PW - Inżynieria Lądowa (IL) [1860]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • abdul sdf

Czy jest ktos chetny zrobic zadania z mechaniki oczywiscie za kase
  • Irek

a za ile ? :>
  • abdul sdf

to juz zalezy od was:-)
  • Dzieniu

zacytuję kogoś z innego postu
    "jak masz poważne plany związane z naszym wydziałem to rób projekty sama i rób je jak najszybciej":D
  • Davido

ja tez moge oddac moje zadania w dobre rece :] pilne
  • Davido

moge wyslac na mejla zeskanowane tersci zadan
  • Kuba

jak nie mozecie sami zrobic tych zadanek z mechany to az sie boje co z Wami bedzie ( o ile bedzie...) za rok czy 2 lata. takie pierdoly to naprawde robcie sami.
  • Dzieniu

szkoda słów:) Widać mamusia za dużo pięniążków dziecku daje...
  • littlefrog

na szczęście im wyższy rok studiów i większe projekty tym trudniej znaleźć chętnego który zrobi to za nas; )
  • Davido

to nie mozna liczyc na niczyja pomoc:/ ?
  • }-> sweetest perfection <-{

a jak pójdziesz do pracy też bedziesz liczyć na czyjąś pomoc?...
  • Radek

przestancie z tymi moralami, prace domowe z mechany niczego konkretnego nie ucza, sam nigdy za nie nie placilem ale teraz uwazam ze sa tylko dobrym przykladem straconego czasu...
  • Madzia

Do tego 2 czy 3 roku i tych wielkich projektów część z nas może nie dotrwać przez marnowanie czasu na tego typu głupoty... Poza tym nie mówcie, że gdyby kilka lat temu mamusia nie dała troche "za dużo", to byście nie woleli oddać takiej roboty komuś i samemu zająć sie nauką ważniejszych rzeczy...
  • Dorota W.

Może zabrzmi to brutalnie ale jeśli brakuję czasu na pierwszym roku to może lepiej nie dotrwać do trzeciego.
  • Anonim

>Madzia napisała:
    >Do tego 2 czy 3 roku i tych wielkich projektów część z
    >nas może nie dotrwać przez marnowanie czasu na tego typu
    >głupoty... Poza tym nie mówcie, że gdyby kilka lat temu
    >mamusia nie dała troche "za dużo", to byście nie woleli
    >oddać takiej roboty komuś i samemu zająć sie nauką
    >ważniejszych rzeczy...

Pewnie nie uwierzysz ale to czy ktoś kupuje projekty czy robi je sam nie zależy przede wszystkim od tego czy go stać na ich kupno.

Tak naprawdę to nie rozumiem co komu przeszkadza że ktoś kupuje projekty. Dzięki temu bardziej zdolni studenci mogą sobie nieźle dorobić.
  • Tomasz

P.S.
    Moze ktos napisac (ktos kto mial juz kolosa) jakie byly zadania z dynamiki ?
  • Madzia

Poza tym na pierwszym roku podobno mamy zdobyć podstawowe narzedzia pracy inżyniera wiec lepiej sie przyłożyć do nauki ważnych przedmiotów i kupić jakiś projekt (który jeszcze na tym etapie nie kosztuje wiele) niż tracić czas... Na projekty, które doskonalą wcześniej zdobyte umiejętności jeszcze przyjdzie czas. A wtedy nauczeni systematycznosci na własnych błedach, bez chetnych do odwalenia za nas tej roboty lub bez funduszy, weźmiemy sie do roboty... Przypomnijcie sobie czy na 1-szym roku mieliście takie podejście jak macie czy takie jak my teraz...
  • powoli powolutku...:)

