PW - Inżynieria Lądowa (IL) [1860]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • sylwia

Szukam informacji na stronie internetowej wydziału ale nie mogę nic konkretnego znaleźć. Ukończyłam studia inżynierskie na wydziale Inżynierii Środowiska PW i zastanawiam się czy nie warto by było rozpocząć studiów na IL. I tu pytanie kieruję do Was, czy mam jakieś szanse na przyjęcie na studia magisterskie? jakie są specjalności? jak wygląda sytuacja na studiach zaocznych?
  • >>Jacek<<

To jest trochę jak ukończyć dziennikarstwo i chcieć uprawnienia kardiochirurgiczne. Programy studiów są w tym wypadku zupełnie inne
  • sylwia

właśnie nie do końca... dlatego ciekawi mnie jaką konkretnie część zajęć należy mieć wspólnych
  • Piotr Narloch

Ze strony:
    http://stara.il.pw.edu.pl/index.php...
    mozesz sobie ściagnąć zasady przyjęć na studia II stopnia w pdf'ie.
    W sktócie w Twoim przypadku, jest mozliwe rozpoczęcie studiów II stopnia na IL'u jesli na poprzednich sudiach miałaś m.in. 180 godzin matmy i 300 mechaniki (teoretyczna, wytrzymałość itp.).
    Podobno to jedyny warunek konieczny, a co do specjalności to z tego co pisze dogadują sie z Tobą indywidualnie - czyli patrzą w indeks i jak czegoś ważnego brakuje to uzupełniasz przedmioty z inz. chodząc jednocze na magisterskie.
    Słyszalem już o podobnym przypadku zmiany innego kierunku inzynierskiego na IL i podobno sie udało. Powodzenia :)
  • sylwia

Dzięki:) na tej nowej stronie nic takiego nie znalazłam
  • .

A jak jest z dostawaniem na zaoczne magisterskie? Są wolne miejsca czy konkurs średnich?
  • Kaczy1988

test sprawnościowy - bieganie, skakanie, pływanie, pajacyki itp.; )
  • Joaquin

konkurs świadectw ze żłobka jest
  • Potwór Abdul

a ja tak się zastanawiam po co Ci mgr z budownictwa? nie bedziesz ani dobrym inzynierem sanitarnym ani budowlanym...
  • Bikerwashere

Trzeba jeszce przedstawic dyplom za najładniejszy Karmnik dla ptaków.
  • gonsior

ponoc jak IS przyjdzie na IL to sie czasoprzestrzen zagnie
    tak slyszalem...
  • JACEK

Staremu Fafka się to kiedyś podobno udało...
  • fafek

>JACEK napisał
    >Staremu Fafka się to kiedyś podobno udało...

Widzę, że "mój stary" zrobił na tym wydziale niezłą furorę. Zawsze był moim niedoścignionym wzorem... Damn :)
| |

Wydział Inżynierii Lądowej (IL) Politechniki Warszawskiej (PW) http://www.il.pw.edu.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)