Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Santa Claus

• 04/06/2005 19:29
    no ludziska ! co waszym zdaniem jest najleprze i dlaczego ?
  • pikczer

• 04/06/2005 19:33
    no...dziecie...z lajfów to calusieńki koncert w arte!!!a juz napewno I might be wrong...idioteque...:D
  • s314ryt

• 04/06/2005 20:00
    glupia opcja, zeby wymyslac najlepszy utwor kapeli., ktora co plyta zmieniala swoj styl
  • r. w.

• 04/06/2005 20:06
    ... i której całe płyty są genialne :]
  • s314ryt

• 04/06/2005 20:08
    to samo tyczy sie zespolow i wielu wielu innych detali w kwestii muzyki.. 'ulubione' czesto nalezaloby niezle pogrupowac, przynajmniej ja mam takie wrazenie, ze wtedy krzywdze reszte, ktora rowniez bardzo kocham
  • Kid A

• 04/06/2005 22:40
    http://www.greenplastic.com/lyrics/ a to są tytuły moich ulubionych kawałków RH.
  • pikczer

• 04/06/2005 23:12
    s314ryt...zgodze się...zgodzę się...
  • r. w.

• 04/06/2005 23:42
    Kid A, i to jest jedyna własciwa odpowiedz w kwestii ulubionego/najlepszego kawałka RH :]
    po prostu nie da sie porównywać rzeczy tak samo dobrych
  • pikczer

• 05/06/2005 00:31
    no...ale tez nie da sie porównywac innych rodzajów...a każda płyta radio' jest inna...więc ja przynajmniej nie potrafie powiedzieć która jaest lepsza...jesli zespół lubię...to za czałokształt i wyobraźnie...i idealne ujęcie swej wyobraźni w rzeczywistości
    ...tak przynajmniej jestw tym wypadku;)
  • 160078

• 05/06/2005 00:39
    to moze najlepszy utwor na amnesiacu ?; >

w ogole to moze jakas lista, top 5 np?; ]
    prosz':

1.I might be wrong
    2.knives out
    3.pyramid song
    4.you and whose army?
    5.pulk/pull revolving doors
  • 160078

• 05/06/2005 00:41
    aha, i chcialabym dodac, ze to jakis absurd az tak generalizowac.
    nie moge powiedziec ze utwor 'creep' jest dla mnie tak samo wazny jak np. 'myxomatosis' lub 'street spirit'
  • pikczer

• 05/06/2005 00:50
    no tak...ale jak dla mnie nie niewartościowych utworów na żadnej płytce...w związku z tym nie mogę oddzielić roslin od szarańczy...bo dla mnie każdy utwór jest roslina...jeden mniejsza drugi wiekszą...ale za dużo jest tych 'dużych roslin' żeby je tu wymieniać...;P
  • Santa Claus

• 05/06/2005 02:43
    No tak przyznaje racje mówienie np. że „creep” jest najlepszą piosenką Radiohead jest błędem gdyż stawiamy w cieniu inne wielkie utwory. Każdy utwór ma dla każdego (jak mniemam) jakieś znaczenie i pewną wartość i otóż źle sformułowałem pytanie. Chciałbym abyście wypowiedzieli się, które utwory bądź albumy podobają wam się mniej lub bardziej, które są waszym zdaniem (dużymi roślinkami) a które mniejszymi lub nawet całkiem małymi, za co je tak bardzo szanujecie, co daje wam ta muzyka, czy może po prostu wam się ona podoba czy jest coś więcej
  • pikczer

• 05/06/2005 10:48
    no dobra..d.awno nie słuchałam...warto wrócić do kalsyki;P
    ale ogólnie to są pewne pieśni [np.I might wrong, idioteque, myxomatosis] które poprotu rozwalaja mnie do środka...słuchając czuje jak powoli narasta napięcie...cisnienie...i w pewnym momencie nie mogę juz ustać/usiedzieć w miejscu...aaaaaaaa
    no poprotu nie mogę;)
    no chyba ze muzyczkaq leci sobie w tle...ale to i tak często oddziałuje baaaardzo na mnie;)
  • 160078

