-
Szybki
-
Super Szofer
Dzięki za zauważenie tych błędów, zostały już poprawione. Plik z regulaminem podmieniłem - jest dostępny pod tym samym adresem. -
Anonim
-
Szybki
słuchaj... ja tylko nie wiem jak to będzie z tymi lawetami... z tym bedzie krucho wydaje mi się. Zaczął bym jednak od tych rallysprintów. A i gratulacje co do wytrwałości:D
-
-
bero
poogarniaj dokladnie przepisy 3L oraz GSMP i czesc zapisow mozna pobrac wlasnie z tych regulaminow.
moje uwagi:
co do ubran sklanialbym sie albo do tych uzywanych w kartingu albo w ogole odpuscil kombinezony a jedynie zrobil zapis, ze cale cialo musi byc zakryte. zwykly bawelniany kombinezon jest wart tyle co jeansy czy bawelniany dres. poza tym kombinezony sa jedna z blokad 3L wiec zastanow sie nad tym
gasnica: 2 gasnice po 2kg w kazdej klasie
siatka na oknach-odpuscilbym
paliwo- w kazdej klasie musi byc to paliwo "handlowe" czy ewentualnie inaczej okreslone
szyby-wywalilbym poliweglan czy inne lekkie tworzywo i dopuscil tylko szyby seryjne, tak jest w rajdach. w ktoryms kodeksie (chyba zal J) jest zapis, ze szyby musza byc dopuszczone do ruchu co potwierdza znaczek homologacyjny
obowiazek wywalenia mocowania klapy jak masz zapinki-bez sensu
przestwienie akumulatora-raczej bym sie nie zgadzal i to chyba nie przejdzie
i brakuje dopiska:zamontowanie foteli, pasow, klatki itp musi byc zgodne z zalacznikiem J
na pewno nie ma co kombinowac z lawetami, powinno to pozostac w formie rally sprintow... ja to jednak widze jako rodzaj kjsow, z dluzszymi odcinkami, bez dojazdowek
gratuluje wytrwalosci i zycze powodzenia. mam jednak obawy ze plan moze sie nie powiesc... -
Super Szofer
Dzięki za uwagi, poprawiłem błędy, zastosowałem się do zaleceń. Wywaliłem obowiązek posiadania kombinezonów bo jak to jest blokada to lepiej ją wywalić, jedynie zrobiłem zapis, że kombinezony są zalecane. Nowa treść dostępna jest pod linkiem do 2 wersji publicznej.
Bero ja też to podobnie widzę, tylko może być problem ze znalezieniem takiego terenu by tam dało się wytyczyć coś fajnego raczej bez pachołków.
Jak bym miał trochę kasy to idealnym wyjściem był by zakup ziemi tak ze 10ha, gdzieś na odludziu o niskiej klasie rolniczej(jakieś piaski itp.) by tanio było i wytyczenie kilku tras z prawdziwego zdarzenia(dróg szutrowych, z krajobrazem, tak by to do złudzenia przypominało OS), tak ze 4(lub więcej) i miejsca na serwis park oraz stację benzynową do obsługi tego. Takie rajdowe "miasteczko", może nawet znalazło by się miejsce na krótkie dojazdówki ze znakami itp.
Na pewno taki kompleks mógł by zarabiać na siebie poprzez wynajem dla np. firm na imprezy integracyjne(musiał bym załatwić kilka maluchów przystosowanych do KJS) lub ekipom rajdowym do testów. Tylko jest problem że nie mam tyle kasy by taką inwestycję zrealizować, może kiedyś; )
Co do gratulacji, to będziecie je mi składać gdy impreza się odbędzie.
Za życzenia powodzenia, nie dziękuje by nie zapeszyć.; ) -
Anonim