Imperio del Reggaeton [1107]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Jak można nie lubić tej muzyki, agresywne putomany nawijaja coś złego po hiszpańsku(dam koleżance do tłumaczenia haha)to sie dowiem o czym złym nawijają dokładnie:-)jeszcze do tego wplataja brzmienia reggae klasycznego. Amerykanie juz sie nimi zajarali, bo znani hip-hopowcy z Usa juz nagrywaja kawałki z reggaetonowcami...u nas pewnie moda przyjdzie później, to sie nasze grono powiekszy zapewne...szkoda ze sami nie mozemy sie jarac, dopiero jak "zatwierdza" to w amerykańskim piekiełku zaczyna sie zajawka...tak samo było z dancehallem...mówiłem ziomkom, dancehall to zajebista muza wariaty...oni eeee jakas wyjebka. A jak sie modne zrobiło w Usa, i hipole zaczeli nagrywac kawałki z dancehallowcami, to moje ziomki zaczeły słuchac....przypuszczam ze tak sie moze stac z reggaetonem... :-)
  • A

ja po raz pierwszy usłyszałam to w klubie na teneryfie. pamiętałam piosenkę lorny "papi chulo" i znalazłam i znalazłam stos innych :)

ZAJEBISTEEEEEEEEEEEEEE
  • Anonim

oj tak! a z ciekawszych zespolow tego typu spoko jest cartel de santa i awid
  • asi4k

Zajkosek masz racje, tu w stanach reggeaton jest bardzo popularny. W kazdym klubie niehiszpankim znajdzie sie kilka kawalkow z tego gatunku. O hiszpanskich nie bede wspominac, choc to nie muzyka z hiszpanii tylko z ameryki poludniowej, puerto rico, dominikan republic itd.. Co do textow piosenek, glownie chodzi w nich o sex i inne relacje miedzy pappi y mammi
    Jesli ktos ma okazje posluchac to polecam stacje radiowa 105.9 fm>> reggeaton 24/7
    Albo zapraszam do klubu Copacabana w NY, tam tez mozna sie rozplynac przy tej muzyce, plus od czasu do czasu spiewaja reaggeton na zywo, Kurcze nie pamietam kto gral, ale w ostatnia srode bylo disco z koncertem , relacja na zywo w radiu, a ja musialam do pracy na rano isc w czwartek buuuu

aaaaaaaa ok, spadam juz
  • Anonim

ja slyszalem ze reggaeton ma juz dluga historie ale ostatnio robi wielka kariere...
    W polowe lat 90 gral go Jasman w lodzkim klubie Forum Fabricum ale nie bylo to zbyt popularne.
    i tez w sumie jakis rok temu bodajze moja sista jak wrocila z barcelony to mowila ze jaraja sie tam papi chulo. no ale w polsce sie wszyscy jarali wtedy szamponem wiec to jakos tak zlalem ale przyznam sie jaram sie tym :))))
  • qiu_selecta

Jest pomysl nagrania mixtejpa reggaetonowego!Czy czy chcieli byscie owy nabyc w cenie 20 zl?? Wszystko by bylo zmixowane przez lodzki soundsystem Ragga Warriors. --> http://www.raggawarriors.prv.pl

Pozdrawiam
  • A

papi chulo było znane dokładnie rok temu. w lipcu. wogóle tu wszystko dochodzi z kilkumiesięcznym opóxnieniem....... :(
  • nygus

tak, pozostaje satysfakcja bycia do przodu. ah, te kawalki bangrowe odkrywane grube pare lat temu, ah te podziemne impry dancehallowe bez dresów w polowie lat 90 tych, itd
    Notabene, kawalki regetonowe juz sie pojawiaja sporadycznie w afryce, np na dyskotece w Etiopii czy na Madagaskarze slychac je chyba czesciej niz w PL
  • Holy Honza

pomysl zrealizowany. spontaniczny set reggaeton by Holy honza & Deerty Kid do pobrania free http://www.einarek.strefa.pl/downlo...
  • 3 months to go

Reggaeton to najlepsza pamiątka z wakacji,
    i aż głupio że trzeba było wyjeżdżać tak daleko żeby ją usłyszeć.

Tak Tak ja też się jaram :)!
  • Anonim

dokladnie! to świetna pamiątka z wakacji....jak słysze te rytmy to mam przed oczami obrazy z wakacji.... . Ale w sumie styknęlam sie z nimi po raz pierwszy w GB !
  • 3 months to go

ja w NY.
  • K.

ja w Polsce (Oye Mi Canto) - ale tak tylko lekko musnalem.

Za to w po tych wakacjach w NY to normalnie sie zarazilem tym :)
  • 3 months to go

dokładnie :)
  • D.

No ja styknelam sie w Pl, ale na dobre zarazilam sie w Hiszpanii:)

Tak sadze, ze moze za rok cos sie tu zmieni..:)
  • zu

jaaaaaaaaaaaaaaakie zajebiste grono!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
    strasznie lubię reggaeton :))
    Daddy i Calle 13 mistrz :D
  • Anonim

uhh^^ uwielbiam reggaeton:D ja sie z nim styknelam w tunezji:D teraz slucham na okraglo:D daddy yankee, don omar, nina sky, pachanga.. uhh mam chyba z tego 40GB na kompie:D i jeszcze poszukuje:)
  • Anonim

HEJ ludzie!! przy tym się nie da usiedzieć!!! DADDY YANKEE, IVY QUEEN!! az korki w całym domu mi poszły przez głośniki!!
  • Piotrek

u mnie sie zaczelo od Pitbulla - "Culo" i tak poszlo.; -)

• sula

mmmm REGGAETON ! uwielbiam ! a pierwszy raz usłyszałam na imprezie w pucku rok temu, w beachbarze carlsberga, zaczęło się w sumie od daddy yankee - seguroski, a później w surfspocie w kuźnicy genialny rakata rmx hoy es noche de sexo ( wisin y yandel ft. aventura )
    geniusz : ) !
  • 1
  • 2
| |

http://www.facebook.com/imperiodelr... Dolacz do fanow! Lo Mejor Del Genero. Reggaeton to g...

Fotki

Miejsca grona (2)