-
Anonim
Mnie brat zaraził... ze 2 lata temu :) a teraz ja zarażam wszystkich dookoła :D pozdrawiam :* -
Diego Valentino
hehe mnie tez brat !!! piłował ostro te kasety na wieży "watson" w naszym pokoju . -
Anonim
ja sam żem się zaraził, ot taka autoinfekcja. usłyszawszy kiedyś-tam (chyba w Esce Rock) "Creep", no i później jakoś poszło... -
-
poik
no ja podobnie, ciagle znajduje coś nowego w ich muzyce :) fascynacja radiohead udzieliła mi sie od kumpeli internetowej P: nawet przeysłała mi na urodziny dwie płytki (ok. computer i hail to the thief) ale teraz juz sama staram się o uzupełnianie swojego zbioru muzyki o ich kolejne kawałki :) -
de.
sama się zaraziłam, ha.
zaczęło się od 'how to disappear completely.?', odnalezione na jakiejś ruskiej stronce z linkami do piosenek.
przez tę samą stronkę miałam później format dysku, ale no, ekhm. -
koala
brat koleżanki mojej mamy :P
czyli poprostu Darek.
zaraził mnie jedną piosenką. płakał przy niej, więc stwierdziłam, że jest ona wyjątkowa. postanowiłam zapoznać się z całą twórczością. nie podobała mi się na początku ich muzyka, ale byłam wytrwała i z czasem pokochałam Radiohead i teraz nie wyobrażam sobie jak wyglądałoby moje życie bez ich muzyki :) -
.Maryś.
koleżanka. wiem że słucha naprawde dobrej muzyki, a radiohead po prostu kocha :) poprosiłam, żeby mi nagrała płytke i zakochałam się w pierwszej piosence- 'paranoid android' no i dalej poszło :D -
Anonim
kolega mi parę lat temu nagrał płytę.
przesłuchałem i stwierdziłem, że to straszny szajs jest i nie da się tego słuchać (sic!)
dziś się z tej mojej ignorancji śmieje:))) -
BaHi po prostu BaHi
u mnie to dosc dziwne pierwszy raz uslyszalam knives out w tetarez polskim w bydgosczy w spektaklu p. Iwony Kempy pt Kamien i popioły a potem drugi raz radiohead gdy wracalam z kumpela samochodem z krakowa do bydgoszczy itak juz zostalo!!!!! -
ejnstejn87
mnie zaraził przyjaciel matunia,puszczał mi OK Computer i ja wtedy mowiłęmz e czego słucha ze jest pojeb**** i ze to jakies plumkia nie muzyka,i az tu nagle idiotique ,karma police i sie zaczęło;d;d;d;d są genialni;d -
Anonim
Sam się zaraziłem :F
Zobaczyłem teledysk do "Paranoid Android" zupełnie dla mnie nieznajomego zespołu (wtedy byłem na poziomie pink floyd etc.). No i po kilku latach naszło mnie coś, aby posłuchać. I odpłynąłem ^^ -
1=2
-
Anonim
fajny wątek; generalnie dopisuję teraz swoje bystre przemyślenia wszędzie, gdzie się da, zamiast się uczyć- sesyjne sprzężenie zwrotne.
usłyszałam gdzieś kiedyś creep i mi się nie spodobało
ale już następne zetknięcie- paranoid android, chyba jak u większości ludzi; )- kazało mi się poważnie zastanowić nad przesłuchaniem jakiejś płyty radiogłowych
a najlepiej wszystkich
idioteque jeden z numerów życia; kiedyś kuba (znajomy taki, który po pijaku wtoczył się do kuchni) po pijaku wtoczył się do kuchni i zawył przeraźliwie "ktoooo jeeeest w bunkrzeee?"
także plus miłe wspomnienia
potem ze dwa lata jak obszył przerwy i słuchania badziewia w stylu placebo
a gdzieś na wysokości marca roku tego pamiętnego pewnego dnia ktoś mi niespodziewanie i nieświadomie zupełnie przypomniał o istnieniu tego zespołu
i jak śliwka w kompot- jak dwuznacznie by to nie brzmiało
Wasze zdrowie -
-
Anonim
>ah napisała:
>a najlepiej wszystkich
>idioteque jeden z numerów życia; kiedyś kuba (znajomy
>taki, który po pijaku wtoczył się do kuchni) po pijaku
>wtoczył się do kuchni i zawył przeraźliwie "ktoooo
>jeeeest w bunkrzeee?"
