-
Anonim
Powiem wam jedno, nie ma sensu sie przejmowac chemia budowlana, bo to jeden z przyjemniejszych przedmiotow. Jak bedziecie mieli mechanike teoretyczna, potem wytrzymalośc materiałów I i II, a potem mechanike konstrukcji I i II no i na koniec na magisterskich sprężyny, na tych przedmiotach zacznijcie sie przejmowac, poniewaz nowo wybrany dziekan G. Dzierzanowski jest z pierwszego instytutu (od mechaniki konstrukcji) i wywala ludzi jak nie maja tego zaliczonego...milego studiowania -
Bartek
to ja sie załamuje w tym momencie, nie wytrzymałem obciążenia :)))
mam pytanko: ile tego cholerstwa czyt. chemii mamy?? semestr, dwa ?? -
keciam boss
wydaje mi sie ze tylko pierwszy semestr. przeciez za dwa tydodnie jest ostatnie kolo i po chemii!! a moze mi ktos powie czego trzeba sie uczyc na miernictwo?? teorii czy bardziej rozwiazywac zadania? i czy trzeba umiec te wsystkie znaki z arkusza? -
-
Bartek
to masz git, ja za tydzień mam kolosa i za 4 tygodnie ostatniego, a pierwszego jeszcze nie poprawiłem :) -
keciam boss
uuu to lipe masz ja juz mam 2 do przodu ale trzecie najgorsze przede mna. a nie wiesz jak z tym miernictwem??
-
Bartek
niestety nic mi nie wiadomo
bo na wieczorowych jestem i co 4 tyg mam kolosa -
Anonim
hej a mógłby ktos napisac jakie mial pytania na kolosie z wody gipsu itp -
Anonim
-
_tfuj_wruk_
-
Anonim
-
Karolek
-
Karolek
-
Anonim
jakie byly pytania na pisemnym ze spoiw wapiennych, analizy chemicznej itp? z gory dziekuje;) -
-
Maciek
wszystkie reakcje z wapna i opisanie tych trzech, wiązanie szkła wodnego oraz x-ray defr. -
Olenia
jeśli ktoś pamięta pytania z działów : szybkość przemian chemicznych , spoiwa cementowe, spoiwa żywiczne, i chemiczna modyfikacja betonów na kolosie to proszę niech napisze :)
-
Warpi
ja ja pamietam
1. jak zmieni sie szybkosc reakcji jak zmiejszymy reakcje z 40 do - 10
2. o polimerobetonach i impregnacji betonow
3. sklad cementu portlandzkiego -
Olenia
-
pawel
-
Marcin Zieliński
ja mam natomiast pytanko o korozje, pamieta ktos pytania ?
z gory dzieki -