Radiohead [2767]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

chyba jednak nie najlepsza.
  • Anonim

Na pewno nie jest najlepsza i na pewno niezła to zbyt łagodne określenie; )

Mi się tam cholernie podoba w całości i w kawałkach :P A zakończenie There There podoba mi się nawet jeszcze bardziej :P
  • Anonim

Myxamatosis jest niesamowity.....,muzyka nie z tej planety..........więcej takich futurystycznych utworów!
  • Anonim

Heh. Myxomatosis jako jeden z nielicznych utworów RH trafiło od razu w mój gust. Niesamowicie działa mi na wyobraźnie; ).
    Bardzo lubię nagranie z San Sebastian 31-07-2002 (inna sprawa że nie mam innego, dobrego nagranie video M.). Oglądając je mam wrażenie że patrzę na jakąś chorą parodię elektro. Przytłaczające brzmienie gitary i szalejący Thom z keybordem przewieszonym przez ramię.
    Podobnie jak Idioteque która na koncercie Amnesiac in Paris przeistacza się w jakąś nieziemską poczwarę...; )
    Uwielbiam ich za takie jazdy.
  • jory

Dobrze że tu trafiłem, bo zaczynałem myśleć że jestem nienormalny skoro od pierwszego razu zakochałem się w myxomatosis i nikt inny w tym zdecydowanie nie gustował P:

btw hej. przypadkiem trafiłem tu wczoraj.

http://content.answers.com/main/con...
  • Lusia

heh a ja przez kilka dobrych lat myslałam, że ścieżka z Romea i Julii to "exit music" :P żesz kurde lol:P

HTTT --> dlaczego jakoś nikt nie napisał, że to najlepsza płyta RH??? Większość z Was wynieniła swoją ulubioną płytę RH-padły wszystkie prócz HTTT... Dlaczego? Czyżby RH się wypaliło....? <tylko mnie teraz nie zlinczujcie:P>

dla mnie osobiście najlepsze jest pablo i ok :-)
  • Anonim

.....nie wiem po prostu gdy słucham HTTT to nie jestem w takiej ekstazie jak przy "Kid A"...
  • poleciała Jucha

najlepsze na doła...
  • Anonim

Jakie to jest niesamowite, jak różne są gusta. Warto czytać takie listy dyskusyjne, żeby wyjść z własnego zaścianka. Zawsze mi sie wydawało, że HTTT to strasznie słaby album, a okazuje sie, że wiele osób bardzo go ceni.
    Ale fajnie!
    Cieplutko wszystkich pozdrawiam!
  • Anonim

rowniez dolaczam sie do wielbicieli Hail - to moj ulubiony album bezapelacyjnie :)
  • poleciała Jucha

moj tesh (ale to dlatego że ja lucię muzę na doła)
  • Anonim

oj ja też.....taką głęboką...np."I Will"....coś pięknego..:]
  • poleciała Jucha

suck young bloooooooooooood

włąsnie się nauczyłam grac na fortepianie

mmmmmmmmmhmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :---)
  • Anonim

hm.......właśnie zaistalowałem sobie Fife 2004.. odpalam...a tam co?w tle menu leci Myxatatosis!!!(....taka ciekawostka)
  • Anonim

Myxamatosis...oczywiście :)
  • Oligarcha

I will....blame me don't....in a bunker....underground...

ten utwor jest genialny, nałożone glosy Thoma i leniwa, plumkajaca gitarka :D genialne

Hail To The Thief...moze nie najlepsza plyta Radiohead ale...co z tego :D i tak niesamowita
  • To me k

swietna plyta - godna kontynuacja
  • Anonim

Ja Wam opowiem jak to ja miałem z tą płytą. Z tą płytą to miałem tak jakbym wbiegł do lasu. Ciemno wokół, każdy odgłos wdziera się we mnie z niesamowitym, szarym zimnem. Wystraszony spoglądam w niebo i ponad koronami drzew widzę ciemno-granatowe, bezgwiezdne niebo. Po chwili ogarnia mnie strach i chcę z tego lasu wybiec. I biegnę tak parę godzin, aż zmęczony nie dochodzę do wniosku, że to nie ma sensu. Że lepiej to wszystko zaakceptować. Że lepiej położyć się pod jednym z drzew, wziąć garść wilgotnego mchu i poddać się czemuś co jest 'nad'. Nie upłynie sporo czasu, a muzyka niczym cichy strumyk zaczynie spływać po całym ciele. Nie sposób się nie wzdrygnąć i nie uśmiechnąć do siebie. Pozostaje tylko zamknąć oczy i poddać się sobie samemu. Pare rzeczy sobie przypomnieć, pare pominąć.

Pozdrawiam w smaku Cynamonowym, zacna to płyta jest!

• KaZ

>Lusia napisała:
    >heh a ja przez kilka dobrych lat myslałam, że ścieżka z
    >Romea i Julii to "exit music" :P żesz kurde lol:P

Bo to jest z 'Romea + Julii' poniekąd. Na końcowych napisach leci. 'Talk Show Host' to sztandarowy 'romeojuliowy' kawałek. Uwielbiam! :]

A 'Hail To The Thief' jest zajebistą płytą! Po pierwsze świeżą, inną niż wcześniejsze dokonania RH, a po drugie strasznie mi podchodzi. Jeden z moich faworytów jeśli chodzi o całościowe ocenianie albumów.