Radiohead [2769]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ppelka

Zajebisty koncert.
    do teraz jestem rozpieprzony emocjonalnie..

jak sie pozbieram to wtedy bede mogl opisac co przezylem..
  • cwaniak

Co to kogo obchodzi, że jesteś 'rozpieprzony' emocjonalnie? Mógłbyś się bardziej wysilić i napisać coś bardziej na temat albo wstrzymać się aż 'się pozbierasz' i wtedy napisać, a nie bez sensu zamieszczasz jakieś brednie. Mamy ci współczuć, czy jak? Goń się cwelu i następnym razem pomyśl, zanim cokolwiek napiszesz.
  • Anonim

Warto było czekać na nich tyle. Koncert nie do opisania, pełny emocji, energii, wszystko do końca dopracowane... Spotęgowane było to wszystko tym, że udało nam się dostać pod same barierki.. Te dwie godziny będę wspominać jeszcze przez bardzo długi czas. Setlista może nie do końca mi się podobała, za dużo In Rainbows, ale jak już trafnie powiedziano - to nie koncert życzeń.
  • How To Disappear Completely

choć nie doczekałem się how to disappear completely & fake plastic trees to i tak było fantastycznie - genialnie! Wielkie słowa uznania w kierunku Thoma - świetnie poprowadzony koncert!
    Radiohead...
  • Grześ

>kacper p. napisał
    >powiedzcie mi jakim cudem 98% ludzi było w stanie stać
    >przy Idiotequ? jak można było nie tańczyć do tego? albo
    >chociaż podskakiwać. to samo myxomatosis i w ogóle
    >wszystkie utwory, nie łapię tego i nie zrozumiem, czekasz
    >na jakiś zespół ileś tam lat a gdy już gra stoisz i
    >się gapisz, jak kiwniesz głową to znaczy że właśnie
    >doszedłeś;/
    >rozumiem kontemplacja muzyki, ale jasny gwint ten koncert
    >był tak niesamowicie energetyczny że nie wierzę jakim
    >cudem ludzie ustali np. przy bangers and mash.

Może ty na innym koncercie byłeś? [;
    Tam gdzie ja stałem (1. strefa na samym środku, dwa kroki od barierki), to chyba tylko na videotape było w miarę cicho i spokojnie, a przez resztę koncertu wszyscy w promieniu kilkunastu metrów ode mnie darli japę i nie przestawali skakać, aż mnie to w pewnym momencie irytowało bo wolałbym sobie niektórych utworów w spokoju posłuchać, a nie, że mi ktoś wskakuje na plecy; P Widocznie stałeś w jakimś dziwnym miejscu [;
  • Anonim

pff, w mojej okolicy [drugi sektor] żadnego darcia się czy podskakiwania nie było, co najwyżej kiwanie głową. można by przyjąć, że wszyscy byli zbyt zajęci kontemplacją, ale pan obok mnie na paranoid android pisał esemesa, więc to dyskusyjna kwestia.
    btw czy również kimś wstrząsnęły oklaski w samym środku wspomnianego paranoid, podczas tej długiej pauzy ? zupełnie jakby publika myślała że utwór się już skończył, coś strasznego
  • Grześ

No dlatego mówię, zależy gdzie się stało. :) Bo mam informacje też od znajomych z drugiej strefy, że u nich też była euforia i ani chwili stania w miejscu. Z kolei w sieci czytam, że ludzie narzekają na zbyt statyczną publikę. No co kto lubi, a opinii będzie tyle, ilu było widzów :P Mnie zabiło jak jacyś goście obok mnie zaczęli pogować, no skąd sie tacy kretyni biorą, to ja nie wiem. Przecież to nie jest kazik na żywo, do ch*ja wacława :/
  • Żeton

ja zwariowalam juz na samym poczatku jak polecialo 15step juz na tym nie mozna ustac spokojnie.
    Prawdziwe zjawisko, setlista prawie jak z marzen (brakowalo mi do pelni szczescia brakowalo mi fake plastic tree, house of carts i just) wizualizacje dodawaly smaczku, praca swiatel mistrz.
    Świetne aranżacje utworow zwlaszcza national anathem.
    Idioteq, 2+2=5, Everything In Its Right Place, Paranoid Android moi faworyci.

niesamowicie emocjonujący, czekalam na ten koncert wiele lat, jestem w pelni ustatysfakcjonowana. moj zachwyt nie zostal umniejszony przez problemy zwiazane z wyjsciem do takich akcji chyba sie juz przyzwyczailam; P
  • BIIPBIIIP

Oko Thoma przy You and Whose Army
    cisza w pauzie Nude
    klaskanie przy 15 Step
    końcówka Karma Police
    itd, itp.
    Cały ten koncert był jednym wielkim zbiorem niezapomnianych chwil. Było przepięknie.
  • Anonim

