PW - Inżynieria Lądowa (IL) [1848]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Bordo'wy

ma ktos pytania na 1sze kolokwiom z numerkow?
  • MINIO

na pierwsze?? u babek na pierwszym dostawałes jedna z metod i opisac ja było trzeba [praktycznie wszystko co wiesz pisz;)] a pozniej miales zadanie praktyczne do danej metody... było proste;)...

jesli chodzi o to co było teraz w sensie to na kompach to było wszystko wiec polecam zaopatrzyc sie w programy gotowe i isc z nimi... spokojnie zrobisz dzieki nim 4 na 5 zadan;)... jak chcesz to daj znac na priv jakiego masz mejla to Ci wysle te programy... ale dopiero w niedziele wieczorm bo mam je w Warsz:/
  • Anonim

Miniu... to pierwsze to byla kartkowka...; p

tu sa moje
    http://s001.wyslijto.pl/?file_id=01...
    ale chyba nie wszystkie...
  • Bordo'wy

za to lubie ten wydzial =) dziekowka chlopaki,
    minio ogarnij priva
  • MINIO

juz ogarnolem;) nawet ci odpisalem;)
  • JACEK

>grucha napisał
    >tu sa moje
    > http://s001.wyslijto.pl/?file_id=01...
    >ale chyba nie wszystkie...

No chyba nie wszystkie... :P

Ma ktoś poprawne, działające programy z interpolacji funkcji wielomianem, oraz funckją sklejaną??
  • Bordo'wy

ej czy posiadajac same programy z zajec, a nie majac zbyt duzej wiedzy z wykladow itp mozna to bez problemu przepchnac z sensowna iloscia punktow?

bo szczerze mowiac to nie chce mi sie tego kurwa wertowac...
  • CartMaN

Ja mialem kolosa w srode.

1 zad: byla podana funkcja 3 zmiennych ( troche wyjebana :) z pierwiastkami e^x i arkusami ) i byly podane delta x,y i z. Bylo wyliczyc: bl bezwzgledny funkcji, blad wzgledny funkcji i bledy wzglede argumentow: x,y,z

2 zad: byly 2 szeregi ( tez ciekawe :D ), bylo wskazac ten zbiezny i dla niego podac przyblizona sume i ilosc iteracji. Z ta zbieznoscia szeregu to uwazajcie bo to sami musicie wiedziec ktory :P polecam d'Alemberta lub Cauchyego :P

3 zad: byla funkcja i znalezc miejsce zerowe metoda stycznych. Podac przedzial izolacji, punkt startowy, przyblizone miejsce zerowe i ilosc iteracji.

4 zad: uklad rownan z 2 niewiadomymi. Sporzadzic wykres i znalezc jeden z argumentow dla ktorego sie obydwie funkcje przecinaja. (podac pkt startowy i przyblizone miejsce )

5 zad: interpolacja: podali wszystkie X i wszystkie Y i k ( lub n ) i trzeba tam w ten programik wstawic i odczytac wspolczynniki. Sporzadzic wykres i obliczyc wartosc dla jakiegostam argumentu. Bylo cos jeszcze z Lagrangem ale to tego nawet nie wiem o co chodzilo.

btw. ten kolos byl u dr Piętki i dr Dymitruk; p
  • Jager

Podesłał by mi ktoś wszystkie programy do numerków na meila: jager87@o2.pl Bo kilku mi brakuje:)
  • CartMaN

http://www.speedyshare.com/64944689...

Zadania z numerkow
  • Krzysztofek

ma ktos moze wyklady od 6??
    jesli tak to prosilbym o linka lub na maila choina99@poczta.onet.pl
    z gory dziekuje
  • Figo

• LAska

Czy ktoś wie coś na temat drugiej kartkówki z numerków, poprzednim razem była raczej zapowiadana a teraz nikt nic nie mówił, czy może słyszeliście kiedy i z czego??
  • JACEK

Ja mam z rzezuchowska i musial-walczak. One zapowiadaja, tak było i tym razem. gr 6 ma jutro z aproksymacji i interpolacji
  • piotrek_kom

Jeżeli już mieliście to starym dobrym zwyczajem "piszcie co było":)
  • *Alicja*

kartkóweczka była generalnie genialna, jak to p. Rzeżuchowska powiedziała jak zadania z egzaminu... moje pytanka to 1)utworzyc macierz Grama mając podane jakieś 3 Xi i 3 Yi 2)narysowac jakies funkcje mając fi(x2) i sformułowac zadanie interpolacyjne funkcji sklejanej 3-ego stopnia czy coś takiego???
    Powodzenia :p
  • Bordo'wy

moj wariant:

jakie zadanie ma interpolacja wielomianowa? narysowac te 5 wykresow bazowych

jakie zadanie spelnia aproksymacja wielomianowa? byly 3 punkty ( 3 x'y i 3 igreki) i trzeba bylo stworzyc wielomian optymalny i sporzadzic rysunek
  • piotrek_kom

o fak... brzmi tak troche nieciekawie...
  • Norbert

zmaxowac kolosy bo sa banalne a kartkowki po 0 :) 60% ludzi tak ma :)
  • Mateusz

Pamiętacie jakie mieliście pytanka na 3 kartkowe??; ]
  • 1
  • 2
| |

Wydział Inżynierii Lądowej (IL) Politechniki Warszawskiej (PW) http://www.il.pw.edu.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)