PW - Inżynieria Lądowa (IL) [1860]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Madzia_K

czy opłaca się robić inżyniera jednej specjalizacji i magistra innej?
    i czy jest to możliwe? jakie są warunki przyjęcia na specjalizacje?
  • grz@s

i jaka najlepiej wybrac??
  • littlefrog

możliwosci chyba nie ma bo mgr jest kontynuacja tego co jest na inż.
    wybór zalezy.. tylko i wyłącznie od Ciebie; )
    ja wybrałam drogi bo tam było najmniej liczenia naprężeń itp. i najbardziej znośni wykładowcy; P
  • Anonim

mozna robic inna specjalizacje na inzynierskich i inna na magisterskich, poniewaz od zeszlego roku studia magisterskie sa kontynuacja inzynierskich, czyli nie ma dublowania sie materialu...tak sie mowi ale jak to jest w rzeczywistosci samemu trzeba sprawdzic

ja trafilam z inzynierskich na magisterskie gdzie czesc przedmiotow byla powtorzeniem bo w grupie bylo polowa osob po inzynierskich ik, a druga po innych specjalizacjach i musieli wyrownac
    teraz ma byc tak ze idac na magisterskie np. ik nikt sie nie przejmuje ze ktos wczesniej byl na ipb czy kbi, wymaga sie od niego, ze ma wiedze z inzynierskich ik i material leci dalej...czyli musi sie douczyc podstaw bo nikt mu nie bedzie tego wykladal
  • palec_w_odbycie

>Madzia_K napisała:
    >czy opłaca się robić inżyniera jednej specjalizacji i
    >magistra innej?

jak najbardziej

>i czy jest to możliwe? jakie są warunki przyjęcia na
    >specjalizacje?

kiedyś było to porostu liczba chętnych i zazwyczaj kto sobie nie wybrał jakieś specjalizacji to sie na nią dostawał. ale teraz po tym jak w zeszłym roku grupy mostowe przerobiły Dzierżana jak dziecko pewnie w razie nadmiaru będzie decydowała srednia jak zabraknie to bedzie przenosił do innych grup.

ps: specjalizajce:
    IPB- dla debili i leni którzy marza skończyć bezproblemowo studia
    IK- zajebisty klimat, trochę trudniej niż na IPB
    KBI - ale to już było... tak samo nudno jak na kbi inż a i nie wiele wiecej itelektualnie
    MiBP- przerobią cię projektami :/ jak ladacznice na katowickiej
    TiKak - trzeba być zdorwo jebnietym aby tam pójść

• ﺵ Ewelinka ﺵ

witam :) za dwa tygodnie muszę wybrać specjalizację ...nie mam pojęcia jaką i co po której można robić czy ktoś mógłby mnie oświecić ...dodam ze jestem na studiach wieczorowych.Czy np.po inż. IK moge iśc na mgr.KBi lub IPb lub jakieś inne kombinacje ??Wiem że jako już studentk a4 roku powinnam się troche orientować ale niestety na stronie wydziałowej nic nie ma :/
    Wyjaśnijcie mi proszę specjalizacje co będę po nich mogła robić i co dalej po inż. z mgr ??

dziękuję z góry z pomoc; )pozdrawiam
  • sorevell

A ja składając niedawno papiery na magisterkę, dowiedziałem się, że jedynie po inżynierskich na KBI można wybrać inną niż KBI specjalizację na magisterkę.

btw, IPB nie jest dla idiotów.
  • Dzieniu

co masz na jakiej specjalizacji już palec w odbycie ładnie pokazał...a najważniejszy jest zdrowy rozsądek. Jeśli uważasz że ma sens łączenie ik z kbi...
    jedyne kombinacje jakie mają moim zdaniem sens to:
    ik +mosty
    kbi+mosty
    ik+ipb
    kbi+ipb
    dublowanie nie ma sensu bo Cię i tak nic nie nauczą więc stracone 2 lata.
  • }-> sweetest perfection <-{

ik + ipb? :|

to jak to teraz w końcu jest, jak się chce iść na mgr na inną specjalizację, to trzeba uzupełniać przedmioty z inż? bo tak właściwie na stronce jak się otwiera przedmioty nadobowiązkowe, to jest napisane ze to wchodzi od 2011 roku :} więc ja już nie czaję i oczekuję jakiegoś wyjasnienia jak dla Kelly Bundy :}
  • gonsior

hmmm a czytaliscie o UWI?
    odsylam tu...
    http://www.il.pw.edu.pl/dziekanat/d...
  • Dzieniu

