Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • gocha

tak sie zastanawiam czy ktos z was zaplacil chociaz 1 funta:) bo ja sknera oczywiscie tez 0 wpisalam...
  • hikikomori

nie dałem bo byłby problem z zapłaceniem, bo pewnie trzeba mieć kartę kredytową, albo jakąś internetową;)
  • Anonim

Nic nie zapłaciłem, nie mam karty.
    Zapłacę za CD.
  • k

Ja tę płytę tak kawałkami"biorę" i minęły 2 tygodnie od kiedy ją"mam" i dopiero dzis jestem zachwycona w 100% :)
  • Franta

http://youtube.com/watch?v=o-eRM3_r...
    świetna wersja videotape live
  • Anonim

kurde... ja bym juz dawno ja sciagnela w calosci z jakiegos programu p2p ale mi szkoda thoma i spolki... no w koncu zrobili to zeby uniknac sciagania z internetu za darmo... tak jakos mi glupio, to troche niesprawiedliwe. a co wy o tym myslicie?
  • k

>screenager wrote:
    >kurde... ja bym juz dawno ja sciagnela w calosci z jakiegos
    >programu p2p ale mi szkoda thoma i spolki... no w koncu
    >zrobili to zeby uniknac sciagania z internetu za darmo...
    >tak jakos mi glupio, to troche niesprawiedliwe. a co wy o
    >tym myslicie?

To zaplac;p. A tak w ogole to pewnie sie tego i tak spodziewali ze wiekszosc sciagnie z p2p
  • dmn

myślę, że chłopakom to wisi :)
    Ci co zamierzali ściągnąć przez p2p i tak by zdobyli album za free bez względu na sposób jego dystrybucji nie dając tym samym zarobić chłopakom:]
    Z kolei Ci co zamierzali kupić krążek i tak to zrobią, chociażby dlatego, że bitrate empetrójek pozostawia trochę do życzenia i posiadanie owych empetrójek nie jest tożsame z posiadaniem płytki:)
    a tak sobie myślę że dzięki takiej promocji mogą się dorobić nowych fanów którzy doceniają posiadanie CD-Audio:)

reasumując: olali wytwórnie. I bardzo dobrze, bo powinny się one wreszcie zając promowaniem młodych, dobrych "podziemnych" kapel:)
    a nie pasożytowaniem na garnuszku kapel ze światowym sukcesem.
  • gocha

jak bede zarabiac duze pieniazki lub jakiekolwiek pieniazki... bede kupowala sobie plyty cd. teraz mnie na to nie stac. a uwazam ze przyjemnosc z posiadania orginalnej plyty jest ogromna...ale co ja na to poradze skoro zwyczajnie nie moge sobie na to pozwolic, mimo z ebardzo chce..

p.s.
    a karty nie trzeba miec kredytoej...wystarczy studencka w lucas banku
    :p
  • świstak

ci ktorzy twierdza ze zaplaca za cd niech zauwaza ze moze byc o nia dosc trudno. Radiohead nie podpisali kontraktu z zadnym duzym labelem i ta plyta jest niejako wydawana "ich wlasnym sumptem", takze raczej nie spodziewalbym sie zwyklej wersji CD poza discboxem za 40 gbp ktory mozna kupic tylko na ich stronie. No chyba ze empiki i temu podobne zlituja sie nad nami i zaczna dystrybucje plyt z labeli mniejszych niz pomaton, virgin i sony bmg
  • dmn

wcześniej pisałem już że podobno szukają wytwórni, która zadba o regularną dystrybucję albumu. Prawdopodobnie będzie to XL Records, pod którego skrzydłami Thom wydał "Eraser'a" :)
  • świstak

tak, tylko ze znow, XL records jest bardzo malym labelem, choc moze jak to bedzie radiohead to cos uda sie ugrac...

np znalezienie plyt z One Little Indian jest niemozliwe prawiwe w sklepach (debiut bjoerk, twilight singers)
    trudno jest o plyty ninjatune
    plyty tru thought wrecz sie nie pojawiaja

nie chce brzmiec defetystycznie, ale obawiam sie ze mimo marki jaka jest radiohead to jej dostepnosc in rainbows w sklepach moze byc mocno ograniczona ze wzgledu na niewielka wytwornie ktora mialaby to wydac
  • dmn

wtedy wszystko w rękach sklepów będzie...
    "Eraser" w Empiku jest dostępny.
  • buka

ta plyta jest jak narkotyk - nie mogę się uczyć, nie mogę czytać, nie mogę spać. uzależnia na calej linii.
  • Anonim

Myślę, że zdobycie wielu cennych rzeczy wymaga cierpliwości, zaangażowania, czasu lub odpowiednich znajomości. W naszym Kraju nie inaczej jest z nagraniami wielu wykonawców. Uważam, że pod tym względem muzyka była jest i będzie elitarna.

Jak ktoś chce "In Rainbows" na CD/LP to w taki czy inny sposób prędzej lub później będzie je miał. Oczywiście jeżeli ODPOWIEDNIO SIĘ POSTARA :)

Jak ja lubię "Rechoner" !! Jest fantastyczny !
  • TONY MONTANA

Fantastyczna płyta.
    I jak każda w dorobku Rh, z każdym przesłuchaniem lepsza.
    Najfajniejsze oczywiście "zamulacze", czyli "Reckoner", "All I Need" i "Nude", oprócz nich świetne "Jigsaw...", "15 Step", "Faust Arp"... w zasadzie nie ma słabej piosenki...
    ... no może tylko "Weird Fishes/ Arpeggi" mniej mi podchodzi - myślę że mogli w tym kawałku bardziej... hmmm... pokombinować :)

Ale ogólnie i tak MISTRZ ŚWIATA.
    Do Polski, Panowie, do Polski. Jak najszybciej.
  • buka

'Weird Fishes'?? Jest cuudowna wlasnie w swej prostocie:) I taka ma byc...
  • tyciu

>buka napisała:
    >'Weird Fishes'?? Jest cuudowna wlasnie w swej prostocie:) I
    >taka ma byc...

nom

i jest 100 razy ciekawsze niz Faust costam
  • digieve

A ja się trochę zawiodłam...tak średnio, wyszło troszkę poniżej moich oczekiwań. Ale, że ich bardzo kocham, to im wybaczam;)
  • Joanka Kasztelan

też oczekiwałam więcej ale to chyba normalne że od nich oczekuje się zawsze więcej bo są tak wspaniali cała płyta i tak jest cudowna ..
| |

Grono miłośników grupy Radiohead

Fotki

Miejsca grona (0)