Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • dmn

porcys... grupa zazdrosnych i niespełnionych muzyków.

ale w dzisiejszej Wyborczej napisali fajnie:
    "Z każdym kolejnym przesłuchaniem ta z pozoru ascetyczna, stonowana i pozbawiona wielkiej produkcji płyta zadziwia kolejnymi wymiarami. Im głębiej się w nią wchodzi tym bardziej udziela się jej klimat (...)"
  • Anonim

>a szkoda bo lubiłam the car is on fire.
    Nigdy o tciof dobrego zdania nie miałem, a jak się teraz dowiedziałem że ten borys ma coś z nimi wspólnego to już na pewno nikt mnie do nich nie przekona;)

>przytaczanie argumentów w stylu 'zespoły x słuchają bufony, zespołu y piszczące nastolatki, a ja jestem jeden wielki mądry niezrozumiany' pokazuje, ze ich autor jest tym, kim wszyscy moi znajomi zgodnie go nazwali;]

Stosując takie generalizacje pokazuje, że mierny z niego krytyk. Odnoszę wrażenie, że ma jakiś uraz do RH - może kiedyś Thom odmówił dania mu autografu i biedny Borys ma teraz kompleksy z tego powodu?
  • paulina

materiał wtórny, owszem, ale za którymś przesłuchaniem wychwytujesz klimat i oryginalność płyty. genialna.
  • Olga

>Ancestral Necrosodomy napisał
    >Stosując takie generalizacje pokazuje, że mierny z niego
    >krytyk. Odnoszę wrażenie, że ma jakiś uraz do RH - może
    >kiedyś Thom odmówił dania mu autografu i biedny Borys ma
    >teraz kompleksy z tego powodu?

mi kiedys borys odmówił autografu ale nie mam kompleksów z tym związanych...
  • Anonim

>mi kiedys borys odmówił autografu ale nie mam kompleksów z tym związanych...

Ale za to stwierdziłaś, że jest kobiecym narządem płciowym. Ja tylko usiłuję dociec, co się temu panu (czy tej waginie, jak wolisz) mogło stać, że tak znielubił rh.
  • Anonim

Po pierwsze nie podoba mi się kompozycja albumu. Zaczyna się bardzo konkretnie, później jakby się rozmywa. Closer jest już moim zdaniem zwyczajnie słaby, najsłabszy w ich całym dorobku (łącznie z Blow out). Nie potrafię znaleźć w tym utworze niczego ciekawego i tutaj zgadzam się z panem D.
    Szkoda, że nie trafiło się nic na miarę chociażby Cymbal Rush.

Nie potrafię się również przekonać do Nude i House Of Cards. Mam wrażenie że oba te utwory zmierzają donikąd.
    Płyty RH składały się zawsze z bardzo wyrazistych, "skondensowanych" utworów. Takich utworów na IR jest moim zdaniem zbyt mało. Na tym polu przegrywa w moim odczuciu nie tylko (co jest chyba oczywiste) z KidA, Amnesiac i OK. C ale też i z HTTT i the Bends (pomijam tutaj kwestię jakości muzyki jako takiej... bardziej mam na myśli charakter poszczególnych utworów).

Podsumowując.. bardzo przyjemna płyta, którą w moim prywatnym rankingu na dzień dzisiejszy postawił bym gdzieś w okolicach the Bends.

Ps. Bardzo podoba mi się brzmienie tej płyty, produkcja. Miód.

Ps2. Szanują Borysa za jego wiedzę. Szanują go również za twórczość w TCIOF z którego niestety jakiś czas temu odszedł. Ma chłopak swoje 'fazy' i trzeba traktować z dystansem niektóre jego teksty... tyle.
  • Anonim

"bardzo ładna płyta"

;)
  • dmn

>Artur napisał
    >Closer jest już moim zdaniem zwyczajnie słaby, najsłabszy w ich
    >całym dorobku (łącznie z Blow out). Nie potrafię
    >znaleźć w tym utworze niczego ciekawego i tutaj zgadzam
    >się z panem D.
    >

"Closer"?? Słuchaliśmy tej samej płyty? :]

