-
sylwia
Szukam informacji na stronie internetowej wydziału ale nie mogę nic konkretnego znaleźć. Ukończyłam studia inżynierskie na wydziale Inżynierii Środowiska PW i zastanawiam się czy nie warto by było rozpocząć studiów na IL. I tu pytanie kieruję do Was, czy mam jakieś szanse na przyjęcie na studia magisterskie? jakie są specjalności? jak wygląda sytuacja na studiach zaocznych? -
>>Jacek<<
To jest trochę jak ukończyć dziennikarstwo i chcieć uprawnienia kardiochirurgiczne. Programy studiów są w tym wypadku zupełnie inne -
sylwia
właśnie nie do końca... dlatego ciekawi mnie jaką konkretnie część zajęć należy mieć wspólnych -
Piotr Narloch
Ze strony:
http://stara.il.pw.edu.pl/index.php...
mozesz sobie ściagnąć zasady przyjęć na studia II stopnia w pdf'ie.
W sktócie w Twoim przypadku, jest mozliwe rozpoczęcie studiów II stopnia na IL'u jesli na poprzednich sudiach miałaś m.in. 180 godzin matmy i 300 mechaniki (teoretyczna, wytrzymałość itp.).
Podobno to jedyny warunek konieczny, a co do specjalności to z tego co pisze dogadują sie z Tobą indywidualnie - czyli patrzą w indeks i jak czegoś ważnego brakuje to uzupełniasz przedmioty z inz. chodząc jednocze na magisterskie.
Słyszalem już o podobnym przypadku zmiany innego kierunku inzynierskiego na IL i podobno sie udało. Powodzenia :) -
-
sylwia
-
.
A jak jest z dostawaniem na zaoczne magisterskie? Są wolne miejsca czy konkurs średnich? -
Kaczy1988
-
Joaquin
-
Potwór Abdul
a ja tak się zastanawiam po co Ci mgr z budownictwa? nie bedziesz ani dobrym inzynierem sanitarnym ani budowlanym... -
Bikerwashere
Trzeba jeszce przedstawic dyplom za najładniejszy Karmnik dla ptaków. -
gonsior
ponoc jak IS przyjdzie na IL to sie czasoprzestrzen zagnie
tak slyszalem... -
JACEK
-
fafek
>JACEK napisał
>Staremu Fafka się to kiedyś podobno udało...
Widzę, że "mój stary" zrobił na tym wydziale niezłą furorę. Zawsze był moim niedoścignionym wzorem... Damn :)
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne