PW - Inżynieria Lądowa (IL) [1848]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Tomasz

ja juz mialem z nim przygode w tamtym roku i dobrze wiem co to UZ :P
  • piotrek:)

Zawsze pozostaje jeszcze petycja i rozmowa z dziekanem - można przejść na drugi rok bez zaliczonej mechaniki.
  • Tomasz

skoro minimalna ilosc punktow jaka trzeba miec zeby zaliczyc 1 rok to 49 to mozna uwalic mechane... + nawet cos dodatkowo np. rysunek
  • Tomasz

Cytuje ZASADY REJESTRACJI na studiach I stopnia po 2. semestrze studiowania :

"Warunki uzyskania rejestracji na II rok studiowania:
    – minimum 49 pkt. ECTS po I roku studiów"
  • *Alicja*

>Superstar napisał
    >
    >"Warunki uzyskania rejestracji na II rok studiowania:
    >– minimum 49 pkt. ECTS po I roku studiów"

Ale chyba i tak z II sem. trzeba zdobyć minimum 25 punktów? Czy punkty się sumują i jak w zeszłym sem zdobyło się więcej to teraz wystarczy by w sumie było 49?

• Tomasz

Wlasnie nic nie jest napisane. Jest tylko ze 49 po pierwszym roku a nie ma w tym iles tam z drugiego semestru... Zreszta z tego co dowiadywalem sie to na innych wydzialach polibudy tez jest taka punktacja roczna...
  • }-> sweetest perfection <-{

nie sumują się, chyba ze coś się zmieniło (a to raczej mało prawdopodobne). jak można studiować, jeżeli się nawet nie zna zasad studiowania, no ludzie... :/
  • JACEK

No, dobra, ale jest napisane wyraźnie, że interesuje ich 49 pkt ECTS po I roku... Nie ma słowa o tym ile sobie życzą po II semestrze!!!!!

A jak to wyglada w praktyce?? Puszczali z mniejszą ilością po II semestrze?? I czy z zaliczoną MT patrzyli inaczej na inne braki?
  • Tomasz

Dokladnie nie ma slowa o II semestrze. Wydaje mi sie, ze od kad weszly nowe zasady przyznawania punktow - tzn jezeli nie zaliczysz egzaminu to nie masz punktow za cwiczenia -to weszlo tez to ze nie trzema miec jakiegos min. z II sem. W poniedzialek chyba przejde sie do dziekanatu i wypytam. Na innych wydzialach politechniki tak wlasnie jest, ale nasz zawsze byl inny... :-///
  • }-> sweetest perfection <-{

wyjątkowy ^^
  • ania

> Dokladnie nie ma slowa o II semestrze. Wydaje mi sie, ze od kad weszly nowe zasady przyznawania punktow - tzn jezeli nie zaliczysz egzaminu to nie masz punktow za cwiczenia -to weszlo tez to ze nie trzema miec jakiegos min. z II sem. W poniedzialek chyba przejde sie do dziekanatu i wypytam. Na innych wydzialach politechniki tak wlasnie jest, ale nasz zawsze byl inny... :-///
    brawo - zamiast gdybac trzeba sprawdzic. jedyne sluszne podejscie. osobiscie mam lekka traume przed wizyta w dziekanacie dlatego gratuluje tez odwagi :)
  • Tomasz

Bylem dzis w dziekanacie. Najpierw Pani powiedziala ze skoro po I semestrze trzeba bylo miec 24 to po drugim 25... pozniej jak zapytalem sie czy aby napewno bo weszly nowe zasady itp... to powiedziala ze nie wie i ze dopiero musi sie dowiedziec :-/// wiec narazie nie wiadomo...
  • JACEK

>Superstar napisał
    >Bylem dzis w dziekanacie. Najpierw Pani powiedziala ze skoro
    >po I semestrze trzeba bylo miec 24 to po drugim 25...
    >pozniej jak zapytalem sie czy aby napewno bo weszly nowe
    >zasady itp... to powiedziala ze nie wie i ze dopiero musi
    >sie dowiedziec :-/// wiec narazie nie wiadomo...

Te oceny łączne to jest nieporozumienie. Wprowadzili je pewnie w myśl zasady, żeby zrobić większe sito. A i tak psu na bude się to zdało, bo za dużo było do odsiania po pierwszym semestrze i dostałem rejestracje z 21 pkt. Konkludując, nie wiadomo jak będą rejestrować na 2 rok we wrześniu.

• Anonim

No ja przed chwilą byłam u niego, o urlop nie pytałam, ale na rekrutacje się zapisuje.

kurwa kurwa kurwa
  • Tomasz

czyli dziekan potwierdzil ze trzeba miec min 49 pkt ECTS z 1 roku i niewazne ile z 2 semestru :)
  • JACEK

No to można ujebać znakiem tego mechanę i 2 kreski :)
  • Tomasz

dokladnie :) chyba wszystkim troche ulzylo; ) a tak btw to na jutrzejszego kolosa z tych calek podwojnych to wszystkie zastosowania maja byc ? czyli : objetosc tez ?
  • wujek_tomek

wszystko tak wszystko ma byc:] hyhyhy zartujeale napewno ciezzsze niz na cwiczeniach, ledwo zaliczylem cwiczenia
| |

Wydział Inżynierii Lądowej (IL) Politechniki Warszawskiej (PW) http://www.il.pw.edu.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)