- 1
- 2
-
Anonim
powoli moje proroctwo sie spełnia
ostatnie płyty amerykańskich raperów o tym świadczą...
mix tape Tony Toucha cały wypełniony reggaetonem
na najnowszym Cuban Linku
kawałki z Zionem i Don Omarem
na Ruff Ryders składaku
dwa kawałki z niejakim Pirate
niebawem wśród polskich raperów zapanuje moda---
tak kiedys bylo z dancehallem
jak pytalem to mowili, ze kicha i ze to zafajdana muzyka
a potem sami słuchali i puszczali na imprezach... -
K.
Powiem tak - ja od poczatku to wiedzialem - jak tylko uslyszalem Oye Mi Canto (bo wowczas dopiero dowiedzialem sie ze jest to oddzielny rodzaj muzyki :) wiec nie trzeba tutaj prorokowac.
Ale dla mnie to jest na reke, bo dancehall-u nie lubie za bardzo i mnie wkurza strasznie (na imprezach rowniez) - wiec widze w reggaaton super alternatywe na imprezy.
W kazdym badz razie moj zaprzyjazniony polski producent bedzie teraz robil pare bitow reggaetongowych, wiec mozna powiedziec ze to juz sie zaczelo :)
a wszystko dlatego ze portorykanki narobily sobie tyle bachorow w USA i teraz tyle tutaj sie tego panoszy ze niestety MTV musi dawac cos dla nich rowniez :)
a Polska jak to Polska - z mila checia skopiuje to co amerykanskie, hehe
pozdrawiam -
Anonim
-
K.
hmm.. powiem tak - nie amerykanska - tylko portorykanska, bo to portoryki zaczeli i po hiszpansku napierdzielali zazwyczaj - wiec USA juz skopiowala - a jezeli chodzi o kopiowanie muzy - no dobrze masz racje w pewnym sensie bo tez tak dokladnie nie lubie kopiowania - ale jestem zadowolony ze hiphop zostal skopiowany bo przynajmniej ma wiele fanow i moze sie rozwijac w POlsce - i wole zeby byl skopiowany reggaeton niz dancehall, bo pan Lerek pokazal co oznacza skopiowanie dancehallu przez polaka i nie podobalo mi sie to za bardzo :)
w koncu nie wszyscy rozumieja po hiszpansku (niektorzy nawet po angielsku nie rozumieja), wiec po polsku sie przyda tez :)
pozdrawiam.
P.S. aha i jeszcze jedno to nie bedzie beat dla polskich zadnych MCs tylko normalnie dla portorykow wiec w sumie tylko beat bedzie od Polaka - a skoro ktos robi dobrze beaty to moze jednak nie jest to az takie kopiowanie; ) -
-
Anonim
-
A dla mnie pojebane jest robienie czegos na sile.. Reggaeton to muzyka zakorzeniona w kulturze latynoamerykanskiej i nie wyobrazam sobie, zeby mozna bylo przeniesc ten styl na nasze rodzime podworko...
Tak samo jest z dancehallem, reggae czy nawet ragga - to co powstaje, to jakies niszowe produkcje..
Poza tym, ciekawe jaka bylaby "tematyka" rodzimych hitow... Reprezentuje biede? :D -
Anonim
tematyka byłaby prosta- dupy,laski, sex, fury,orgie, gorące noce, gorace poranki i gorace życie:)
ja bym sie cieszył jakby OSTR nagrłą kawałek z Tego Calderonem- przykładowo
a nie jest to na siłe robione -taka moda i już...jeżeli nawet nie wspólne kawałki z polkimi raperami to sie ludziom-słuchaczom bedzie podobało w wiekszej ilości niż teraz...
reggaeton po po po po! -
A
hahahahahahahhahaha zajebiscie mi sie podoba pomysl OSTR y Tego! hahahah
ale w sumie moze byc cos wyszlo wreszcie z polskiego hh; ) -
Proroctwo się spełnia:
+ R Kelly (ft. Wyser & Yindell) ~ Burn it up (!!)
+ Don Omar (ft. NORE & Fat Joe) - Reggaeton Latino
"They say they got my name
right next to the veterans, they say I introduce reggaeton to Americans"
(N.O.R.E.)
-
!! ..:: KDJD ::.. !!
R Kelly jest totalnie beznadziejny. on nie powinien nagrywać z przedstawicielami reggaetonu.
dużo w necie można znaleźć piosenek już w połączeniu.. -
Anonim
a teraz Luny Tunes produkują kawałek J Lo...
nastepna bezie Britney S.;) -
-
Ricky Martin też ma korzenie latynoskie co nie znaczy, że powinien nagrywać z Daddy'm Yankee i Luny Tunes :S:S porażka. jak oni mogą chcieć z nim nagrywać. beznadzieja. -
Ale Ricky nagrywał z Fat Joe! :)
A słyszałem właśnie J.Lo (ft. Don Omar) - Hold
you down
Faktycznie ch*jowe... -
Anonim
-
Ricky to ciota. nie mam pojęcia naprawdę po co oni chcą z nim nagrywać. ta piosenka z fat joe jest tragicznie tragiczna :S
ja mam inną wersję hold you down. nie chce mi się sprawdzać z kim, bo nie jest za dobra.
no madonna wymiata nie ma co :S jej najnowsza piosenka, kótra leciała na vma jest tak tragiczna, że oja!
jaki się tam teraz chłam w tej całej amer produkuje!! -
K.
Moze i Ricky jest ciota, ale akurat nikt chyba z latynosow tak nie uwaza. Swego czasu nawet Big Pun mial na swojej plycie remix ktoregos utworu Ricky Martina, w ktorym rowniez Ricky Martin wystapil (nie pamietam tytulu piosenki).
Popieram ze R.Kelly nie powinnien z nimi nagrywac :)
Ale jesli chodzi o Fat Joe i NORE to akurat oni raczej siedza w obu kulturach na raz wiec nie uwazam tego za kolaboracje z raperami - po prostu juz swiat wie o reggaeton i juz.
A jak bylem w NYC to jeszcze slyszalem jakis oficjalny remiks chyba kogos z Ja Rulem (oczywiscie utwor reggaeton mial na remiksie Ja Rula - o to chodzi).
:) -
A
ŁO MATKO ŚWIĘTA ZARAZ MNIE SZLAG TRAFI.... właśnie na MTV Polska leci kawałek jakiś polskich wykonawców 210 i numer raz pt. "hit" w rytmach reggaetonu!!!!!!!!!!!!! -
Anonim
-
A
no beat jest taki jak w reggaeton, słyszałam tylko kawałek, ale był rytm
- 1
- 2