-
Trąba
Jamajka-piękna wyspa….karaiby…słońce….przyjem ne pulsujące reggae…pozytywnie nastawieni rastamani palący gaje – z tym pewnie większości z nas kojarzy się jamajka…rzeczywistość jest jednak inna.
Tymi słowami pani reżyser wprowadza nas w klimat wyspy w filmie „Life and Debt”.
Widzieliście? Co sądzicie? Ja obejrzałem ten dokument i przyznać musze że jest smutny :(
Jeżeli nie chcecie sobie psuć wizji jamajki –tropikalnego raju – to nie oglądajcie…
-
Mechanik Jerzy Kudelski
-
Trąba
-
Mechanik Jerzy Kudelski
Nie widziałem.
Chodzi mi o to, że nie myslę o JA jako o 'tropikalnym raju'.
Domyslam się, jaki obraz wyspy ukazany został w filmie i to z całą pewnością nie jest 'promised land'. -
-
Kaschia
-
o7.maciek
-
Trąba
ze najbiedniejszy to nikt tego nie kwestionuje.
a Rajem to jamajka jest ale dla bogatych Amerykanów i Niemcow; ) -
Anonim
-
hucj
-
Piotr A
to ja mam pytanie czy ma ktos napisy do tego filmu na kompa bo paru miejsc nie skumalem w nim a chcialbym.
dla mnie jest to normalne ze Jamajka sie zmienia bo taka kolej rzeczy ale mam nadzieje ze ROOTS reggae tam nie zginie bo klimat getta w stolicy podobno nie jest juz taki jak ukazany na the rockers albo w opowiesciach Petera Tosha lub Marleya ale to chyba stalo sie przez rewolucje dance hallowa ktora tez ma swoje dobre strony.