• 05/06/2005 12:18
    mowiac o generalizowaniu, mialam na mysli komentarze typu : http://www.greenplastic.com/lyrics/ a to są tytuły moich ulubionych kawałków RH.
    nie moge pojac, jak mozna byc az tak malo obiektywnym; ]
    spojrzmy na zespol radiohead jak na artystow, ktorzy sie rozwijaja. nikt z was nie potrafi powiedziec, ze plyta the bends jest lepsza od pablo honey? a tym samym 'street spirit' jest lepszy od utworu 'creep' ? ja nie widze problemu; ]
  • vixen

• 05/06/2005 12:28
    hmm... najbardziej podoba mi sie street spirit + genialny teledysk. ale nie znma wszystkich ich piosenek...
  • pikczer

• 05/06/2005 12:40
    qrcze...martyna...chyba dzieki tobie stwierdziłanm, że jestem mało obiektywna i bezkrytycznie podchodzę do radiohead...ale jakos nie czuje sie z tym źle...;P
    dziex i tak;)
  • r. w.

• 05/06/2005 13:42
    martyna nie wydaje mi sie, żeby komentarz w postaci w/w linku były dowodem na brak obiektywizmu , bo czy można muzyke odbierać obiektywnie??
  • 160078

• 05/06/2005 14:02

wiesz roksa, kazdy "odbiera" muzyke subiektywnie, racja.
    ale stwierdzenie, ze wszystkie piosenki rh sa tak samo dobre jest bezsensem. i brakiem obiektywizmu wlasnie. no, w tym sensie;] jak dla mnie, nie mozna stawiac na rowni plyty httt oraz np. ok computer. imho york z kolegami nagrywal lepsze i gorsze piosenki.
  • vinieta

• 05/06/2005 14:42
    Nie traktujmy tego tak poważnie; to zespół, a nie religia; ) Dla mnie to baaardzo ważna kapela, słucham ich z ogromnym namaszczeniem, ale nie wierzę, po prostu nie wierzę, że dla słuchaczy KAŻDY kawałek jest tak samo ważny i tak samo poruszający.

A więc jadę z tym top10 koksem; )
    Całościowo zdecydowanie wygrywa u mnie plyta "Hail to the Thief" i te kawałki najbardziej do mnie przemawiają.
    Ale pierwsza 10tka wygląda tak (kolejność przypadkowa):

- Sit down. Stand up
    - Where I End and You Begin
    - Scatterbrain
    - Knives out
    - How to Disappear Completely
    - The Tourist
    - Airbag
    - High and dry
    - Bullet proof... I wish I was
    - Thinking About You

(ze szczególnym uwzględnieniem "Where I End and You Begin")
  • r. w.

• 05/06/2005 14:56
    są na tyle dobre, że przynamniej mi jest trudno wyłowić te kilka najlepszych czy ulubionych; poza tym to jka dany kawałek jest dla mnie ważny i poruszający zmiania sie w czasie wraz z moim stanem ducha i umysłu:P
  • Kid A

• 05/06/2005 15:04
    Posta o tym, że podobaja misię wszystkie kawałki RH wysłałem raczej w proteście przeciwko tworzeniu plebiscytu na najlepszy utwór RH, niż w celu przedstawienia mojej opini na w/w temat. Nie potrafie jednoznacznie powiedzieć który utwór jest najlepszy, choć wiele po prostu wgniata mnie w siedzenie, a kilka nieraz omijam podczas przesłuchiwania albumów. Nie chciałem, żeby ta dyskusja przerodziła się w wymiane argumentów za i przeciw jakiekiejś piosence, co było by totalnym bezsensem i przypominałoby kłótnie przedszkolaków;]
  • vinieta

• 05/06/2005 16:53
    << Nie chciałem, żeby ta dyskusja przerodziła się w wymiane argumentów za i przeciw jakiekiejś piosence, co było by totalnym bezsensem i przypominałoby kłótnie przedszkolaków;] >>

nie ma podstaw, żeby tak myśleć :)
    kto "czuje się na siłach"; > niech wymieni swoje ulubione kawalki, a kto nie chce lub nie umie, niech tego nie robi, proste; )
    ja tam nie zamierzam nikogo przekonywac, ze moje "Where I End and You Begin" jest "równiejsze" niż inne piosenki; >
  • mumin

