-
małgocha (panna histeryczka)
no i która płyta lepsza? przegadałam wczoraj pół wieczoru, wypiłam morze piwa i nikt nie był w stanie mnie przekonac , że ok ciekawsza. A co szanowni państwo na to? -
Anonim
OK Computer 100 razy lepsza, a może to tylko mój sentyment do kilku piosnek...<co?>:PP -
basbob
są inne;) gdybym miał zabrać tylko jedna na bezludna wyspę to wziąłbym hmm OK Computer.
albo Kid A. Chociaż nie- włozyłbym 2 do jednego pudełka!! -
Anonim
włożenie do jednego pudełka dwóch płytek radioheadu, jest porównywalne do świętokradztwa :P -
-
Anonim
"Kid A" miażdży.......po prostu......nie chcę i potrafie obiektywnie porównać tych płyt.........dla mnie "Kid A" rządzi i na tym koniec. -
małgocha (panna histeryczka)
no właśnie, no właśnie.Kid A zupelnie inna. Ok dobra, bardzo dobra, naprawde swietna, ale....przystepniejsza.Moj znajomy twierdzi, że Kid A bardziej snobistyczna i dlatego mi się podoba:)
Jednak chodzi o to, że jesli puszczę cokolwiek z ok computer laikowi, to może nawet mu sie spodobac, a z kid a tak sie nie da. chyba, że idioteque może...:) -
Judith
-
Anonim
-
Anonim
'kid A' jest nieodzowna jesienią
'ok computer' odzowną zawsze i wszędzie, to nie snobizm posiadać wyczulone ucho na najlepsze^_^ -
Anonim
A co się stanie na hasło - Amnesiac lepsza od Kid A i OK Comuter - ?? -
Anonim
-
lazar
witam,
i od razu niepoprawnie:
a "Hail to the thief"?
Przejechałem z tą płytą Polskę wzdłuż i wszerz. Płyta z gatunku dojrzewających. tzn. dojrzałem do niej po jakimś czasie. Jest absolutnie piękna!
-
s314ryt
oh GOD.. godzac sie juz z tym tematem, nie zauwazasz, ze w tytule NIE MA HTTT???! Masz do tego oddzielny temat, a autor TEGO tematu chce wiedziec, ktory z DWOCH WYMIENIONYCH albumow podoba sie nam bardziej...
jesli chodzi o porownanie, to albumy sa zupelnie inne. Wszystkie odpowiedzi formulowane sa tylko i wylacznie na podstawie doswiadczen, wspomnien zwiazanych z albumem lub zwyczajnie - preferencji muzycznych, ktore w poszczegolnych przypadkach bardziej zblizaja do konkretnej produkcji.
Jesli chodzi o mnie, Ok Computer to najlepsza plyta lat 90tych, ladunek, ktory niesie, skomplikowane drugie dno, filozofia i magiczna sfera muzyczna po prostu mnie poraza. Niby to samo moglbym napisac o Kid A, ktore przedstawia calkowicie nowa wizje, jest bardziej mistyczne, oderwane od ziemi. Jednak, sluchajac od poczatku, juz 9. rok Radiohead, wieksze wrazenie zrobila na mnie OK Computer.. to byla plyta, ktora uratowala rock przed wymarciem - tak pisali krytycy i nie wiem, czy przesadzali, czy nie, ale niewatpliwe jest to, ze skierowala ten nurt na nowy grunt. Panowie stworzyli pierwsze tak przemyslane rockowe dzielo, wieloplaszczyznowe, zarowno pod wzgledem formy, jak i tresci.
Kid A jest niebywale. Czegos takiego wczesniej nie slyszalem, ale jesli mialbym wybierac, co mialoby nigdy nie powstac, to na pewno nie bylby to Ok Computer.. szczegolnie, ze bez tych pomyslow, bez tego skoku w rozwoju muzycznym naszych ulubionych angoli nie byloby Kid A... -
Anonim
Ja wciąż, nadal, niezmiennie, tradycyjnie, klasycznie i standardowo stanę po stronie OK Computer. Kid A ma mniej energii, mniej rytmu, mniej "wpadania w ucho". Kid A trzeba poświecić masę czasu, żeby polubić. A OK Computer ma w sobie to czego oczekiwałem od Radiohead. -
Anonim
Ale to, że ktos u góry dał wzmiankę o HTTT było dobrym posunieciem, bo ten krążek również zasługuje na uwagę. Może i powstał topic o tejże płycie, ale wg mnie błędem byłoby gdyby nikt nie wspomniał chocby raz o owym wydawnictwie. -
jory
kid a lepsze.
poza tym, nie chodzi o to żeby ktoś kogoś przekonywał ktory album jest lepszy. przeciez to bezsens. -
Anonim
no właśnie.....liczy się tylko subiektywne odczucie.......ja najbardziej lubię "Kid A" bo mnie najbardziej poruszyło... -
KrzyCh
-
evilve
obiektywnie się tego stwierdzić nie da.
u mnie czołówka plasuje się następująco:
1. Kid A
2. Amnesiac
3. Ok Computer
Ok jest dla mnie trochę zbyt "przystępną" płytą. wolę introwertyczność płyt z miejsca 1 i 2.; ) -
Lusia
cała moja historia z rh zaczęła się od Ok. Myślę, że gdybym prędzej dotarła do Kid A, nie byłoby mnie tutaj...
Zatem Ok Computer...
Kto zliczył głosy?? Co wygrywa?:P