do nich.
    Ta książka naprawdę mnie poruszyła.
    Masakra.
  • Brzydula

a mnie poruszyła książka "Ćpun" i "Kokaina". Polecam.
  • Anonim

błagam... "ćpun".... bardzo kiepsko napisane.
    co zmienia psychikę?
    sprobujcie huxleya, dajmy na to wyspe. mnie akurat niewiele ona zmienila, ale znam ludzi, ktorzy przewartosciowali cale swoje zycie po przeczytaniu tej ksiazki. sprobujcie tych okropnych amerykanskich cpunow- poetow, ja zaczelam od ginsberga.
    albo poezji davida bowie; -)
  • Brooke:)

"Dzieci z dworca zoo'
    "Pamiętnik Narkomanki"
    "Lolita"i ostatnio wkoncu przeczytalam "Panna Nikt" Tomka Tryzny bardzo dobra ksiązka , chociaż film też dobry.
  • Atom

"dzieci z dworca zoo" sa mistrzowskie,wstrzasajace..ale do filmu na podstawie tej ksiazki mam duzo zastrzezen,nie pokazal sytuacji w pelni,nie jest az tak dramatyczny,nie pokazuje wszystkiego,az tak ostro i dokladnie jak ksiazka..a "requiem...'' wstrzasnelo mna strasznie,bo jest jednym z niewielu filmow,ktory dobrze oddaje cala sytuacje.
  • ...kuk...

wiecie co polecam ,,kiedy byłem dziełem sztuki'' ericka emanuela-smitta

bardzo ciekawa a jednoczesnie tresciwa i mozna wiele przez nią ujrzeć...

a ostatnie westchnienie mamaura ktos czytał?
  • mania

a ja właśnie zamówiłam 'xenne' dla przyjaciółki na urodziny i dodatkowo z dedykacją, mam nadzieję że się spodoba; )
  • disorder

no a ja podpisałem i też mam nadzieję, że się spodoba :P
  • mania

no i się spodobało; )) myślę że to był dobry pomysł
  • disorder

tom siem cieszem
| |

"-Chce tylko, żebyśmy troszeczkę spróbowali aby wiedzieć jak dzielić. -Przekonałeś mnie. ...

Fotki

Miejsca grona (0)