• 05/06/2005 17:09
    ja uwilebiam paranoid android
  • 160078

• 05/06/2005 17:14
    nie, nie chodzi o to, by kogokolwiek do czegokolwiek przekonywac;]
    w gruncie rzeczy chodzi o to, by nie traktowac zespolu jak sacrum jakiegos; ] i ciesze sie, ze nie ma tu wokol jak na razie zadnego fanatyka.
  • pikczer

• 05/06/2005 17:28
    niom...ja przynajmniej fanatyczka nie jestem;)
    a dziś na nowo zafascynował mnie kawałek how to disappear completely...
    przypomniało mi się, że na prezentacje maturalna brałam ten kawałek...;)cuudo;)
  • Monia

• 05/06/2005 17:39
    zawsze można wybrać utwory ulubione - sezonowo.

najczęściej na repeat pojawiały się u mnie do tej pory:
    - Idioteque
    - Exit music
    - Climbing up the walls
    - Street spirit
    - 2+2=5
    - no i Wolf....
    - a ostatnio Arpeggi - mmmmm
  • Królowa

• 05/06/2005 18:57
    a reminder
  • colorblind

• 05/06/2005 19:32
    ► s314ryt-->
    respect.
    :)
  • basbob

• 05/06/2005 22:03
    dla mnie:
    -Lucky
    -When I End...
    -Exit Music
    -Kid A
    -Bullet Proof
    -Street Spirit
    -hmm... zapomniałem o A Wolf at the door:)
    -i cała reszta:]
  • Ana

• 06/06/2005 17:26
    moje ulubione kawalki sie co jakis czas zmieniaja ale 'I might be wrong' jest zawsze posrod nich:)))
  • Rogal

• 07/06/2005 14:52
    moim zdaniem "pyramid song", "paranoid android", a do tego jeszcze moge powiedziec, ze "hail to the thief" jako calosc=)
  • katarzyna

• 07/06/2005 17:25
    Paranoid android (the besciak),cala plytka Hail to the thief,KArma Police chyba.....itd.;P
    Ale sie do tego zespolu przekonalam,a tak malo moich znajomych ich lubi....inni mowia ze sa nawiedzeni.....eyh...
  • basbob

• 07/06/2005 21:10
    ja z Hail to the Thief nie lubie "The Gloaming", a i poprzednia kompozycja (we suck young blood), mnie nie poraża:/ ale i tak ją kocham za When I End.. i Wolfa
  • champion of the dream club

• 07/06/2005 22:03
    Naj naj naj jest :
    1. Street Spirit, juz nie wspominając o teledysku, poklony dla J Glazera, no i jesli juz o J.G to całość - teledysk+ piosenka Radiohead, UNKLE & DJ Shadow - Rabbit In Your Headlights,
    2. Talk Show Host
    3. Blow Out
    5. Karma Police
    6. Exit Music (For A Film)
    7. Pyramid Song
    itd itd, każda płyta tworzy pewna calosc, ktora trudno pozdzielic
    + teledysk do Just

• Rogal

• 09/06/2005 17:12
    jakos do mnie nie przemawia teledysk do street spirit, ale just to juz co innego... =]zastanawialiscie sie kiedys, co ten gosc mowi na koncu?
  • Zalew

• 09/06/2005 18:05
    Jak dla mnie to Paranoid Android, pod wzgledem przemyslanej, genialnie ulozonej kompozycji na miare Bohemian Rhapsody. bo trzeba przyznac, ze b. duzo utworow RH jest malo skomplikowanych muzycznie, ale za to sa przesycone emocjami, dzieki ktorym RH tak wciaga...
  • Fru!

• 10/06/2005 17:20
    Wszysko......wszysko.
    Ale chyba najwiekszy sentyment mam do Dolars¢s;].
  • evilve

• 10/06/2005 19:56
    hymnem radioglowych dla mnie jest 'idioteque'. no przepiekne!
  • Walczący z wiatrakami

• 10/06/2005 22:56
    Ciężko trawię Pablo Honey, może tylko dlatego, ze ten album jako jedyny z dyskografii Radiohead nie jest niepowtarzalny.
    Pozostałe są arcywzorami, ideałami, na których inne zespoły mogą się jedynie uczyć.
| |

Grono miłośników grupy Radiohead

Fotki

Miejsca grona (0)