-
Zelek
Witam,
chciałbym zapytać czy jest możliwość przejścia z innej uczelni z budownictwa na budownictwo na PW na II roku.Czy znacie może takie przypadki?
Pozdrawiam i dziękuję Marek -
gonsior
ktos mi kiedys mowil ze jak ladowke ktos przyjdzie z zewnatrz to moze sie zagiac czasoprzestrzen na naszym wydziale wiec wiesz ryzoko duze... a tyle studentow u nas -
Bogusia
To pewnie zależy od uczelni, na której aktualnie jesteś (będziesz?) - głównie ze względu na różnice programowe (i poziomowe; )). Proponuję zacząć od porównania programów 1. roku, bo jeśli przyjdzie Ci powtarzać połowę przedmiotów z 1. roku, po 2. nietrudno będzie wylecieć. Na pewno bezwzględnym warunkiem przeniesienia jest zaliczony w 100% 1. rok na uczelni, z której się przenosisz.
Reasumując, jak ładnie uporasz się z 1. rokiem "tam" i nie przerazisz masą papierków, z jaką na bank będziesz musiał się pobawić, dasz radę :)
Kolega z grupy przeniósł się do nas na 2. rok z PK :) Radzi sobie u nas dobrze, ale żeby nadrobić, musiał nieźle zapieprzać (w przeciwieństwie do tego, co było na PK). Nauka WM w międzyczasie miernictwa, kreski i rysunku technicznego - fuuj... -
-
Karolina
A nie wiecie może jak jest z przeniesiem się z PW w Płocku na PW w Wawie na kierunek? Słyszałam już wiele rzeczy, ale każdy mówi co innego -
Yvonne
ja przeniosłam się z PK, faktycznie było trochę przedmiotów do nadrobienia, których nie było w Krakowie na 1 roku, ale jak chcesz to wiadomo - wszystko jest do przejścia. Sprawy papierkowe tylko na początku - wyrobienie legitymacji, a z poprzedniej uczelni dają Ci teczkę ze wszystkimi dokumentami którą po prostu musisz przewieźć na nowe miejsce.
W razie pytań pisz. Pzdr -
D.A.W.
Przejdź się do dziekanatu studiów dziennych i zapytaj jakie warunki należy spełnić.