hmmm...widzę, że temat kupowania gotowych projektów wzburzył co niektórych (i tych kupujących i niekupujących)...być może nie powinienem sie wypowiadać w tym momencie, bo jestem dopiero na 2 roku,,ale...ale..sorry, ale troche mnie rozśmiesza podejście studentów pierwszego roku do AŻŻ jednego rysunku w aCadzie (bo chyba glownie o nim mowa teraz+ewentualnie mechanika)...z tego co pamiętam to akurat rysunek tego banalnego domku to była niejaka odskocznia od mechaniki (u Rudolfa) i cos w rodzaju "relaksu"...nasuwa mi sie takie stwierdzenie, które już wcześniej pisali studenci wyższych roczników...: pierwszy rok,,nie ma co ukrywać to jest bajka (no mechanika moze troche przysparzać kłopotów) i do tego zakończony rok praktykami w "bajce":) hehe
    jesli komuś strasznie brakuje czasu na ten jeden maleńki projekcik na pierwszym roku...to ciężko mi sobie wyobrazić jak bedzie wygladala sytuacja na wyzszych latach....np. na 2, 3
    tak ogólnie podsumowując, 2 rok to same projekty i wydymałka...o 3 to już nie wspomne...mechanika konstrukcji..betony, tiorby itd....
    kto chce niech kupuje..ale juz na 2 roku przekona sie co to znaczy oddawać w terminie projekty itd...chyba zbedne jest tu moje opowiadania..każdy musi przez to przejść..kupować można..ale oprócz oddania projektu trzeba bedzie jeszce go obronic,,więc powodzenia!!

Droga Madziu!..otóż podejście mi się nie zmieniło po pierwszym roku studiów, lecz doświadczenie i przekonanie się o tym co studenci wyzszych lat mówili mi...dlatego też polecam rozmawiać z ludźmi ze starszych roczników i czerpać korzyści z ich cennych wskazówek, bo oni już to przeszli i wiedzą co mówią...zobaczysz...za rok, dwa tak samo będziesz twierdzić...a co do tego projektu...pieniadze zadnej roli nie odgrywaja (tak jak to ktoś już wcześniej pisał)..ale tego co się sama nauczysz nikt Ci nie odbierze i bedzie CI łatwiej poźniej...
    no to tyle..troche sie rozpisałem..ale chyba nie na darmo:)
    pozdrawiam
    P.S. ale mechaniki to się nauczcie:)
  • gufi

zgadzam sie z przedmowca, domek to niemal relaks, jedyny problem w tym, ze ci prowadzacy beznadziejnie tlumacza.. I mysle ze to jest glownym powodem, ze ludzie prosza o pomoc.. ja do teraz nie wiem jak kilka elementow zrobic i oddalem im na pale jak jest, niech mi napisza co jest zle :]
    a problemu z mechana nie rozumiem, bo zadania sa z najlatwiejszego dzialu - statyki, i da sie je szybko zrobic, nawet jak ktos nie umie to z ksiazka w reku proponuje.. wlasnie nad tym siedze :P

a jeszcze prosze starszych studentow o opinie, czy warto siedziec kilkanascie godzin nad arkuszami z rys tech czy moze jednak lepiej kupic i miec ten czas zaoszczedzony? :> czego to nas uczy i co daje na przyszlosc w erze komputerow i cadów?
  • powoli powolutku...:)

ooo widzę choć małe poparcie i częściowe zrozumienie wypowiedzi..
    odpowiadając na pytanie odnośnie rys tech...hmm co nam daje...szczerze..ogolnie rzecz biorąc to nic...ale do konca życia bedziesz umial pismo techniczne (co uwierz mi akurat o czyms też świadczy) hehe...znał grubości odpowiednich linii rysując poźniej w aCadzie:)..no i ogolnie kreska + rys techniczny troche rozwija wyobraźnie do rysowania...prawde mówiąc dużo ludzi ma własnie probelmy z przestrzennym wobrażeniem sobie czegoś itd...ja nie kategoryzowalbym wszystkiego, czy mi si przyda czy nie i co ja z tego bede miał...bo jeśli tak zaczniesz myśleć to stwierdzisz że 3/4 przedmiotów nie będzie Ci przydatne...spójrz na to bardziej jako ogólny rozwój... każdy musi przejść te etapy żeby poźniej to wszystko zrozumieć..powoli i do przodu...i nie jesteście pierwszym rocznikiem, który narzeka na rys tech...u nas też tak było...ale teraz ( w tłoku innych przedmiotów) np. nieraz aż chęć jest do porysowania rapitografem..no chyba że rzeczywiście rys tech dla kogoś jest jego piętą achillesową...
    a statyka na mechanice teor. jest jakgdyby przedmową do wytrzymałości...:) więc raczej się tego nauczcie bo to nietrudne..
    pozdrawiam
  • 1
  • 2
| |

Wydział Inżynierii Lądowej (IL) Politechniki Warszawskiej (PW) http://www.il.pw.edu.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)