-
just
Dzięki brau pewnego deszczowego dnia, gdy puścił Radiohead, zaczarował mnie za to inny kawałek, a mianowicie Weird Fishes/Arpeggi. Od tamtej pory zainteresowała mnie ich muzyka no i tak męczę siostrzyczkę, jak to ona mówi, 'jęczeniem' Thom'a. :] -
Anonim
-
Przem
Przeczytalem o nich cos w gazecie, zobaczylem "there, there" na mtv2, kupilem plyty i mecze nimi innych tak od paru lat -
Anonim
a ja szczerze mówiąc nie pamiętam jak to się dokładnie stało. Z początku mi nie podchodzili, ale po jakimś czasie coś mnie tknęło i radiogłowi czarują mnie po dziś dzień i pewnie jeszcze na długo tak pozostanie... -
-
mrscreavill
-
Anonim
jakiś recenzent w jakieś gazecie. płytę kupiłem zupełnie w ciemno nie znając żadnej piosenki -
Anonim
>Tyche napisała:
>Boję się, że za jakiś czas Radiohead stanie się
>zespołem komercyjnym... Zdobywa popularność a jak już
>zacznie istnieć w świecie popular to proces komercjalizmu
>ich dopadnie... To moje największe obawy.
hahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahaha
-
Anonim
ogladałam o nich dokument na planete i własnie to jak uciekali od komercji zachęciło mnie do słuchania ich muzyki. Cos wspaniałego. -
hani
sam się zaraziłem, w moje łapki trafiło The Best Of, aż dzięki piosenkom takim jak 2+2=5, Paranoid Android, My Iron Lung i The Bends postanowiłem zapoznać się z całą dyskografią. i nie żałuję. -
sobczyk
coś tam kiedyś o nich słyszałam do czasu transmisji koncertu T in the Park Festival Glasgow 2007 i koncertowej wersji Creep...
wsiąkłam na amen :) -
MICHU
dzięki swojemu bratu poznałem tą świetną muzę, która idealnie ukazuje to co czuje
Szczerze polecam płyte "OK Computer" - ma swietny klimat -
pieróg .
>Misiek napisał
>
>Szczerze polecam płyte "OK Computer" - ma swietny klimat
o, dziekuję, chętnie obczaję.
-
dmn
-
Anonim
jakies klika miesiecy temu usłyszałam "Creep" i zakochałam się i potem już poszło :-D -
Anonim
-
Ługi
a u mnie troche nbietyppowo, bo wszystko odbylo sie przez Last.fm
zaczalem namietnie sluchac Muse, i w podobnych zespolach widnieli wlasnie Radiohead, zaczelo sie od "Karma Police" bo ta piosenka byla najczesciej odtwarzana przez sluchaczy. I tak po nitce do klebka, od "Ok Computer" sie zaczelo, ale nie szukalem kolejnych plyt. Dopiero po "In Rainbows" zaczalem drazyc dyskografie i tak odkrylem genialny "Kid A" i reszte przy okazji :D