PW - Inżynieria Lądowa (IL) [1848]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Άli

Witam.

Pomyślałem, że warto zaczerpnąć parę informacji od starszych roczników odnośnie ćwiczeń z mechaniki i prowadzących je. Chodzi mi głównie o p. Ataman, ale myślę, że opinie o innych prowadzących będą także pomocne dla reszty ; ] Ciężko jest u niej zaliczyć? Ponoć robi koła z tych podstawowych zbiorów? Może jakieś inne wskazówki, spostrzeżenia, które mogą przydać się na przyszłość...? :P

dzięki za odzew,pzdr
  • Kaczy1988

zorganizuj sobie książki Szcześniaka i Wiśniaka. Najlepiej uczyć się z na początku z tej drugiej a później rozszerzać wiedzę na podstawie zadań z tej pierwszej. Ogólnie najlepiej nabić ile się tylko da statyką i to chyba tyle jeśli chodzi o porady :)
  • Cassper

Z tego co pamiętam to Atamanowej kolosy układał Szczęśniak z jego zbiorów, ale może się to już zmieniło po 3 latach..
  • konik

A jak wygladaja cwiczenia z dr Wisniakowskim? Daje ciezkie kolosy?
  • sylwia

Ćwiczenia ani kolosy u dr Wiśniakowskiego nie są ciężkie. Wystarczy porobić zadanka z jego książki i to powinno wystarczyć. Tylko po ćwiczeniach nie jest się zupełnie przygotowanym do egzaminu, bo zadania są zupełnie inne i zupełnie inny poziom.
  • Michał Kaliński

U Ataman uczyłem się tylko ze "zbioru 123 prostych zadań" Wiśniakowskiego i zdałem ćwiczenia bez problemu. Więc raczej nie trzeba się uczyć ze zbiorów Szcześniaka do ćwiczeń:)
  • Dobo

>KoniQ napisał
    >A jak wygladaja cwiczenia z dr Wisniakowskim? Daje ciezkie
    >kolosy?

Kolosy trudne nie są (wariacje na temat "123"), ale sposób sprawdzania jest niefajny.

Protip: nabijcie jak najwięcej punktów na trzech pierwszych kolosach, i nie liczcie na to, że cokolwiek "podciągnie".
  • RaaDeeK

123 zadanka to podstawa na cwiczenia. Na egzamin taki wielki zielony zbiór i 13 ptk na zaliczenie w kieszeni :D
  • MaZI

A jak wygląda sytuacja gdy się ma zajęcia z dr inz.Markiem Rudnickim ?
  • RaaDeeK

Ja wlasnie mialem z Rudnickim "123 zadanka" + zadania z cwiczen... tyle do kolosow. Egzamin.. j.w.
  • kosa64

A egzaminy z mechany się powtarzają/są podobne?
  • M!Q

z Markiem kolokwia to popieram ze 123 wystarczą, ale do egzaminu trzeba już samemu posiedziec sporo bo jednak robi duzo inaczej i wiele innych rzeczy niż wymaga Szcześniak
  • kosa64

Żyjcie studia, uczą Cię jeździć na rowerze, a egzamin masz na szybowcu ; ).
  • biszkopt

Ach ten kochany MArr :D:D:D dobrze by jeszcze było, zebys umiał pare "inżynierskich" zwrotów po angielsku :D
  • Bogusia

ich habe keine friction; )
  • Anonim

Pani mgr inz M. Ataman wyglada na troche przestraszoną na cwiczeniach :P (choc moze sie mylę i kolosy dowali naprawde ciezkie )
  • biszkopt

ten trójkąt nazywa się prostokątny ?!?! Naprawdę ?!?!? o_O
  • Anonim

Witam, czy ktos ze starszych studentow dysponuje przykladowymi zadaniami egzaminacyjnymi z MT (jakies skany, zdjecia) z zeszlych lat? Ksiazki prof. Szczesniaka sa pomocne, ale warto by bylo poszerzyc swoja wiedze o jakies "pewniaki" :) z gory dzieki
  • Maciej

1. zadanie ze statyki, najcześciej jakaś fikuśna rama
    2. było w zeszlym roku hmm.. coś z teorii uderzeń.. jak kulka uderzała w płytkę trójkątną z kulkami na wierzchołkach? coś takiego
    3. Lagrange - ktores ze standardowych zadan z książek
    4. praca wirtualna

• Tomek

Wrzuciłem to co miałem na maila roku.
    Pozdr.
  • 1
  • 2
| |

Wydział Inżynierii Lądowej (IL) Politechniki Warszawskiej (PW) http://www.il.pw.edu.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)