PW - Inżynieria Lądowa (IL) [1848]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Janek

Witam, mam teraz troche czasu i chcialbym ogarnac lepiej autocada. Jestem po pierwszym roku. Mozecie polecic jakies dobre ksiazki, albo kursy na necie - oczywiscie glownie pod katem budownictwa.

Pozdrawiam i milych wakacji :)
  • DANIO

Jak chcesz dobrze cada ogarnąć to idź lepiej do jakiejś roboty to tam cię najwięcej nauczą i to praktycznych rzeczy. Cad ma dużo różnych funkcji a książki do niego są bardzo obszerne a tak naprawdę używa się może kilkunastu. Będziesz miał jeszcze taki przedmiot jak Komputerowe wspomaganie budownictwa więc jak nie będziesz uciekał z zajęć to się nauczysz lepiej tego programu. Samemu nie trzeba się doszkalać. Takie jest moje zdanie. A w każdym biurze innych nakładek na autoCada używają więc i tak się w robocie będziesz musiał tego uczyć.
  • Bordo'wy

IK 1 i BO 1 najlepiej ucza obslugi ac; -) a pracy w 3d mozna sie wsytarczajaco nauczyc na KWP
  • DANIO

W filmie matrix padło mądre zdanie: "niewiedza jest błogosławieństwem" więc tego się trzymaj:)
  • Janek

dzieki chlopaki, wiedzialem, ze moge na Was liczyc :D
  • dab

polecam kurs w firmie procad.pl tylko idz od razu na level II

pozdrawiam
  • Michał Siejda

Ja proponuje zebys sie chociaz nauczyl jak sie korzysta z layoutow, bo potem wiele osob ma problem z poprawnymi wydrukami. Raz widzialem dziewczyne ktora z kalkulatorem mnozyla i sie starala przeskalowac model zeby jej wyszla odpowiednia skala. A niestety takiej glupoty ucza ludzie na rys. tech. 2. Tak sie nie robi
  • gonsior

najlepiej to Ci pomoze przerabianie przodkow kiedy wszyscy maja takie same a Ty musisz zrobic tak zeby sie nie poznali ze to przodek i wszyscy innii maja to samo; ]
  • Anonim

To ja powiem tak, ze na naszym wydziale uczą niezbędnego minimum. To co wyniesiemy z zajęć ma się nijak do tego co mogą wymagać w nawet przeciętnym, małym biurze projektowym.
    Książki są, owszem, ale jak tu ktoś trafnie powiedział, trzeba wiedzieć, jaki zakres materiału powinno się przyswoić. A tego dowiesz się po przepracowaniu nawet jednego miesiąca w jakiejkolwiek pracowni projektowej.
    A na koniec, to w jaki sposób większość studentów tworzy rysunki, skaluje nie mówiąc o pracy na layoutach, x-refach woła o pomstę do nieba. Ale nie dziwe. Nie miał nas tego kto na początku tego nauczyć. Bo w końcu, na IL'u uczą bardziej wyrafinowanych rzeczy; )
| |

Wydział Inżynierii Lądowej (IL) Politechniki Warszawskiej (PW) http://www.il.pw.edu.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)