Radiohead [2769]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Martaaaaaa ♫

>Domina Magna napisała:
    >>rocket queen napisała:
    >>a ja mam oryginalne i nie mam zamiaru okradać moich
    >>ulubionych zespołów, już wolę nie
    >>słuchać wcale niż piratować...
    >
    >tak, oczywiście...

bez przesady. Radiohead nie wydają płyt co miesiąć więc dopóki nie będzie nowej można posłuchac poprzednich albo nie słuchać wogóle. nie tylko oni grają świetną muzykę. nie trzeba zaraz kupowac piratów. więc nie wiem po co to 'tak, oczywiście...' ja potrafiłabym wytrzymać i ich nie słuchac.
  • Ewka

a ja bym nie potrafiła, więc nie gadaj jak moja babcia.
  • dominika

>''...Arrivin g Somewhere, napisała:
    >>Domina Magna napisała:
    >>>rocket queen napisała:
    >>>a ja mam oryginalne i nie mam zamiaru okradać moich
    >>>ulubionych zespołów, już wolę nie
    >>>słuchać wcale niż piratować...
    >>
    >>tak, oczywiście...
    >
    >bez przesady. Radiohead nie wydają płyt co
    >miesiąć więc dopóki nie będzie
    >nowej można posłuchac poprzednich albo nie
    >słuchać wogóle. nie tylko oni grają
    >świetną muzykę. nie trzeba zaraz kupowac
    >piratów. więc nie wiem po co to 'tak,
    >oczywiście...' ja potrafiłabym wytrzymać i
    >ich nie słuchac.

chyba nie odniosłaś się ściśle do poprzednich wypowiedzi, bo tu nie chodzi o ściąganie płyt przed ich premierą (tak cię rozumiem?)
    a co do tematu - wydaje misię, że są ludzie dla których nawet okazjonalne kupienie płyty za 50 zł może być problemem, więc stawianie sprawy "nie kupujesz - wypierdalaj" jest lekką przesadą. chociaż temat niepotrzebnie zajątrzony, bo nigdy nie dojdziemy do porozumienia.
  • Anonim

w kwestii zawirowan semantycznych, bo mam wrazenie, ze rozumiesz z lekka okolo tematu

chodzi raczej o to, ze od wydania Hail To The Thief do wydania najblizszej plyty minelo juz sporo czasu i chyba nie nastrecza problemow odlozenie 1 zlotowki co trzy tygodnie, a potem zakupienie sobie plyty.

albo nawet zlotowki co dwa tygodnie, wiadomo, babilon, system, drogie plyty :)
  • rocket queen

też mi się wydaje że tu do porozumienia nie dojdziemy.

i pewnie doleję oliwy do ognia, ale już zaczęłam więc skończę:
    moim skromnym zdaniem rzadnym wytłumaczeniem jest brak kasy. ja sama też nieraz muszę uciułać kasę na płytę, bo tanie to one nie są, czasem muszę zrezygnować z czegoś innego i nie mam wszystkich płyt ktore bym chciała, bo wydałabym na nie pare tysięcy.
    ale tak czy inaczej, ściąganie z netu płyt czy też kopiowanie, to zwykła kradzież i brak pieniędzy niczego tu nie tłumaczy. taka jest prawda i mówienie że gadamy jak czyjaś babcia jest raczej zabawne - pozdrowienia dla mądrej babci btw!
  • Ewka

Ale moja babcia nie mówi, że kopiowanie i ściąganie płyt jest kradzieżą, bo się średnio na tym zna, robi za to coś o wiele gorszego: sądzi, że jeżeli ona coś uważa za dobre/złe, albo coś lubi, to wszyscy wkoło też tak robią/mają robić.
  • wujcio moozgo

ojej jak tak was boli sluchanie "kradzionej" muzy to wydawajcie kase i kupujcie oryginaly. ja zasne bez problemu ze swiadomoscia ze okradlem swoj ulubiony zespol. o ile wiem na biednych nie trafia;)

a jesli niektorzy czuja sie lepszymi majac oryginalne plyty to w porzadku. chwala im za to! w koncu ktos musi napedzac ten biznes...
  • Martaaaaaa ♫

ja sie nie czuje lepsza mając orginalne płyty....
  • mefju

Ja się poczuje lepszy, kedy sobie kupię "Drill EP" z 1992, która kosztuje minimum 100 funtów;-)
  • Ewka

Ja uważam po prostu, że ściąganie muzyki nie jest niczym złym, ale czasem jest tak, ze dostajemy kase, nie bardzo wiemy co z nią zrobić, mamy do wyboru bluzkę, albo płyte i wtedy POWINNIŚMY kupić płytę. Chcę, żeby moje stanowisko w tej sprawie było jasne, bo więcej w tym temacie się już nie będę wypowiadać, ta dyskusja i tak jest jałowa i nic nie wnosi.
  • dominika

no to tak na zakończenie a propos okradania idoli - hail to the thief
  • Kasia

no i temat sie urwal... nikt chyba nie chce juz chwalic sie plytami;)
  • Martaaaaaa ♫

no chyba nie; ] cóż. nie zmienia to faktu że piratów i tak nie mam zamiaru ani kupowac ani ściągac; )
  • Tomasz P.

z oryginałów na cd posiadam:
    - my iron lung
    - i might be wrong
    na taśmach:
    - pablo honey
  • Anonim

poza standardowymi wydawnictwami dostępnymi w Polsce mam kid a limited edition: http://www.amazon.com/Kid-A-Limited... [bardzo ładna, z grubego kartonu, kilkanaście stron by donwood]

i epkę airbag/how am I driving: http://en.wikipedia.org/wiki/Airbag...
  • rocket queen

>"..Arriving Somewhere napisała:
    >no chyba nie; ] cóż. nie zmienia to faktu że
    >piratów i tak nie mam zamiaru ani kupowac ani
    >ściągac; )

RESPECT!!!

• h8me

narazie .. jedynie the bends, ale z biegiem czasu chce uzupelnic kolekcje dokupujac reszte plyt.

na allegro mozna dorwac calkiem tanio, wiec nawet dla osob cierpiacych na ciagly brak pieniedzy nie powinien to byc wielki problem ...
  • Anonim

Hmmm.... szczerze - osobiście posiadam oryginały (od Pablo Honey po KID A i Hail..) + Amnesiac zgrywany przez kumpla. I nie lubię dopisywania ideologii do tego czy ktoś posiada oryginalne płyty czy ściąga z netu. Wolny wybór, nie jest to dla mnie miernikiem tego jakim jesteś fanem. Nazywanie kradzieżą ściągania z netu też uważam za przesadę.
  • Dorota

dobra ja sie pochwalę, dzisiaj kupiłąm sobie Amnesiac
    ale mam tez trochę kawałków ściaganych z netu
    no i?
  • 1=2

noi albinoi
| |

Grono miłośników grupy Radiohead

Fotki

Miejsca grona (0)