PW - Inżynieria Lądowa (IL) [1848]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • wspin poczeka do sierpnia:(

Cześć. Prosiłbym studentów starszych rad o porady:) Załóżmy, że po sesji wrześniowej mam wszystko oprócz ćwiczeń z mechaniki. Jaki wariant wybrać:
    1) pchać się na drugi rok i liczyć na to, żę jakoś to będzie
    2) iść znowu na pierwszy, zrobic troche z drugiego+mechane, na drugim troche z trzeciego itd.
    3) jak nie zaliczyłem mechany to może oznaczać, że będe maił duże problemy ze skończeniem studiów i lepiej iść np. na IŚ
  • Karolina

1) nie. nie ma szans
    2) ok. jak miales teraz problem z mechanika teoretyczna, to bedziesz mial duzy problem z wytrzymaloscia i mechanika konstrukcji. wiec zalatw sobie urlop zdrowotny i powtarzaj 1 rok.
    3) teraz sporo sie zmienilo i sa wieksze problemy z utrzymaniem sie na studiach
  • Anonim

Powtarzaj 1 rok. Jak będiesz uczciwie pracowac, to CIe nie wyrzucą. Sam po sobie wiem :)
  • Tancerz

lepiej powtarzac...
  • Rulez

Karolina ma rację. Niezaliczenie MT wróży Ci problemy z WM i MK a tych jest aż 4 semestry w sumie, więc dobrze się zastanów nad IŚ'em, bo instalatorów na rynku brakuje, a i tak masz rok w plecy.
  • powoli powolutku...:)

ale Wy macie wróżby, skazujecie chłopaka z góry na niepowodzenie i na IS...
    w mojej grupie na 1 roku 10 osób nie zaliczyło mechaniki i wszyscy kontynuują studia powtarzając ćwiczenia....co prawda troche mają tyły, bo blokuje im to wm1, ale radzą sobie bez problemu. z różnych powodów ludzie nie zaliczają mechaniki, jednym naciągali punkty innym nie...dlatego też nie przesądzałbym o tym, czy ktoś powienien od razu rezygnować z naszego wydziału (zauważyłem chęć eleminacji przyszłej konkurencji:)
    moim skromnym zdaniem powinieneś iśc śmiało na 2 rok, powtórzyć cwicz z mechany,,,ale pod jednym warunkiem, że reszte przedmiotów "wyczyścisz",,,nie jesteś sam w tym gronie "spadochroniarzy" i głowa do góry...dasz rade..jeśli miałeś mechane z dr. Rudnickim to nwet jestem w tsanie Cie zrozumieć...u nas uwalił 10 osób jak już pisałem wcześniej..ja miałem szczeście zaliczyć ten shit:)
    pozdrawiam
  • maciek

wypowiedz z dusza i musze pogratulowac argumentow. ja sie wlasnie zapisalem do grupy spadochroniarzy i wcale zle sie z tym nie czuje a do czysczenia nastawilem sie potym jak ataman powiedziala ze ni ma c***a i poprawa nie zaliczona.. uwalili 56 osob z czego 19 ataman z 2-ch grup wisniak 14 z 3-ch o reszcie nie wiem ale 56 to juz cos..
    pozdro
  • Gżesió

Zaczynac od początku?! Bez sensu, Robercik (normalnie nienormalnie) elegancko prawi i w 100% się z Nim zgadzam. Jest sporo osób bez MT i jeszcze ani razu nie słyszałem, żeby ktoś z tego powodu podejmował, jakieś radykalne kroki typu od nowa albo IŚ.
    Myślę, że IŚ będzie dla Ciebie najlepszy własnie wtedy gdy nie podejmiesz wyzwania, bo niestety na IL'u trzeba być twardym a nie mientkim. Jak Cię złamią meteorami, to już potem będą mogli wszystkim...
  • }-> sweetest perfection <-{

a moim zdaniem mechanika do wydymały ma tyle co piernik do wiatraka - jedno i drugie ma 7 liter, czyli niewiele wspólnego :) znam osoby któe poszły na 2 rok bez MT, i jakoś nadal są na tych studiach, i radzą sobie dobrze :)
  • powoli powolutku...:)

hehe..dzięki Grzesiu za poparcie..no jakaś solidarność w końcu musi być drugoroczniaków..no teraz to już nawet 3 roku:) hehe

...oj trza być twardym...trza..:)
  • Marlena

Popieram Roberta; p
    A mechanika z wytrzymałością no porszę.. ma tyle wspólnego,że chyab wszystko za 7 pkt jest; p;p i tyle.
    Więc nie przejmuj sie tylko idź dalej.
    Ja się akurat przeniosłam tutaj na drugi rok ale nie jest najgorzej. przed sesją 2 tyg robienie projektów nauki torche dzien rzped egz i wsio :)
    Wymarzone wakacje juz od poniedziałku daleko stąd.
    Nie myśł już o tym bo i tam nic nie wskuracz. Skup się potem alby wszystko inne mieć pozaliczane- żeby utrzymać się bez prośb i groźb; p Ciesz się wakacjami :)
    i koniecznie myśl pozytywnie, to podstawa !!!
  • Piotrek

Ja byłem w twojej sytuacji i wybrałem wariant 1 czyli pcham się i narazie nie żałuję decyzji. Tylko weź sobie teraz coś z 3 roku awansem żeby odciążyć ten 3 rok bo inaczej będzie ciężko go przetrwać. Ja tak zrobiłem i zobaczymy jak go przetrwam to będzie rok prawdy :)
  • Magrat*

a jakie przedmioty z 3 roku warto brać awansem? co proponujecie?
  • Piotrek

fizyka budowli i jak rozkład godzin pozwoli to podstawy ekonomiki :)
  • Magrat*

a z jakiego powodu proponujesz te przedmioty?nietrudno o zaliczenie czy wręcz przeciwnie-lepiej zaliczyć to na 3 semie i później mieć czas na inne rzeczy?
  • ♠ T

dołączam się do pytania:)
  • błoooj

dalej po bandzie i jakos to będzie..
  • Gżesió

>Mgrat*

Przede wszystkim fizyki budowli i ekonomiki nic nie blokuje. Są to ćwiczenia projektowe, żadnej nauki (tylko obrona z fizyki, ale jak sie robiło samemu projekt to będzie dobrze) i kolosów. Fakt, jest trochę przy nich roboty ale robiąc na bieżąco nie sprawiają w ogóle problemów. A że na V semestrze już ich nie masz i jest lżej to oczywiste.

• PiWCuk

haha, tak czułem że niedługo ktoś odgrzebie ten temat; )
  • Adrian

a czy mozna zaliczac same cwiczenia z WM bez cwieczen z mechany? i jeszcze czy np jak zabraknie 2-3 ptk do zaliczenia cw to przepchna? mam z Ataman zajecia
| |

Wydział Inżynierii Lądowej (IL) Politechniki Warszawskiej (PW) http://www.il.pw.edu.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)