• Anonim

>dom♪n napisał
    >>Artur napisał
    >>Closer jest już moim zdaniem zwyczajnie słaby,
    >najsłabszy w ich
    >>całym dorobku (łącznie z Blow out). Nie potrafię
    >>znaleźć w tym utworze niczego ciekawego i tutaj zgadzam
    >>się z panem D.
    >>
    >
    >"Closer"?? Słuchaliśmy tej samej płyty? :]
    >
    >

o boż. closer w sensie "zamykacz", trochę więcej domyślności, proszę.
  • dmn

luz:) sorry.
    Czuję, że dopada mnie "tejemnicza" choroba z Filipin". :]
  • Amin

>Artur napisał
    >Nie potrafię się również przekonać do Nude

Aaaah?!? Jak?!? Kiedy to mym zdaniem utwór ten razem z 15 step to największe rarytasy tego albumu! Nude jest piękny, słuchając go można popłynąć... jak dla mnie niesamowicie klimatyczny kawałek, już sam jego początek mnie rozwala, radzę wsłuchać się w niego porządnie, naprawdę radzę.
    Aha, no i jeszcze trzecim moim faworytem jest All I Need.

No i tak generalnie, płyta jak dla mnie pozytywnie szokująca, choć nie aż tak oszałamiająca jak poprzednie niestety...
  • tyciu

>voy. napisał
    >>dom♪n napisał
    >>>Artur napisał
    >>>Closer jest już moim zdaniem zwyczajnie słaby,
    >>najsłabszy w ich
    >>>całym dorobku (łącznie z Blow out). Nie potrafię
    >>>znaleźć w tym utworze niczego ciekawego i tutaj zgadzam
    >>>się z panem D.
    >>>
    >>
    >>"Closer"?? Słuchaliśmy tej samej płyty? :]
    >>
    >>
    >
    >o boż. closer w sensie "zamykacz", trochę więcej
    >domyślności, proszę.

ciekawe czy ktos sie jeszcze domyslil
  • Anonim

Amin :
    No klimatyczny jest jak cała płyta.
    Nie widzę tam jednak żadnej bardziej znaczącej koncepcji.
    Wystarczy go (Nude) postawić obok How To Disappear Completely by zbladł, zrobił się malutki i zniknął; ).
    Rh zawsze udawało się unikać takich porównań, każdy ich kawałek był inny. Tym razem (w moim odczuciu) ta sztuka się nie udała.
  • Anonim

nie wiem, nie orientuję się w statystykach stopnia znajomości anglicyzmów wśród polskich społeczności
  • Amin

No akurat w moim odczuciu, jeżeli już mamy się posuwać do porównań, to Nude bardzo dzielnie daje radę przy How to dissapear completely. No i mimo wszystko Nude moim zdaniem dostarcza troszkę innego rodzaju doznań muzycznych, niż jak to było w założeniach Htdc, więc jak dla mnie to ta sztuka braku porównań cały czas trzyma fason.;)
  • downtown pony work your pitch

Nie ma co rozbierać tej płyty na atomy; po prostu jest piękna!
  • Bazyl

>dom♪n napisał

>ale w dzisiejszej Wyborczej napisali fajnie:
    >"Z każdym kolejnym przesłuchaniem ta z pozoru ascetyczna,
    >stonowana i pozbawiona wielkiej produkcji płyta zadziwia
    >kolejnymi wymiarami. Im głębiej się w nią wchodzi tym
    >bardziej udziela się jej klimat (...)"

ja uwazam tak samo, jak dla mnie jest to tak trafne zinterpretowanie tej plyty, ze lepiej sie nie da

ps.: Nude WYmiata!
  • Bazyl

aha i jeszcze jedno, closer jest genialny! (mam na mysli videotape)
  • gontaria natalek

dowiaduje sie od kolezanki, ze jest ich plyta legalnie do sciagniecia. tylko, ze mozna miec jedno podejscie, potem cos tam sie blokuje i nie da sie sciagnac z tego samego komputera. nawet jesli z tym jednorazowym sciagnieciem to nieprawda to i tak jestem na tyle glupolem, ze nie umiem tego sciagnac z inrainbows.com

czy moze mnie ktos poinstruowac?
  • BWBWBW

Wchodzisz na inrainbows.com, naciskasz "enter", potem "continue", przy download naciskasz "order" potem "view basket" i wybierasz cene (może to byc 0, moze być 100 funtów:D), naciskasz "pay now" , czekasz chwile w kolejce, potem wpisujesz dane i konczysz zakup. Chyba dokładniej wytłumaczyć się nie da:)
| |

Grono miłośników grupy Radiohead

Fotki

Miejsca grona (0)