>przemo83 napisał
    >Niesamowity, przepiękny koncert, 15 lat czekania ale było
    >warto. Dwa razy się popłakałem, coś wspaniałego... i
    >stałem prawie pod sceną...
    >... MOGĘ UMRZEĆ

popieram! warto bylo tyle lat czekac! przyjechali i pokazali na co ich stac. playlista byla idealna (choc mi osobiscie zabraklo mojego ukochanego climbing up the walls:) publika w I sektorze wrzala xD ja sie wzruszylam jak wszyscy zaspiewali z thomem karma police xD to bylo naprawde super! caly czas jeszcze jestem tam w poznaniu ^_^ oby jednak jeszcze wrocili!
  • TONY MONTANA

Fantastyczny koncert.
    byłem rozpieprzony praktycznie każdym kolejnym kawałkiem...
    a oko Thoma w trakcie "You And Whose Army" faktycznie - mistrz :):)

szkoda tych kawałków których zabrakło, ale musieliby grać ze 4h przynajmniej żeby zadowolić wszystkich...
  • P a u

było p i ę k n i e !
  • qxi

To był najbardziej azwykły koncert na jakim kiedykolwiek w życiu byłem... Na prawdę niesamowite wrażenie popatrzeć do okoła siebie na ludzi, którzy przeżywają tą metafizyczną muzykę tak samo jak ja. Chociaż były i ewenementy (patrz.: 'Nude' z mojego nagrania, które wrzuciłem na youtube). Karma Police magiczne, po prostu epicki śpiew tłumu całej piosenki, myślę, że Yorke był zadowolony, uśmiechał się, żartował no i 'Creep'... Magia. Po prostu magia :)

Jeśli chcecie obejrzeć i powspominać; ) :
    http://www.youtube.com/watch?v=nvIB...
    http://www.youtube.com/watch?v=aKmR...
    http://www.youtube.com/watch?v=_Kqn...
    http://www.youtube.com/watch?v=v5iD...
  • Goshka

1000 punktów dla tego kto będzie w stanie wymienić utwory które leciały przed koncertem Radiohead, na pewno Cool Kids - Black Mags jeszcze coś było, ale nie pamiętam...pomóżcie; ]
    ps. ma ktoś boootlega; D
  • hikikomori

lepiej jakby ktoś powiedział co to była za piosenka, którą puścili PO koncercie :)
  • ფიქ

>Goshka napisała:
    >1000 punktów dla tego kto będzie w stanie wymienić utwory
    >które leciały przed koncertem Radiohead

między innemi Garbage - Push It
  • P a u

zatrzymane z youtube -
    co za uśmiech !; )
  • karolina

było genialnie : )
  • Anonim

Byłem rok temu w Berlinie i muszę przyznać, że występ w Poznaniu podobał mi się bardziej . Może jest to kwestia przemęczenia. W Berlinie już na starcie byłem cały obolały po podróży i małym zwiedzaniu miasta. Tym razem udało mi się rozłożyć siły właściwie.

Świetny set chodź Fade Out nie porusza mnie już tak jak kiedyś i wolał bym na jego miejscy Planet Telex czy Fake Plastic Trees. Zabrakło mi również Airbag.
    W Idioteque chłopcy ciut mijali się z tempem, w Myxomatosis z mojego miejsca praktycznie nie było słychać klawiszy (spory minus a szkoda bo uwielbiam ten kawałek), w 15 step coś im się popieprzyło na starcie a w Lucky York, moim zdaniem, nie dał rady.
    To tyle jeśli chodzi o minusy. Do plusów zaliczył bym cały pierwszy bis. Bardzo pozytywnie odebrałem nowy kawałek na żywo. Na The National Anthem i I Might Be Wrong odleciałem. Świetny Optimistic, The Gloaming, Everything in Its Right Place i wiele innych.
    Duży plus za dobre nagłośnienie.

Słabo zorganizowane wyjście i bzdurne zakazy (zakaz wnoszenia picia.. wtf? ) to oczywiste uchybienia, które jednak były niczym przy DRĘTWOCIE publiki w II strefie (a dokładniej w mojej okolicy; ) ) Poza jedną dziewczyną po mojej prawej i jednym „łysym” po lewej wszyscy wokół mnie stali jak kołki... część z tych kołków rozglądała się co chwila dookoła jakby nie wiedzieli gdzie są i co tam robią. Wolę co prawda to od pijanych angoli wskakujących mi na plecy na Airbag (Berlin), ale kompletny brak energii wśród publiczności wokół mnie troszkę przytępiał mój „hurra” entuzjazm; )

Tak czy inaczej warto było się wybrać. Kapitalny koncert.
  • BIIPBIIIP

>fik napisał
    >>Goshka napisała:
    >>1000 punktów dla tego kto będzie w stanie wymienić
    >utwory
    >>które leciały przed koncertem Radiohead
    >
    >między innemi Garbage - Push It

Racounters-Steady As She Goes
| |

Grono miłośników grupy Radiohead

Fotki