Radom [5837]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Legion

Zapewne większość z nas która mieszka blokach ma jakiegoś nielubianego sąsiada. Czasem nawet bardzo nielubianego :D
    Proponuję zrobić zbiór REALNYCH DO WYKONANIA czynności mogących dokuczyć złemu sąsiadowi; )
  • Anonim

Najprościej: być niedosłyszącym melomanem :)) Proponuję w tym wypadku gustować w czymś pokroju Rocka/metalu. Moim sąsiadom się (nie) podoba Anathema; D
  • Rafal

potwierdzam... mimo ze nie jestem zwolennikiem ostrego metalu to jak sasiedzi z rana budza mnie jakimis stukami-pukami (podloga/sufit) odpalam na maxa metalice :D

...zazwyczaj wystarczy 3 minuty i jest cisza :)

P.S. Jak glosniki wlacze na max to dwa pietra nad moim mieszkaniem slychac muzyke -sprawdzone...
  • Legion

Takie numery to czasem nie przechodzą bo sąsiedzi wzywają policję :p Fajną metodą jest kupka na wycieraczce ale szybko się domyślają czyja to sprawka :D
  • Anonim

Iiitam. Jeszcze nigdy mi policji ni straży miejskiej odwiedzin nie fundowali :)
    Jak byłam młoda i głupia i z bratem nie lubiliśmy sąsiada z piętra niżej, to... pluliśmy mu w pelargonie... <wstyd>
  • Legion

się nie ma czego wstydzić :] a właśnie temat dotyczy naprawdę złośliwych sąsiadów którym powinno dać się do zrozumienia że jest gdzieś ktoś kto ich baaardzo nie lubi :D
  • Anonim

ja mam spoko sasiadow wiec ich nie denerwuje...;P....a co do policji..przyjechac moze i co?...
  • Anonim

Nie wiem; P Z resztą... przyjechaliby? Wątpię :)

Nieno, tak wstyd trochę...sąsiadom na balkon pluć.. to takie perfidne; D Dostawali tez od nas papierowe samoloty i inne śmietki. Ech, to były czasy; D Nie pamiętam, żebym coś jeszcze im tam robiła... Na sąsiadów wyżej to po prostu chamsko głośno gadaliśmy siedząc na balkonie, tak, aby oni nas słyszeli... Ale już jestem grzeczna, mam nowych sąsiadów, tzn. ja im jestem nowa, i na razie nikt nikomu za skórę nie załazi :)
  • Anonim

no kiedys to byly akcje..balety 30 -40 osobowe w bloku.psy pare razy dziennie walki ..itd..ale teraz to juz kulturka;P....z malymi incydentami...policja nic nie moze...wystarczy nie otwierac drzwi
  • Anonim

No to jak balety 30-40 to niech sobie wołają... Ale jak kurturarnie jedna osoba słucha muzyki...a że jest trochę przygłucha... to nie powinni,nie? :P
  • Kirek

Witam Wszystkich!!
    W moim bloku też jest taka nielubiana osoba, ponad 80-letni facet który uważa że młodzierz nadaje się tylko do poprawczaka albo na wszelki wypadek już do więzienia żeby zmniejszyć ryzyko rozbojów z ich strony. Prześladuje wszystkich i każdego z osobna.
    Przeżył już niezliczone sposoby dręczenia ale jedną z najlepszych było obrzucenie jego drzwi makaronem:D
  • Legion

jak jest stary to metoda głośnej muzyki nie zadziała bo pewnie jest i głuchy :D ale np. pukanie do drzwi i uciekanie rozrusza jego stare kosteczki (dziecinne to ale o to chodzi w tym temacie)
  • Anonim

Głośnej muzyki nie usłyszy, to pukanie do drzwi ma usłyszeć? :P Sadysta, żeby tak starego człowieka chcieć męczyć... on się rozsypie przecie, nim dobiegnie; P
  • Anonim

A ja zaczęłam uczyć się grać na gitarze.
    Jak włącza się metal to jest ryzyko, ze komuś przypadnie do gustu, a jeśli chodzi o moją 'grę' (wszystko co probuje zagrać brzmi jak jęk zduchającego kota) to nie ma takiej możliowści:)
    Polecam
  • Rafal

musze zainwestowac w gitare albo jakis inny instrument w takim razie; )
  • Anonim

Proponuję bębny; P (Perkusja? :> ) Łatwiejsze w obsłudze, i chyba lepiej działa; P Ewentualnie 'antygra' na skrzypcach; )
  • Legion

>PasazerNaGape napisała:
    > Sadysta, żeby tak starego człowieka chcieć
    >męczyć... on się rozsypie przecie, nim dobiegnie; P

No jeżeli jest zły to sobie na to zasługuje :p Wiecie, są bardziej drastyczne matody na dokuczenie sąsiadowi niż tylko werbalne. Zabranie wycieraczki, pasta do butów na klamce itd.
    Co jeszcze wam przychodzi do głowy?

• Anonim

Zły, nie zły, stary człowiek i też może (mieszkać, żyć itp, ja tam bym nie chciała mieć go na sumieniu :) ); P

Jak drzwi drewniane to octem wysmarować by się dało, nie? Jak ja nie cierpię 'zapachu' octu... 8)
  • Legion

Jeśli ktoś jest wredny to zasługuje na karę niezależnie od wieku. Jeśli jest na tyle zdrowy by dokuczać młodym to i zemstę przeżyje :D

Pomysł z octem bardzo ciekawy :) Jeśli sąsiad ma samochód pole do popisu rośnie :D
  • Viva La HameR

kondon z woda w drzwi:D:D i nawet kondona mi oddali:D albo jak was i z gory i z dolu wkurwiaja to klucz 17 i oporowo w rury:D:D