>także plus miłe wspomnienia
Piękne :D
Ja się sam zaraziłem, parę razy słyszałem połączenie "radiohead" - "fajne", więc pewnego razu używszy swojej wyszukiwarki plików wynalazłem kilka piosenek. Na pewno zacząłem od "Karma police", "There there" i "Street Spirit". A, no i "Creep". Także śmiesznie.
-
Człowiek doskonały
A mnie zaraziło radio: trójka. W zasadzie od tego radia pochodzi większość moich muzycznych ześwirowań. Można rzec ze stałam się radiogłową dzięki radiu. Czy coś; ) -
Anonim
>Człowiek doskonały napisała:
>A mnie zaraziło radio: trójka. W zasadzie od tego radia
>pochodzi większość moich muzycznych ześwirowań. Można
>rzec ze stałam się radiogłową dzięki radiu. Czy coś; )
tez jestem , a moze w sumie bylam fanka trojki. Nie uwazasz ze sie spsulo :(? kiedys trzymalo fason ale teraz to juz niewiele z dawnej klasy im zostalo. Przykre :/ mnie nikt nie zarazil , bo wszyscy moi znajomi wrecz nie lubia radiohead. a ja uwielbiam kawalek z dj.shadow - rabbit in your headlights. I teledysk jest tez swietny -
Człowiek doskonały
>Olga Hybowska napisała:
>tez jestem , a moze w sumie bylam fanka trojki. Nie uwazasz
>ze sie spsulo :(? kiedys trzymalo fason ale teraz to juz
>niewiele z dawnej klasy im zostalo. Przykre :/
Zgadzam się. Jest gorzej niż było, ale jest troche lepiej niż pare miechów temu. Zatrudniono paru świetnych ludków których wywalono z radia bis.Jest HCH,Piotr Kaczkowski,Stelmach,Chaciński, Kydryński i pare osób które nie dały się rozpasanej radiowej konsumpcji; ) I radiohead od cześci usłyszeć można; )
Ale te muzyczne inspiracje z trójki, to rzeczywiscie, głównie dawniej. Jak mówię mojemu tacie że "kiedyś to trójka była fajna" to tata mówi: " a co ty wiesz. kieeedyś to trójka była jeszcze fajniejsza". Może poprostu to taka ewolucja wsteczna. Wszystko się prymitywizuje żeby masa zrozumiała.
-
Anonim
no a co nam zostaje? dochodzi powoli do tego ze zeby znalezc dobra muzyke trzeba szukac na slepo po okladkach plyt bo ani radio , ani tv niczego nowego i ciekawego nie potrafia pokazac, slyszec mozna tylko gwiazdy co same siebie moga oskarzyc o plagiat .oO. a skoro tak mowisz to musze posluchac wiecej, przyznam szczerze ze po tych kiepskich wrazeniach od wiekow radia nie wlaczalam. pzdr; ) -
Anonim
ja polecam w trójce audycję 'hch'. raz na miesiąc, więcej info na: hch.blox.pl
w ogole to audycje ksiezycowe sa imo najlepsza rzecza w trojce :P
prowadza Chacinski i Hawryluk, muza czasami bardzo awangardowa :)
no i wtorkowy i srodowy 'Program alternatywny'. gdy odeszlo szydlo panowie Ci prowadza w te dni :P
a i jeszcze 'popoludniowe rozmowy z dzwiekiem' w soboty od 16
ale szczerze mowiac to radio wlaczam tylko na autorskie audycje, bo poza nimi papka leci choc troche lepsza niz jeszcze rok temu; P -
Anonim
dzieki za info; ) chyba ze wczesnie skreslilam to radio . ale kurde balans, z dziennikiem plyty wydawac...