-
idioteq
-
Jeżu
a mnie zaraził artykuł o radiohead w "teraz rock" i szczerze przyznam ze wczesniej przypadkiem sciagnałem plyte in rainbows; )miodzio; ) -
Paulina M Kwiatkowska
-
-
Anonim
moj przyjaciel na wyprawie po europie.. to chyba karma police...usłyszałam po raz pierwszy z głośników samochodu.. z przepaścia przed oczami.. pozwolilam tym szczegolnym brzmieniom sie podejsc...to był mój pierwszy raz z radiohead -
Anonim
-
Street Spirit
A u mnie to już tak dawno było, ale mimo że dawno to dokładnie pamiętam. Luty 1996. Na Viva 2 (wtedy leciała tam alternatywna muzyka) zobaczyłam teledysk Street Spirit i to było zakochanie w muzyce od pierwszego usłyszenia. Zresztą do tej pory to mój nr 1 :).
Pamiętam, że to były takie czasy że ze wszystkich moich znajomych tylko jedna osoba słyszała coś kiedyś o radiohead. W lato 1997 pojechałam do Anglii akurat w tym czasie kiedy wyszło OK Computer -byłam w szoku jak bardzo popularny był ten zespół w UK :) -
Anonim
A mnie zaraziła pewna dziewczyna, z pewnego bloga. Najlepsze jest to, że ona nie zdaje sobie sprawy, jak bardzo jestem jej wdzięczna :) -
Crita
To moze do niej napisz? Na pewno bedzie jej bardzo milo :)
Mnie zarazilo stare dobre MTV 2 :] -
Anonim
o, mnie daaawn otemu stare brytyjskie mtv [nie pameitam czy to dwa czy nie o_O raczej samo mtv] duzo ich wtedy puszczali -
Anonim
> To moze do niej napisz? Na pewno bedzie jej bardzo milo :)
Napiszę, dlaczego by nie :) -
Anonim
Zaraza przyszła do mnie z Trójki(to chyba od listy się zaczęło).Wystarczyło jeden raz usłyszeć "Pyramid song"...;p -
castor
ja tą muzyka jaki i całą resztą z pod znaku rocka zaraziłem sie od ojca...
początek OK Computer nuciłem już pare dni po premierze :D bo ojciec słuchał nieustannie :P -
Anonim
-
-
MartaMarta
-
Anonim
10 lat temu, chłopak, kumpel z liceum, w którym się podkochiwałam.
chociaż ostatecznie wolał ode mnie moją koleżankę, która nie miała pojęcia kim jest thom yorke. -
Iza
"Idioteque" teledysk na mtv2.
Teraz bez przerwy słucham kinetic zajebista piosenka. Słyszeliście? -
Anonim
robert janoski. przedstawiciel neoalternative-folk.
zadeklarowany fan r.
przy aranżacji utworów w swoim autorskim programie często wykorzystuje całe partie numerów radiohead i umiejętnie wplata je w
znane i lubiane polskie hity. -
Bartek
-
przemo83
mój bratt uwielbiał street spirit słuchał na okrągło i przez to ja, potem koleżanka z liceum pożyczyła mi kasety ok computer i pablo honey. MIŁOŚĆ OD PIERWSZEGO USŁYSZENIA. -
MaĆko
Ze mną było tak, iż aż ahh...pewnego jakże pięknego dnia przeglądałem profil znajomej na którym odkryłem te właśnie grono tematyczne...więc pomyślałem: "Zobaczę co to za następne badziewie"...więc zacząłem ściągać wszystkie najlepsze albumy Radiohead...od tamtego pamiętnego dnia pluję na te słowa, bo wiem że wypowiadając te słowa, zgrzeszyłem...