- 1
- 2
-
Άli
Witam.
Pomyślałem, że warto zaczerpnąć parę informacji od starszych roczników odnośnie ćwiczeń z mechaniki i prowadzących je. Chodzi mi głównie o p. Ataman, ale myślę, że opinie o innych prowadzących będą także pomocne dla reszty ; ] Ciężko jest u niej zaliczyć? Ponoć robi koła z tych podstawowych zbiorów? Może jakieś inne wskazówki, spostrzeżenia, które mogą przydać się na przyszłość...? :P
dzięki za odzew,pzdr -
Kaczy1988
zorganizuj sobie książki Szcześniaka i Wiśniaka. Najlepiej uczyć się z na początku z tej drugiej a później rozszerzać wiedzę na podstawie zadań z tej pierwszej. Ogólnie najlepiej nabić ile się tylko da statyką i to chyba tyle jeśli chodzi o porady :) -
Cassper
Z tego co pamiętam to Atamanowej kolosy układał Szczęśniak z jego zbiorów, ale może się to już zmieniło po 3 latach.. -
-
konik
-
sylwia
Ćwiczenia ani kolosy u dr Wiśniakowskiego nie są ciężkie. Wystarczy porobić zadanka z jego książki i to powinno wystarczyć. Tylko po ćwiczeniach nie jest się zupełnie przygotowanym do egzaminu, bo zadania są zupełnie inne i zupełnie inny poziom. -
Michał Kaliński
U Ataman uczyłem się tylko ze "zbioru 123 prostych zadań" Wiśniakowskiego i zdałem ćwiczenia bez problemu. Więc raczej nie trzeba się uczyć ze zbiorów Szcześniaka do ćwiczeń:) -
Dobo
>KoniQ napisał
>A jak wygladaja cwiczenia z dr Wisniakowskim? Daje ciezkie
>kolosy?
Kolosy trudne nie są (wariacje na temat "123"), ale sposób sprawdzania jest niefajny.
Protip: nabijcie jak najwięcej punktów na trzech pierwszych kolosach, i nie liczcie na to, że cokolwiek "podciągnie". -
RaaDeeK
123 zadanka to podstawa na cwiczenia. Na egzamin taki wielki zielony zbiór i 13 ptk na zaliczenie w kieszeni :D -
MaZI
A jak wygląda sytuacja gdy się ma zajęcia z dr inz.Markiem Rudnickim ? -
RaaDeeK
Ja wlasnie mialem z Rudnickim "123 zadanka" + zadania z cwiczen... tyle do kolosow. Egzamin.. j.w. -
kosa64
-
M!Q
z Markiem kolokwia to popieram ze 123 wystarczą, ale do egzaminu trzeba już samemu posiedziec sporo bo jednak robi duzo inaczej i wiele innych rzeczy niż wymaga Szcześniak -
kosa64
Żyjcie studia, uczą Cię jeździć na rowerze, a egzamin masz na szybowcu ; ). -
-
biszkopt
Ach ten kochany MArr :D:D:D dobrze by jeszcze było, zebys umiał pare "inżynierskich" zwrotów po angielsku :D -
Bogusia
-
Anonim
Pani mgr inz M. Ataman wyglada na troche przestraszoną na cwiczeniach :P (choc moze sie mylę i kolosy dowali naprawde ciezkie ) -
biszkopt
-
Anonim
Witam, czy ktos ze starszych studentow dysponuje przykladowymi zadaniami egzaminacyjnymi z MT (jakies skany, zdjecia) z zeszlych lat? Ksiazki prof. Szczesniaka sa pomocne, ale warto by bylo poszerzyc swoja wiedze o jakies "pewniaki" :) z gory dzieki -
Maciej
1. zadanie ze statyki, najcześciej jakaś fikuśna rama
2. było w zeszlym roku hmm.. coś z teorii uderzeń.. jak kulka uderzała w płytkę trójkątną z kulkami na wierzchołkach? coś takiego
3. Lagrange - ktores ze standardowych zadan z książek
4. praca wirtualna
-
Tomek
- 1
- 2