-
Anonim
-
Anonim
Czym się różnie urlop od wznowienia? Załóżmy że po 3cim roku mam zaliczony 1 i 2 rok a z 3 nie mam mk1 mk2 i metali czyli straciłem 20ects, co wtedy? Ide na roczny urlop i w tym czasie zaliczam braki i potem ide na 4 rok? da sie tak zrobić? Czy na urlopie płacę podwójnie za te nadrabiane przedmioty? -
Joaquin
>Marcin napisał
>Załóżmy że po 3cim roku mam zaliczony 1 i 2 rok a z 3 nie mam mk1 mk2 i
>metali
>czyli straciłem 20ects, co wtedy?
Metali?? Moim zdaniem masz błędy w założeniu, więc dalsze rozważania też są błędne.
-
-
Anonim
>Marcin napisał
>Czym się różnie urlop od wznowienia?
byc moze sie myle, ale urlop bierzesz jesli chcesz postudiowac na innym kierunku np albo zrobic rok przerwy np aby pracowac itd. a na wznowieniu nadrabiasz zalegle przedmioty
-
CartMaN
Aby wziac wznowienie trzeba miec 1 rok wyczyszczony.. Wznowienie sie bierze dopiero jak cie dziekan skresla z listy studentow ( nie wczesniej ). Tracisz prawa studenta podczas wznowienia co za tym idzie wszystkie znizki, gdyz nie masz legitymacji. Za wszystkie nie zaliczone przedmioty placisz x2 ( nawet tych co nigdy wczesniej nie deklarowales )
O urlopie to malo wiem bo malo osob to bierze :)
A wg mnie wnowienie trzeba wziac tylko w momencie jak bedac na 3 roku upierdoli sie wm1 cwiczenia.. a co za tym idzie wm2 mk1 i mk2 :) Reszta debat na temat czy isc na wznowienie jest bez sensu :)
Ludzi bez egz z wm2 calych mk1 mk2 egz z geotechniki II i egz z betonow na luzie wpisuje na 4 rok -
konik
Czyli w niezle bagno sie wp**rdolilem upi**dalajac mechane... KURWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAA -
A
Pytanie czysto retoryczne: czy jakaś lepsza ocena z wydymałki zwalnia z egzaminu z tego przedmiotu jak to ma miejsce w przypadku mechany? Pzdr. -
Kubaaa Z
-
lukas
żadna ocena nie zwalnia egzaminu z WM, jeśli natomiast bedziesz miała dobrą ocenę z pisemnego to w przypadku oblania ustnego byćmoże nie odeślą Cie na pisemny ponownie (nie dotyczy JBO, który nikogo nie oblewa na ustnym, co najwyżej każe przejść za kilka dni na konsultacje) -
asia
czy powtarzając mechane można wybrać grupę, do której będzie się chodziło na zajęcia czy jest odgórny przydział? -
Anonim
mozna jesli bedziesz pierwsza w kolejce bo zwykle jest tylko kilka miejsc w grupie -
asia
-
Anonim
Dokładnie tak, trzeba się dogadać z prowadzącym. W zeszłym roku została utworzona grupa dla powtarzających mechanike, prowadził ją Rafał Michalczyk, można go zastać w p. 421, może i w tym roku będzie taka grupa. -
-
asia
nie wiedziałam nawet, w mojej grupie byli spadochroniarze w zeszłym roku. dzięki! -
Anonim
>aś napisała:
>Pytanie czysto retoryczne: czy jakaś lepsza ocena z
>wydymałki zwalnia z egzaminu z tego przedmiotu jak to ma
>miejsce w przypadku mechany? Pzdr.
w zasadzie zadania z egzaminu przewijają się przez całe studia, inaczej niż w przypadku mechaniki teoret. gdzie większość nie jest już potrzebna. wiec warto pouczyć się.
>asia napisała:
>nie wiedziałam nawet, w mojej grupie byli spadochroniarze w
>zeszłym roku. dzięki!
byli ponieważ część jest rozsianych po grupach, a ci co nie znaleźli już miejsca, trafili do nowej.
>lukas napisał
>żadna ocena nie zwalnia egzaminu z WM, jeśli natomiast
>bedziesz miała dobrą ocenę z pisemnego to w przypadku
>oblania ustnego byćmoże nie odeślą Cie na pisemny
>ponownie
teraz jest zasada że pisemny egz z WM1 jest ważny rok, więc wystarczy raz go zdać; ]