PW - Inżynieria Lądowa (IL) [1860]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Ania P.

Cześć:))
    Czy ktoś może chce się podzielić swoimi przeżyciami z praktyk z dr Rymszą? Interesują mnie szczególnie takie kwestie jak:
    - o ile dłużej trwały te praktyki w stosunu do innych grup??
    - czy faktycznie są straszne problemy z dokumentacją ( która podobno jest bardziej rozbudowana niż u innych prowadzących ) ??
    -czy są douczki ??
    -czy jest obrona??

Namawiam do zwierzeń...:))
  • Tancerz

Obawiam sie, ze ze zwierzeniami moze byc ciezko... Zazwyczaj malo kto wychodzi z tego żywy, a Ci, którym sie udalo - staraja sie o tym zapomniec; ) Ja mialem szczescie trafic do kogos innego :)
    Pozdrawiam; )
  • Radek

praktyki w moim przypadku trwały tyle samo co u innych prowadzących ale nakład pracy musiał być duuuuuuuuuuużo większy, tak to już jest że dr Rymsza poświęca duuuuuuuuuuuuużo więcej czasu studentom niż inni :)
    a obrona owaszem, była......... :) oj co tu opowiadać, trzeba to przeżyć :)
  • WVX

ja tylko pamietam, ze kiedy mialem juz wakacje i zaliczone praktyki, i tak z dobry tydzien już...przyjechałem na wydział chyba po wpis czy cuś i widziałem sporą grupę pod pokojem dr.Rymszy na obrone...ja miałem szczęście mieć praktyki z dr.Traczyńskim:) generalnie miałem lajcik, inni niekoniecznie...ale wiedze napewno zdobedziesz "gruntowna":P
  • Wojtek

... i nie dajcie się skusić Rymszy na zadanie wykopania 5-metrowego szurfu.
  • Ania P.

Ja na 100% sie na to nie pokuszę.... nawet za cukierki:) !!!
  • Anonim

Ja miałem rok temu z nim praktyki i szczerze mówiąc było ciężko. Może nie pod względem merytorycznym ale pod względem czasu tam spędzonego. Trwały one prawie 2,5 tygodnia. Od poniedziałku do soboty. Często cały dzień. Nie oczekujcie że jak będziecie mieć jakiś problem i jak się go zapytacie to wam odpowie wprost co trzeba zrobić. Jak zapytacie się np. ile trzeba wziąć próbek gruntu i której warstwy to zacznie wam robić wykład o rodzajach budynków i gruntów i czegoś tam jeszcze. Obrona jest dość łatwa bo są pytania z wykładów które on prowadzi na praktykach (takie dla wszystkich grup). Niestety trochę sobie na tej obronie posiedzicie. Ja siedziałem 5 h do 23.

Kilka rad ode mnie:
    -ja będziecie robić odwierty to nie musicie za bardzo się do tego przykładać, musicie tylko dobrze pobrać próbki z gruntu na którym będzie posadowiony wasz budynek (czyli z głębokości 2-3m)
    -w laboratorium zróbcie sobie listę badań do wykonania żebyście o niczym nie zapomnieli i słuchajcie się przede wszystkim pani laborantki a nie dr. Rymszy)
    -postarajcie się nie zgubić żadnej kartki z wynikami bo będziecie się musieli później tłumaczyć (przerabiałem to w tamtym roku)
    -wyniki można zawsze naciągnąć tak aby nam pasowały więc arkusze laboratoryjne wypełniajcie ołówkiem

Życzę powodzenia na praktykach.
| |

Wydział Inżynierii Lądowej (IL) Politechniki Warszawskiej (PW) http://www.il.pw.edu.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)