Quentin Tarantino [4265]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • s314ryt

co was w nim drazni? jakie elemtny jego filmow wam nieodpowiadaja? a jesli nie tak negatywnie, to co po prostu byscie zmienili :) ?
  • Piotrek

czasami uwarzam że tarantino przesadza..w ukazywaniu niektórych scen...zabardzo epatuje przemocą...i niektóre sceny w jego filmach kiczowate są...i czasami naprawde przynudza...ale ogólnie jest świetnym reżyserem i te pewne wady na rzutuje az tak bardzo na końcowy efekt filmu
  • Anonim

kurka.. dobre pytanie :)
    z nim to jest tak ze albo sie go uwielbia albo nie cierrrrrrrrrpi... jednym slowem chyba nikomu nie jest obojetny; )) ja w kazdym razie naleze do tej pierwszej grupy. moze gdybym mocno wytezyla glowe to by sie cos znalazlo co mnie miejscami drazni.. ale z drugiej strony... bez tego to po prostu nie bylby tarantino.

i tyle :D

pzdr.
  • wayward cloud

To bezgraniczna miłość :) Chociaż "nie lubię go" za "Jackie Brown".
  • Anonim

no kurczę....
    Czasami niektóre sceny są zbyt dosłowne (wiem, że mają takie być jednak są przegięte), np. jak Walace'a posuwali w tyłek w "pulp fiction"... No ale cóż, taki to jego urok :)
  • inż. maЯvin

a ja nie lubię go bo długo trzeba czekać na jego filmy:D
  • Anonim

dobre! podpisuję się pod tym!
  • ania flaming.różowy

właśnie to jest dobre.; ] siedzisz, czekasz, myślisz... jaki będzie następny film. wiercisz się ,niecierpliwość cię zjada, odliczasz miesiące a potem tygodnie do premiery.; ] gdyby kręcił filmy często nie miałabym już takiej radochy w oglądaniu ich
  • inż. maЯvin

może i tak ale tak raz na 2 lata jest wporzadku a nie kurcze raz na 4 lata:(
  • ania flaming.różowy

nieeee,no kill bill chyba nie był aż tak dawno temu; ]
  • exodusattack

Tak czekanie na te jego filmy jest okropne!
    I nie lubie go tez za to ,ze dal Stone'owi spaprac NATURAL BORN KILLERS:(
  • Rufus

Święte słowa Exodusattack!!! Jednak to nie do końca on dał scenariusz Stone'owi, tylko jego kumpel dał się wydymać...
    Nie lubię go też za nie zrobienie filmu o braciach Vega oraz za niektóre utwory na ścieżce z Kill Bill'a.
  • Anonim

marudzicie :P
  • Rufus

A jeszcze jego czoło mnie denerwuje. Wygląda trochę jak Frankenstein...
  • Melośmiacz Holokaust

może wygląd nie zapiękny ale w tej jego wielkiej głowie Frankensteina od cholery zajebistych pomysłow.. no może z wyjątkiem podzielenia KIll Biilla na dwie czesci ( ale to pewnie Miramaxa wina), oraz koszmarna koncowke kill Billa i dretwe dialogi z tego filmu oSupermanie..
  • Anonim

"Nie lubię" go za to że on tak bardzo lubi Umę T. No znaczy nie przeszkadza mi, że ją lubia ale po co ją tak często angażuje? strasznie mierzi mnie ta aktorka i stanowi dla mnie ciemna stronę twórczości Tarantino
  • No ja bym z tym polemizował... Chociaż Tarantino nakręcił tylko kilka filmów to można zauważyć, że lubi pracować z tymi samymi aktorami wielokrotnie. W przypadku męskich ról nie jest to tak zauważalne bo jest ich więcej. Owszem gdyby u Tarantino zagościła jeszcze jakaś aktorka na stałe to byłoby fajnie ale mi Uma nie przeszkadza.
  • Remi Krętuś

Moim skromnym acz subiektywnym zdaniem, gdyż bardzą ją lubię, Uma Turman doskonale podchwytuje klimat Quentina. Pasuje... i on angażując ją wielokrotnie uważa chyba tak samo...
  • exodusattack

Uma gra dobrze tylko u Tarantina:]

Wiem,ze kumpel sprzedał "naturalnych",ale po co Tarantino oddawał ten film kumplowi:P

Mi tam sie końcówka Kill Billa podobała, dialogi o Supermanie tez, były genialnie beznadziejne...i takie miały BYĆ!!!
  • .

z całą moja sympatia do tarantino, nie lubie go za to, że świat łechce się kill billem, jakby to było jego szczytowe osiągnięcie