-
majkel
Jak Wam się podoba ostatnia płyta Radiohead na tle poprzednich np. "Ok Computer", "Kid A", czy też "Amnesiac" ??? -
Basebox
httf nie jest glupia, bardzo milo sie jej slchalo, troche moze wolna i depresyjna (moje prywatne odczucia), i moze jak dla mnie troche za malo napakowali elektroniki (hehe amnesiac mnie po prostu wciagnal :)... ale uwazam ze plytka jest na prawde na poziomie i warta kazdego wsluchania... sadze ze moze stanowic pomost do sluchania miedzy "ok computer" a "amnesiac".... -
Anonim
HTTT to dobra płyta, Radiohead trzyma poziom [co wydawało się niemożliwe]. Ale ja i tak najbardziej lubię "OK" i "Kid A". Cieszę się w każdym razie, że wyszła. -
-
brawurka
Hail To The Thief nie jest zla jest na niej kilka delicji takich jak np sit down.stand up
ale i tak moja ulubiona jest the bends.
btw:co myslicie o piosence true love waits?
moim zdaniem jest niesamowita.jak jej slucham to mam dreszcze(i zapewniam -to nie febra;))
-
Kilgore
-
Anonim
jak dla mnie debesciarskie sa dwie - the bends i ok computer
kida i amnesiac sa dla mnie troszke za bardzo schizowe -
Gnominka
majkel? michael_s? milo widziec :-)
ale miales byc ze szczecina, hej! -
Gnominka
a tak nawiasem, jestem tutaj od dzisiaj i przez chwile myslalam, ze to do mnie bedzie nalezalo pierwsze radioglowe grono... chyle czola, majkel -
Ir
httt jest plyta, ktora zaskakuje. myslalam, ze chlopcy pojda w kierunku wprowadzonym juz w "kid a", a jednak znowu zadziwili. genialnym utworem dla mnie z tej plyty jest "where I end and you begin", a takze "myxamatosis". chociaz dla mnie jednak najlepszym utworem z calej ich tworczosci dotychczasowej jest "how to disappear completely and never be found" - rozbraja mnie calkowicie. pozdrawiam :)
-
Grono.Net
-
yv
dla mnie to najlepsza [obok dzieła Mars Volty] płyta 2003 roku, a z Ok Computer trudno ją porównać, jest spod zupełnie innej gwiazdy. Ale obydwie w jednakowym stopniu uwielbiam :) W Ok Computer pokazali że są geniuszami. Tą płytą to potwierdzili. Oczywiście wszystkie inne nie ustępują im pod względem oddziaływania na emocje, ale wg mnie Hail To The Thief jest najbardziej różnorodna, nie mylić z chaotyczną :) [Amnesiac np była wyjatkowo spójna i jednolita, co nie znaczy nudna]
HTTT rozbraja, momentami rzuca na kolana. Słucham jej od roku i ciagle mi się chce. -
remedy
Et: Mars Volta zdecydowanie rządzi w 2003...
Co do Hail... to dla mnie osobiscie trzecia plyta Radiohead. Zaraz po Ok Computer i Kid A. Zresztą o czym tu mówić - płyta na tle wszystkiego co sie dzieje w muzyce po prostu wymiata i porównywanie jej z innymi płytami R. nie ma wiekszego sensu bo co było nie wróci. Zespół w dalszym ciągu sie rozwija. -
Grono.Net
hail mnie się tak bardzo nie podoba.
amnesiac śliczna wlaśnie przez swą schizowatosc :)) choc ja najbardziej lubię pablo honey.. -
-
ju.hu!
HTTT mnie zafascynowala. wlasnie najlepsze u Radioheadow jest to, ze kazda plyta to praktycznie inna bajka, a zespaja je glos Yorke. mniammm.. -
Anonim
-
10480
-
Anonim
-
Anonim
"hail to the thief" przede wszystkim nie wnosi nic nowego do brzmienia radiohead. nie jest na tyle intrygująca co "ok computer" i "kid a". bardziej podobał mi się także "amnesiac" i "the bands". jednak nie ma co wybrzydzać, radiohead nie schodzą poniżej pewnego poziomu i dlatego "hail to the thief" to dobra płyta. -
Anonim
-
Grono.Net
ja wcoraj dokonalem pierwszego odsluchu tej płyty i troche sie rozczarwoalem.
tzn. to wciąż radiohead i wiadomo że brzmią o niebo lepiej od setek zespolow na swiecie i ze spiewa tam Thom yorke ktory jest prawdopodobnie nalepszym woklaistą na świecie, ale ... jakos nic nowego tu nie ma. niczym mnie nie zachwyciło. przynajmniej za tym pierwszym razem.
oczywiscie trza jeszce posluchac kilka razy zanim sie ostatecznie wypowie, ale jak na razie to nic specjalnego.