> ik + ipb? :| to jak to teraz w końcu jest, jak się chce iść na mgr na inną specjalizację, to trzeba uzupełniać przedmioty z inż? bo tak właściwie na stronce jak się otwiera przedmioty nadobowiązkowe, to jest napisane ze to wchodzi od 2011 roku :} więc ja już nie czaję i oczekuję jakiegoś wyjasnienia jak dla Kelly Bundy :}

Droga Kelly,
    Sytuacja jest banalnie prosta. Aby otrzymać tytuł magistra danej specjalności musisz otrzymać pewien pakiet wiedzy. Aby otrzymać tytuł inżyniera w tej samej specjalności musisz otrzymać nieco okrojony ten zakres. Zatem oczywistym jest że jest fragment który siępowtarza. Jednakże program jest tak skonstruowany że to nie Ty Kelly musisz nadrabiaćkiedy uzupełniasz sięw innej specjalności, tylko osoby które wcześniej zaliczyły część przedmiotów-mają większy luz. Oczywiście jeśl chcesz mieć luz proponujęipb ale jeśli chcesz sięczegoś nauczyć to kombinacje już podałem.
  • Monia

A jakie dokumenty trzeba w ogóle złożyć, żeby dostać się magisterskie, bo nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat...
  • Dzieniu

chyba w diakonacie dają...szczerze mówiąc nie pamiętam-trzeba zanieść duplom i kwity które Ci wydadzą wypełnione odpowiednio i ew kwita że siędopiero bronisz zamiast duplomu. idź do diakonatu i tam Ci wszystko wytłumaczą łopatologicznie
  • sorevell

Monika:

Wykaz wymaganych dokumentów:
    • podanie na odpowiednim formularzu,
    • CV (Życiorys),
    • świadectwo dojrzałości,
    • odpis dyplomu ukończenia studiów I stopnia wraz z suplementem *),
    • kserokopia dowodu osobistego,
    • 4 fotografie,
    • potwierdzenie wniesienia opłaty za postępowanie kwalifikacyjne (85zł na konto PW),
    • koperta z własnym adresem kandydata,
    • dla studiów niestacjonarnych: oświadczenie o przyjęciu do wiadomości, że zajęcia na tych studiach są płatne, wraz z zobowiązaniem do wniesienia opłaty za pierwszy semestr przed jego rozpoczęciem

*) lub równoważnym dokumentem opisującym ramowy program ukończonych studiów, zawierającym liczby godzin zajęć oraz oceny z poszczególnych przedmiotów.
  • Dzieniu

o włąsnie:) ciekaw jestem po co im to cv:)ciekaw jestem czy jest ktośdla kogo cv na uczelnie to pierwsze cv w życiu nielicząc tego po angielsku ze szkoły podstawowej
  • }-> sweetest perfection <-{

>Dzieniu napisał
    >> ik + ipb? :| to jak to teraz w końcu jest, jak się chce
    >iść na mgr na inną specjalizację, to trzeba uzupełniać
    >przedmioty z inż? bo tak właściwie na stronce jak się
    >otwiera przedmioty nadobowiązkowe, to jest napisane ze to
    >wchodzi od 2011 roku :} więc ja już nie czaję i oczekuję
    >jakiegoś wyjasnienia jak dla Kelly Bundy :}
    >
    >Droga Kelly,
    >Sytuacja jest banalnie prosta. Aby otrzymać tytuł magistra
    >danej specjalności musisz otrzymać pewien pakiet wiedzy.
    >Aby otrzymać tytuł inżyniera w tej samej specjalności
    >musisz otrzymać nieco okrojony ten zakres. Zatem oczywistym
    >jest że jest fragment który siępowtarza. Jednakże
    >program jest tak skonstruowany że to nie Ty Kelly musisz
    >nadrabiaćkiedy uzupełniasz sięw innej specjalności,
    >tylko osoby które wcześniej zaliczyły część
    >przedmiotów-mają większy luz. Oczywiście jeśl chcesz
    >mieć luz proponujęipb ale jeśli chcesz sięczegoś
    >nauczyć to kombinacje już podałem.

Kelly jest na kbi, pozdrawiam :}
  • Monia

Serio to wszystko jest potrzebne??? Sporo tego...
  • Dzieniu

a wolałabyś bez dokumentów a z egzaminem?:)
  • Kuba

biurokracja jest niestety straszna... przeciez juz swiadectwa maturalne maja, zdjecia cztery maja. za co te 85zl skoro nawet koperte ze znaczkiem musze zlozyc?! ps mam nadzieje ze termin zlozenia bedzie elastyczny;)
  • Dzieniu

jeśli dobrze pamiętam to gdzieś z tydzień przed obroną skłądałem
  • 1
  • 2
| |

Wydział Inżynierii Lądowej (IL) Politechniki Warszawskiej (PW) http://www.il.pw.edu.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)