Radiohead [2769]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

będę niezmiernie wdzięczna, jeśli przetłumaczysz mi to na polski; ]
  • Anonim

ok, rozjaśnię ci o co chodzi, ale uwaga bo to jedna wielka bzdura; )

"we must perform a quirkafleeg" jest to jedna z plansz gry komputerpwej "jet set willy", która wyszła w 1984. było to charakterstyczne dla specyficznego poczucia humoru matthiew smith'a i w rzeczywistości nazwa planszy odnosi się do komiksu "fat freddy's cat" gilberta sheltona, i programu tv "fabulous furry freak brothers" (cokolwiek to jest :D) w oryginalnym komiksie, quirkafleeg było mało znanym rytuałem w obcym kraju, który zalecano odprawiać na zmarłych futrzanych zwierzątkach.

na moje to to nie ma za wiele sensu i połączenia z teledyskiem do "just" i leżeniem na chodniku, ale może po prostu nie umiem czytać między wierszami. :)

aha, z tego co wyczytyłam póki co o tym quirkafleegu to szczerze mówiąc w tej grze nie ma jakiegoś głębszego przesłania. więc reasumując, jeśli koleś leżący na chodniku powiedział "we must perform a quirkafleeg" to nie wiem skąd by była taka reakcja ludzi. wniosek: nie powiedział tego zdania.

co sądzicie?
  • Anonim

a ja myślę, że właśnie to mógł powiedzieć. bo to nie musiało mieć sensu; ]

dziękuję ślicznie za przetłumaczenie [nie spodziewałam się tego; ]
  • pat

właśnie szukałam grona, w którym chciałam zapytać o to zdanie.
    a znalazłam całą dyskusję.

ale macie rację. lepiej nie wiedzieć :)
  • Anonim

no lepiej nie wiedzieć, bo bedizmey wszyscy leżeć i co wtedy; ) ?

ogolnie to nie lubie teledysków.
  • Zuza Zuzkina

street spirit ale fajny jest też pop is dead ( so what?; ))
  • Amin

http://www.youtube.com/watch?v=WE6Q...

oficjalny teledysk do 15 steps

jestem pod wrażeniem, bardzo psychodeliczny :)
  • dmn

jestem bardzo ciekawy czy to rzeczywiście oficjalny klip bo jakoś wierzyć mi się nie chce (jakiś taki z dupy)

no ale mogę się mylić:)
  • Amin

Mimo wszystko bardzo psychodeliczny. x) W sposób który mi się podoba. No i w sumie to ma trochę tego specyficznego stylu radiohead'owych teledysków. Jak dla mnie to jest on w pewien sposób podobny do teledysku "knives out"
  • Amin

No, chyba jednak nieoficjalny, bo to ponoć projekt jakiegoś studenta, ale i tak według mnie wykonał kawał niezłej roboty.
  • Anonim

2+2=5.

genialny klip.
  • 1=2

This is a student project not an official radiohead music video
  • Amin

no właśnie o tym mówiłem :p
  • gocha

po dzisiejszym maratonie ogladania rh pozmienialo mi sie troszke..

1.like spinning plates
    2.rabbit in your headlights(przyjmijmy ze to sie liczy)
    3.street spirit
    4.no surprises

i ogolnie nic wiecej...poza koncertami. bo jak dla mnie to one wygrywaja bezkonkurencyjnie

a o tym sama nie wiem co myslec:)
    http://pl.youtube.com/watch?v=y9Ukg...
  • Street Spirit
  • s314ryt

http://code.google.com/creative/rad...
    nowy teledysk - HOUSE OF CARDS
  • dmn

WOW! Zajebista sprawa z tym tworzeniem własnego 'teledysku-wizualizacji'. Kumpel robi magisterkę z tworzenia trójwymiarowych reprezentacji obiektów w formie chmury punktów - myślę że może mu się przydać; ]
    RH jak zwykle krok do przodu :)
  • Judith

Jaki by teledysk nie był, kawałek niesamowity :)
  • dmn

odwrotnie :P niesamowity pomysł z teledyskiem i nawet te chmurki można ściągnąć sobie. Kurwa, kocham ich :)
    co do piosenki to akurat ona mnie chyba najmniej porywa z 'In Rainbows' :)
  • s314ryt

a tu krotki opis/ news z onetu:

Radiohead nakręcił wideoklip do kolejnego singla z albumu "In Rainbows". Obraz ilustrujący piosenkę zespołu "House Of Cards" powstał bez wykorzystania kamer.
    Teledysk zrealizował James Frost. Wykorzystał do tego dwie technologie rejestracji w formacie 3D - Geometric Informatics oraz Velodyne Lidar.

"Spodobał mi się pomysł nakręcenia wideoklipu, w którym pojawiają się ludzie, bez wykorzystania kamer, lecz tylko laserów" - mówił po zakończeniu produkcji Thom Yorke. Teledysk do piosenki "House Of Cards" będzie mieć premierę w przyszłym tygodniu.
| |

Grono miłośników grupy Radiohead

Fotki

Miejsca grona (0)