PW - Inżynieria Lądowa (IL) [1848]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kasia O

>strzała napisała:
    >potrzebuje pomocy w wyborze - zdawałam na architekturę,ale
    >się nie dostałam i teraz zastanawiam się między
    >inżynierią lądową, geodezją i kartografią i
    >inżynierią środowiska. Podobno najbliżej architektury
    >jest właśnie inżynieria lądowa,ale straszono mnie, że
    >to cięzki kierunek i po studiach trzeba spędzić co
    >najmnije 2 lata na praktyce czyli na budowie,w błocie i
    >betonie i że to niekoniecznie fajne dla kobiet. co o tym
    >sądzicie? i czy jesteście generlanie zadowoleni z wyboru
    >tego kierunku?; )

ja sie tez nie dostalam za pierwszym razem na architekture, zaczelam il, zdalam jeszcze raz na architekture i robilam na raz drugi rok ilu i 1 rok arch i jakbym miala wybrac tylko jeden kierunek bo za drugi np trzeba by bylo placic(tak bedzie od 2011) to zdecydowanie IL, mimo ze jest w przyblizeniu 10 razy trudniejszy od arch.
  • }-> sweetest perfection <-{

szczerze mówiąc jak czasami popatrzę na różna wizje i rozwiązania proponowane przez architektów, to mam wrażenie, że budownictwo i architektura mają ze sobą tyle wspólnego, co piernik z wiatrakiem :)
  • Bikerwashere

>grucha napisała:
    >wybierając studia tez mysłałam nad geodezja...jak dobrze
    >ze sie nie zdecydowalam:D budowa nie dla kobiet? a co my
    >gorsze? a tak w ogole to fajnie jest na ladowce, a co!

Fajnie na lądówce?
  • ..:KaŚkA:..

a nie? tylko ten wydział umożliwia Ci spotkanie się w 100-procentowym gronie znajomych we wrześniu na wydziale:D
  • Potwór Abdul

:) oj święte słowa :) hehe
  • Maciek

czy ktoś orientuje się do kiedy, ile i na jakie konto należy przesyłać pieniądze na legitymację i indeks?
  • Marcin

Powiedzą Ci na rozpoczęciu, a jak nie powiedzą, to pewnie wywieszą informację w gablocie przy dziekanacie. Ogólenie nie ma pośpiechu.
  • Maciek

dzieki :)
  • Marcin

czyli ogolnie rzecz ujmując, wg was ( studentów starszych lat ) a roku na rok jest coraz trudniej czy coraz łatwiej jesli chodzi o nauke?
  • gosiab

tak naprawdę to nie kwestia "nauki" tylko Twojego podejścia do niej...
    wiele rzeczy trzeba ogarnąć, część zrozumieć
    dla mnie trudniejsza była trochę abstrakcyjna matematyka na I roku niż mechanika na III
    potem potrzeba czasu głównie na projekty i kolejki =) a nie na zrozumienie i naukę

ani łatwiej ani trudniej po prostu inaczej...
  • pavio

witam wszystkich - może taki troche offtop, ale mam pytanie - kiedy w ogóle rusza cała impreza?:D 1.10 inauguracją czy może coś przegapiłem i trzeba być wcześniej? oraz pytanie do studentów starszych roczników - czy inauguracja jest równie obowiązkowa jak na innych wydziałach (czytaj można o niej nawet nie wiedzieć i nic się nie stanie)? jak powszechnie wiadomo wszelkie inauguracje to strata mniejszej lub większej ilości cennego czasu, dlatego też wolałbym uniknąć całego tego cyrku;] z góry dzięki za odp, pozdro
  • Seba

Z tego co mi wiadomo to 1 jest inauguracja, a w piatek sa dni dziekanskie czyli dopiero w poniedzialek zajecia (moze ktos potwierdzic?). A co do inauguracji...Ja 2 lata temu poszedlem, sprawdzilem w ktorej grupie jestem, plan zobaczylem, chwile posiedzialem i wyszedlem... pewnie bedziecie miecjakis wyklad inauguracyjny czy cos, ogolnie jak sie chce to mozna zostac ale nie jest to chyba niezbedne
  • ʞılʞǝıs

W zeszłym roku był wykład inauguracyjny, o tunelach. Zdziwiłem się, ale nawet całkiem ciekawy. Nie jest to obowiązkowe, ale może się trafić, że wybiorą Cię, żebyś się w togę przebrał i ślubował coś tam (20-30 osób chyba tak miało), ale kolega z grupy nie przyszedł na inaugurację, wyczytano do ślubowania jego nazwisko jeden, drugi, trzeci raz i sobie darowali. Więc raczej nie będziesz miał problemów z racji tego, że nie przyszedłeś.
  • Adaś

Kto decyduje o tym kogo wyczytają do przebrania sie w togę? I czy ktoś o tym wczesniej informuje?
  • <<<Żbik>>>

Podobno jest to losowane, będzie 15 dziewczyn i 15 chłopaków, dowiecie się o tym zaraz przed rozpoczęciem (kwestia minut)
  • Adaś

Słyszałem wersje że podobno wybierają ludzi z wyższą liczbą pkt na rekrutacji...
  • ʞılʞǝıs

To raczej nie. Poszedł ode mnie z grupy również koleś, który był wcześniej na rezerwie. Nie informują.
  • Danka

ja ide w todzeXD- jak skladalam papiery to mi panie powiedzialy ze wybieraja tych z wyzszymi wynikami i spytaly czy sie zgadzam. ale nie jestem w najlepszej trzydziestce (204pkt) wiec troche na zasadzie losowania sie to odbywa. w kazdym razie nie da sie nie byc o tym poinformowanym
  • pavio

a o której w ogóle ta inauguracja? i jak z tymi godzinami dziekańskimi w piątek, poruszonymi przez kolegę kilka postów wyżej? może ktoś to potwierdzić? strona WILu stara się studentom nie ułatwiać, a w wawie planuję pojawić się dopiero 1.10, byłbym więc bardzo wdzięczny za jakieś solidne info;)
  • Seba

Znajomy mowi ze na drzwiach wydzialu kartka wisi z informacja o tym, jak ktos bylby w poblizu to moze zajrzec i potwierdzic
| |

Wydział Inżynierii Lądowej (IL) Politechniki Warszawskiej (PW) http://www.il.pw.edu.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)