Reggae! [15504]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Trąba

Jamajka-piękna wyspa….karaiby…słońce….przyjem ne pulsujące reggae…pozytywnie nastawieni rastamani palący gaje – z tym pewnie większości z nas kojarzy się jamajka…rzeczywistość jest jednak inna.

Tymi słowami pani reżyser wprowadza nas w klimat wyspy w filmie „Life and Debt”.
    Widzieliście? Co sądzicie? Ja obejrzałem ten dokument i przyznać musze że jest smutny :(
    Jeżeli nie chcecie sobie psuć wizji jamajki –tropikalnego raju – to nie oglądajcie…
  • Mechanik Jerzy Kudelski

Nie jestem naiwny.
  • Trąba

Pytanie brzmi:
    "widziałeś"?
    "co sądzisz?"
  • Mechanik Jerzy Kudelski

Nie widziałem.

Chodzi mi o to, że nie myslę o JA jako o 'tropikalnym raju'.

Domyslam się, jaki obraz wyspy ukazany został w filmie i to z całą pewnością nie jest 'promised land'.
  • Kaschia

To ja nie obejrzę..
    Jamajka ma być marzeniem !!!!!
  • o7.maciek

jaki to raj, ludzie, to jedno z najbiedniejszych państw świata..
  • Trąba

ze najbiedniejszy to nikt tego nie kwestionuje.
    a Rajem to jamajka jest ale dla bogatych Amerykanów i Niemcow; )
  • Anonim

• hucj

raj czy nie na wakacje bym sobie pojechala; )
  • Piotr A

to ja mam pytanie czy ma ktos napisy do tego filmu na kompa bo paru miejsc nie skumalem w nim a chcialbym.
    dla mnie jest to normalne ze Jamajka sie zmienia bo taka kolej rzeczy ale mam nadzieje ze ROOTS reggae tam nie zginie bo klimat getta w stolicy podobno nie jest juz taki jak ukazany na the rockers albo w opowiesciach Petera Tosha lub Marleya ale to chyba stalo sie przez rewolucje dance hallowa ktora tez ma swoje dobre strony.
| |

UWAGA! Bardzo prosimy nie zakładać tematów z cyklu "znacie?lubicie?co o nich myślicie?". Jeżeli...

Fotki

Miejsca grona (4)