-
doman57
Witam Jak myslicie jezeli ktos wyliczyl sobie 182,75 pkt zgodnie z tabelami dla IL to wystarczy w tym roku zeby sie dostac? wiem ze moze to troche dziwne pytanie ale mam cykora czy sie dostane na wymarzony kierunek czyli IL -
kosa64
-
Bordo'wy
w zeszlym roku, prog wynosil chyba 175 wiec nie panikuj:) ale i'lowi do "wymarzonego" wydzialu troche brakuje;) -
-
>>Jacek<<
-
grucha
-
JACEK
Ocho! Zaczęło się, jak co roku o tej porze :) "Ciepłe" przywitanie nowo przyjętych entuzjastów :P -
Piotr Narloch
Sądze, ze lepiej ostrzec kolege przed czasem.
Niech poświęci kilka godzin i poczyta po innych wątkach w tym gronie np. "za co kocham ten wydział" i się dobrze zastanowi:)
Zawód moze i fajny, ale nie studiuje się zbyt fajnie.
-
konik
Mam troche inne pytanie. Czy jest opcja, zebym mogl jeszcze raz zlozyc papiery na 1 rok, jednoczesnie nie wycofujac papierow, ktore mam teraz? Chodzi mi o to, zeby zlozyc papiery czysto asekuracyjnie - gdyby nie powiodlo mi sie we wrzesniu, potem ewentualnie, zeby przejsc znowu na 1 rok, jakbym nie pozaliczal lub isc na 2, jakbym pozaliczal. -
poke
Znakomicie, że nasz kierunek jest marzeniem tak wielu osób, że progi są takie kosmiczne. Czuję się w elicie. Tylko skąd ta popularność nagle jak 5 lat temu bylo 80 punktów, a wcześniej podobno bywały wolne miejsca. Naprawdę zdumiewające :) Czy tak działa discovery ?? :P -
JACEK
Nie, nie! Myślę, że po prostu nasza Ojczyzna z roku na rok wydaje coraz zdolniejszą młodzież... -
Szymon Zdunczyk
>Mam troche inne pytanie. Czy jest opcja, zebym mogl jeszcze raz zlozyc papiery na 1 rok, jednoczesnie nie wycofujac papierow, ktore mam teraz? Chodzi mi o to, zeby zlozyc papiery czysto asekuracyjnie - gdyby nie powiodlo mi sie we wrzesniu, potem ewentualnie, zeby przejsc znowu na 1 rok, jakbym nie pozaliczal lub isc na 2, jakbym pozaliczal.
niestety tak nie mozna -
doman57
No wlasnie tak myslalem ze moze 182,75pkt wystarczy w tym roku bo progi raczej sie obniza a nie podwyza? Cos nie cos wiem o tym budownictwie Kolega jest na piatym roku i juz mnie troche nastraszyl ale jak nie sprobuje to cale zycie sie bede zalowal Mam jeszcze takie pytanie Wyniki rekrutacji przysylaja mailem (np. ze przyjeli na ten i na ten kierunek) czy tez moze publikuja cale listy przyjetych? -
konik
>Franciszko napisał
>No wlasnie tak myslalem ze moze 182,75pkt wystarczy w tym
>roku bo progi raczej sie obniza a nie podwyza? Cos nie cos
>wiem o tym budownictwie Kolega jest na piatym roku i juz
>mnie troche nastraszyl ale jak nie sprobuje to cale zycie
>sie bede zalowal Mam jeszcze takie pytanie Wyniki rekrutacji
>przysylaja mailem (np. ze przyjeli na ten i na ten kierunek)
>czy tez moze publikuja cale listy przyjetych?
jak sprobujesz bedziesz tez zalowal cale zycie pozagrobowe :D -
-
doman57
Jest az tak ciezko? No ja mysle ze jesli studia sa dosc trudne to potem praca odpowiednio wysoko platna:) -
kamper
Tylko że samo skończenie budownictwa to jeszcze nic nie daje.Kolega skończył i powiedział że po studiach trzeba jeszcze kilka dobrych lat robić uprawnienia tzn kilka lat praktyk i potem jeszcze trzeba zdać egzamin państwowy i dopiero wtedy można liczyć na godziwe zarobki podobno bez tego to zarabia się dość przeciętnie -
Adaś
>Franciszko napisał
>No wlasnie tak myslalem ze moze 182,75pkt wystarczy w tym
>roku bo progi raczej sie obniza a nie podwyza? Cos nie cos
>wiem o tym budownictwie (...)
No to musze Cie zmartwić, na ILu od bodajże 5 lat progi idą tylko w góre. Jeśli nie w pierwszej, to w 2 rekrutacji masz szanse. -
gonsior
>kamper napisał
>Tylko że samo skończenie budownictwa to jeszcze nic nie
>daje.Kolega skończył i powiedział że po studiach trzeba
>jeszcze kilka dobrych lat robić uprawnienia tzn kilka lat
>praktyk i potem jeszcze trzeba zdać egzamin państwowy i
>dopiero wtedy można liczyć na godziwe zarobki podobno bez
>tego to zarabia się dość przeciętnie
dwa lata na budowie zeby zdobyc uprawnienia bez ograniczen w wykonastwie
dwa lata + rok w biurze zeby zdobyc uprawnienia bez ograniczen w projektowaniu -
kamper
No właśnie więc co najmniej 7- 8 lat wyjęte z życia żeby dobrze zarabiać więc nie ma sensu iść na budownictwo tylko dla zarobku bo można sie go nie doczekać. Na budownictwo powinny iść osoby które naprade to jara. Zarobki są wazne ale nie najważniejsze -
AeMaja;)
a jeśli chodzi o studia zaoczne? to jest rekrutacja czy przyjmują wszystkich?
Wiem ze na stronie PW piszą że przyjmują wszystkich chyba że jest za dużo chętnych ale jak to wygląda w praktyce? -
CartMaN
w praktyce po 1 semestrze z 12 grup zaocznych robi sie 3 :P
dziekuje dobranoc