PW - Inżynieria Lądowa (IL) [1848]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Powiem wam jedno, nie ma sensu sie przejmowac chemia budowlana, bo to jeden z przyjemniejszych przedmiotow. Jak bedziecie mieli mechanike teoretyczna, potem wytrzymalośc materiałów I i II, a potem mechanike konstrukcji I i II no i na koniec na magisterskich sprężyny, na tych przedmiotach zacznijcie sie przejmowac, poniewaz nowo wybrany dziekan G. Dzierzanowski jest z pierwszego instytutu (od mechaniki konstrukcji) i wywala ludzi jak nie maja tego zaliczonego...milego studiowania
  • Bartek

to ja sie załamuje w tym momencie, nie wytrzymałem obciążenia :)))

mam pytanko: ile tego cholerstwa czyt. chemii mamy?? semestr, dwa ??
  • keciam boss

wydaje mi sie ze tylko pierwszy semestr. przeciez za dwa tydodnie jest ostatnie kolo i po chemii!! a moze mi ktos powie czego trzeba sie uczyc na miernictwo?? teorii czy bardziej rozwiazywac zadania? i czy trzeba umiec te wsystkie znaki z arkusza?
  • Bartek

to masz git, ja za tydzień mam kolosa i za 4 tygodnie ostatniego, a pierwszego jeszcze nie poprawiłem :)
  • keciam boss

uuu to lipe masz ja juz mam 2 do przodu ale trzecie najgorsze przede mna. a nie wiesz jak z tym miernictwem??
  • Bartek

niestety nic mi nie wiadomo
    bo na wieczorowych jestem i co 4 tyg mam kolosa
  • Anonim

hej a mógłby ktos napisac jakie mial pytania na kolosie z wody gipsu itp
  • Anonim

na jakiej stronie sa pytania do egzaminu z chemii??
  • _tfuj_wruk_

• Anonim

dzięki
  • Karolek

potrzebuję pilnie wyniki z ćwiczenia 9.1. Może ktoś ma?
  • Karolek

nieaktualne
  • Anonim

jakie byly pytania na pisemnym ze spoiw wapiennych, analizy chemicznej itp? z gory dziekuje;)
  • Maciek

wszystkie reakcje z wapna i opisanie tych trzech, wiązanie szkła wodnego oraz x-ray defr.
  • Olenia

jeśli ktoś pamięta pytania z działów : szybkość przemian chemicznych , spoiwa cementowe, spoiwa żywiczne, i chemiczna modyfikacja betonów na kolosie to proszę niech napisze :)
  • Warpi

ja ja pamietam
    1. jak zmieni sie szybkosc reakcji jak zmiejszymy reakcje z 40 do - 10
    2. o polimerobetonach i impregnacji betonow
    3. sklad cementu portlandzkiego
  • Olenia

dzięki:)
  • pawel

macie moze gdzies odpowiedzi do tych testow z chemii ?
  • Marcin Zieliński

ja mam natomiast pytanko o korozje, pamieta ktos pytania ?

z gory dzieki
  • Bartek

karbonatyzacja na bank
| |

Wydział Inżynierii Lądowej (IL) Politechniki Warszawskiej (PW) http://www.il.pw.edu.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)