-
Adam
Powiedzcie mi, a tak statystycznie to jaka specjalizacja jest najbardziej oblegana? -
Anonim
wg mnie to idzie to w koljeności:
KBI
IK na równi IPB
MPB
długo nic i potem
TiKaK
Aczkolwiek pewien nie jesstem -
gosiab
-
-
Anonim
Nie będę kompetentny odnośnie tego pytania. Ale wydaje mi się, że jest to nowy kierunek. Jeśli nie, to może był on realizowany w ramach KBI, pod opieką kogoś z kim mieliśmy fizykę budowli.
-
gosiab
Tak, jest nowy.
"Realizowany" dopiero pierwszy semestr...
Kierownictwo obiął p. Węglarz p.Terlikowski i chyba p. Stępniewski
Podoba mi się idea dlatego spytałam. Próbuję coś wybrać...
-
bartek
jestem na BE
jesli masz dosyc traktowania studenta jak przedmiot, przestawiania, pomiatania etc. to polecam - prowadzący sa dobrze do nas nastawieni i traktują cie priorytetowo.
ale podstawową zaletą jest to ze uczysz sie czegoś aktualnego a nie czegoś co bylo stosowane 20lat temu... -
Anonim
A na jakim kierunku uczą Cię czegoś co było 20 lat temu?
Co do pomiatania nami. Faktycznie, to plaga tego Wydziału :/ -
gosiab
Dzięki za zachętę =)
Mam coraz mniej wątpliwości...
Tylko czy możliwe jest powstanie tej specjalizacji na magisterskich?
Możliwe że będę kontynuować studia. Najbardziej odpowiadało by mi wybranie teraz KBI a BE na magisterskich...
Na razie to niemożliwe więc pozostaje mi obcja "odwrotna" - najpierw BE a potem w dalekiej przyszłości KBI... -
pralina z marcepanem
poki co nikt nie obiecywal, ze na magisterskich bedzie BE. mieli spore watpliwosci czy w ogole ta cala energooszczedna machina zadziala. jak na razie dziala i ma sie dobrze. BE to doskonala okazja do rocznego odpoczynku po 3 latach ciezkiej pracy. prawda kochane styropianki?; ) na kbi jest calkiem ciekawie. beton+metale. -
bartek
no to zes pojechala... STYROPIANKI???? styropian to zło!!!! :)
weglarz już załatwia MGR BE i ku radości wszystkich sprężyny tez tam bedą:) -
gosiab
Takie pytanie osobiste do "bartka"
ew. do innych na BE - dotyczące planów na przyszłość
Czy jeśli powstanie BE (II) to czy będziesz kontynuował tę specjalizację czy wybierzesz coś innego? Czy to prawda że tylko po KBI (I) można wybrać coś innego na magisterskich (obiło mi się coś takiego o uszy)? -
bartek
nie prawda, bedą pakiety uzupełniające tylko nikt jeszcze nie wiem co i jak, ale na pewno bedzie mozna dowolnie przechodzić na każdą specjalizacje z każdej. to tylko te betonki :) mysla ze ich specjalizacja jest najważniejsza...
co do kontynuacji BE to ostateczną decyzję podejme jak bedzie wiadomo jakie dokladnie przedmioty maja tam byc, lecz mnie osobiście ciągnie w kierunku zarządzania w bud, wiec rozważam jeszcze IPB,
uważam ze jesli nie jestes na KBI i nie chcesz byc konstruktorem to nawet wskazane bylo by przyjęcie strategi róznych specjalizacji bo to poszerza horyzonty -
.
Nie chciałem zakładać nowego tematu bo myślę że może w tym ktoś mi odpowie bo jest niejako powiązany. Czy ciężko jest się dostać na studia magisterskie dzienne(specjalność KBI)? Jeśli nie jest się po warszawskim IL'u? -
-
Dzieniu
z tego co się orientuję sytuacja jest następująca:
aby dostać się na mgr musisz mieć zaliczone ćwiczenia z przedmiotów wymaganych przez wydział w odpowiedniej ilości godzin.
wykaz tych wymagań:
http://www.il.pw.edu.pl/dziekanat/d...
tam masz napisane wszystko jednakże:
-egzaminów nie ma
-przyjmują wszystkich
-jeżeli kierunek jest oblegany to mogą Ci np powiedzieć pod koniec lipca że już nie prowadzą rekrutacji.
Czyli:
-bronisz sięw czerwcu, składasz papiery-razem z kwitkiem że zdałeś egzamin dyplomowy ale jeszcze nie masz samego dyplomu
-bronisz sie we wrześniu i dostajesz sięna 95%
EGAZMINÓW NIE MA. a o rekrutacji decyduje czas nie oceny. -
Kuba
słyszałem (wiem, brzmi to tak samo jak "Rączka na bank odchodzi na emeryturę w tym roku i nie będzie już prowadził egzaminu!"...;)), że od zbliżającego się roku, będzie rekrutacja na magisterskie w postaci konkursu lub egzaminu...W związku oczywiście z wyrównaniem szans w postaci przymusu zrobienie inżyniera wcześniej. A informacje na stronie wydziałowej są jak zwykle "aktualne". Ja bym na Twoim miejscu sie wybrał na nasz wydział i w dziekanacie zapytał-może coś pani dziekan wie...