Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • s314ryt

ludzie. pamietajcie o temacie OFFTopic.
  • s314ryt

nowe http://radiohead.com/
  • s314ryt

Członkowie zespołu Radiohead zaprzeczyli, jakoby zabiegali o kontrakt z wytwórnią Hear Music należącą do koncernu Starbucks.
    Brytyjska grupa miała być drugą po Paulu McCartneyu gwiazdą Hear Music.

- Muzycy Radiohead pracują obecnie nad nową płytą ale nie negocjują kontraktu z żadną wytwórnią - zdementował pogłoski rzecznik kwintetu. - Nie mają zamiaru szukać wydawcy zanim nie skończą nagrań. Plotki o umowie ze Starbucks są nieprawdziwe.
  • Anonim

właśnie powiedzieli w teleexpresie że w sierpniu wychodzi NOWA płyta RADIOHEAD!
    och i ach!
    mam nadzieje że to nie z okazji 1 kwietnia...; )
  • Grześ

Na 1 kwietnia to gadali o zakończeniu kariery przez Małysza, mam nadzieje że to z Radiohead było na serio; ) W końcu wiadome jest, że od jakiegoś czasu siedzą i nagrywają, więc myślę że w tym roku coś wyjdzie. Oby; )
  • tyciu

Ja tam bym byl daleki od zaskoczenia jesli by tej plyty nie wydali w tym roku .
  • Kathleen de Lioncourt

Jeśli chcemy mieć bardzo dopracowaną płyte co Radiohead robi, to musimy poczekać..Takie prawo artystów;)
  • basbob

dokładnie, ja mogę czekać :)
  • tyciu

ja tez .
  • Ewka

ja też, ale do sierpnia :P
  • Anonim

• s314ryt

i wyjasnienie:

Grupa Radiohead zamieściła w Internecie krótki materiał wideo, prezentujący pracę nad nową płytą.
    Materiał filmowy, stworzony przez The Vapour Brothers, którzy wcześniej współpracowali z grupą Radiohead nad teledyskiem do "I Might Be Wrong" oraz promocyjnymi klipami nakręconymi na potrzeby płyty "Kid A", pokazuje jak Thom Yorke i jego koledzy nagrywają swoją nową płytę.

Całości towarzyszą fragmenty nowych nagrań Radiohead oraz dialogi członków zespołu. Wideo można obejrzeć na tej stronie: Vapourbrothers.com.
  • tyciu

• s314ryt

Zespół Radiohead umieścił na oficjalnej stronie internetowej fragment swojego nowego nagrania, zatytułowanego "15 Step".
    Fragment kompozycji "15 Step" można usłyszeć na stronie http://www.radiohead.com/deadairspa... po kliknięciu na napis "Hodiau Direktion".

Kompozycja najprawdopodobniej trafi na nowy album Radiohead, nad którym pracują obecnie w studiu Thom Yorke i jego koledzy.

W oczekiwaniu na premierowy materiał, zespół postanowił wydać nową wersję EP-ki "Com Lag (2+2=5)". Płyta, która pierwotnie ujrzała światło dzienne w 2004 roku, jedynie w Japonii i Australii, 16 kwietnia ukazała się w Wielkiej Brytanii. 8 maja nastąpi jej premiera w Stanach.

Nowa wersja wydawnictwa zawiera utwory:

2+2=5'
    Remyxmomatosis (Cristian Vogel RMX)
    I Will (Los Angeles Version)
    Paperbag Writer
    I Am A Wicked Child
    I Am Citizen Insane
    Skttrbrain (Four Tet Remix)
    Gagging Order
    Fog (Again) (Live)
    Where Bluebirds Fly
    2+2=5 (Live At Belfort Festival)

na stronie juz nic nie ma
    fragment jest tutaj
    http://www.sendspace.com/file/pux1p...

ale to 17 sekund :) zadna rewelka :D
  • Anonim

• cerealkillah

dobre... ciekawe tylko jak będzie w ostatecznej wersji wyglądało, bo przypuszczam że zmieni sie w dużym stopniu jak chłopaki popracują i pomixują:)
  • s314ryt

Frontman Radiohead, Thom Yorke, ujawnił że jego zespół skompilował płytę kompaktową z nowymi utworami.
    Formacja ma się w przyszłym tygodniu zająć przesłuchiwaniem utworów. Yorke przyznaje, że jest zdenerwowany myślą o analizowaniu nowych kompozycji Radiohead.

Yorke zaapelował również do swoich fanów, by zabrali głos w sprawie ustawy, która ma chronić Ziemię przed zmianami klimatycznymi. Brytyjski rząd oczekuje na opinie ludzi zainteresowanych tym prawem.
  • s314ryt

Lupe Fiasco pracuje nad swoim nowym albumem "The Cool". W jednym z utworów nagranych podczas sesji usłyszeć można głos Thoma Yorke'a.
    W studiu twórcę przeboju "Kick, Push" wspomagają Kanye West i Pharrell Williams. Nie tylko jednak z ich pomocy korzysta raper. W kompozycji "US Placers" Lupe Fiasco wykorzystał sample numeru "The Eraser" lidera zespołu Radiohead.

Nie wiadomo niemniej, czy piosenka z głosem Yorke'a trafi na drugi longplay artysty z Chicago. Istnieją podejrzenia, że jest to pierwszy kawałek projektu Child Rebel Soldier, który tworzą Fiasco, West i Williams. Debiutancką płytą Lupe Fiasco była "Food & Liquor" z września 2006 roku. Jej następcy należy spodziewać się jesienią. Numer "The Eraser" Thoma Yorke'a pochodzi z albumu o takim samym tytule z lipca 2006 roku.
  • dmn

darowałem sobie odrębny wątek:)

w październiku ma wyjść książkowy album z grafikami Radiogłowych o tytule Dead Children Playing - dla fanów, którzy lubią mieć coś ładnego na półce całkiem miły początek nowego semestru się zapowiada:] Tu troszkę więcej inf:
    http://www.nowamuzyka.pl/news.php?i...
  • Anonim

Radiohead na Roskilde

Grupa Radiohead potwierdziła kolejny koncert, który odbędzie się w ramach przyszłorocznej trasy koncertowej. Po występach w Niemczech, kwintet zagra podczas festiwalu w Roskilde, który odbędzie się w dniach 3-6 lipca.
    Oksfordczycy odwiedzą duńską imprezę po 11 latach przerwy. Na żywo formacja promować będzie najnowszy album "In Rainbows", który w regularnej kompaktowej sprzedaży pojawi się 31 stycznia.

Sprzedaż karnetów na przyszłoroczny maraton Roskilde rozpocznie się 1 grudnia za pośrednictwem serwisu roskilde-festival.pl.

Podczas ubiegłorocznej edycji festiwalu wystąpili m.in: The Killers, The Flaming Lips, Queens Of The Stone Age, Arctic Monkeys, Beastie Boys, The Who, Basement Jaxx, Klaxons i Björk.

onet.pl
| |

Grono miłośników grupy Radiohead

Fotki

Miejsca grona (0)