-
Kasia O
>strzała napisała:
>potrzebuje pomocy w wyborze - zdawałam na architekturę,ale
>się nie dostałam i teraz zastanawiam się między
>inżynierią lądową, geodezją i kartografią i
>inżynierią środowiska. Podobno najbliżej architektury
>jest właśnie inżynieria lądowa,ale straszono mnie, że
>to cięzki kierunek i po studiach trzeba spędzić co
>najmnije 2 lata na praktyce czyli na budowie,w błocie i
>betonie i że to niekoniecznie fajne dla kobiet. co o tym
>sądzicie? i czy jesteście generlanie zadowoleni z wyboru
>tego kierunku?; )
ja sie tez nie dostalam za pierwszym razem na architekture, zaczelam il, zdalam jeszcze raz na architekture i robilam na raz drugi rok ilu i 1 rok arch i jakbym miala wybrac tylko jeden kierunek bo za drugi np trzeba by bylo placic(tak bedzie od 2011) to zdecydowanie IL, mimo ze jest w przyblizeniu 10 razy trudniejszy od arch. -
}-> sweetest perfection <-{
szczerze mówiąc jak czasami popatrzę na różna wizje i rozwiązania proponowane przez architektów, to mam wrażenie, że budownictwo i architektura mają ze sobą tyle wspólnego, co piernik z wiatrakiem :) -
Bikerwashere
>grucha napisała:
>wybierając studia tez mysłałam nad geodezja...jak dobrze
>ze sie nie zdecydowalam:D budowa nie dla kobiet? a co my
>gorsze? a tak w ogole to fajnie jest na ladowce, a co!
Fajnie na lądówce? -
-
..:KaŚkA:..
a nie? tylko ten wydział umożliwia Ci spotkanie się w 100-procentowym gronie znajomych we wrześniu na wydziale:D -
Potwór Abdul
-
Maciek
czy ktoś orientuje się do kiedy, ile i na jakie konto należy przesyłać pieniądze na legitymację i indeks?
-
Marcin
Powiedzą Ci na rozpoczęciu, a jak nie powiedzą, to pewnie wywieszą informację w gablocie przy dziekanacie. Ogólenie nie ma pośpiechu. -
Maciek
-
Marcin
czyli ogolnie rzecz ujmując, wg was ( studentów starszych lat ) a roku na rok jest coraz trudniej czy coraz łatwiej jesli chodzi o nauke? -
gosiab
tak naprawdę to nie kwestia "nauki" tylko Twojego podejścia do niej...
wiele rzeczy trzeba ogarnąć, część zrozumieć
dla mnie trudniejsza była trochę abstrakcyjna matematyka na I roku niż mechanika na III
potem potrzeba czasu głównie na projekty i kolejki =) a nie na zrozumienie i naukę
ani łatwiej ani trudniej po prostu inaczej... -
pavio
witam wszystkich - może taki troche offtop, ale mam pytanie - kiedy w ogóle rusza cała impreza?:D 1.10 inauguracją czy może coś przegapiłem i trzeba być wcześniej? oraz pytanie do studentów starszych roczników - czy inauguracja jest równie obowiązkowa jak na innych wydziałach (czytaj można o niej nawet nie wiedzieć i nic się nie stanie)? jak powszechnie wiadomo wszelkie inauguracje to strata mniejszej lub większej ilości cennego czasu, dlatego też wolałbym uniknąć całego tego cyrku;] z góry dzięki za odp, pozdro -
Seba
Z tego co mi wiadomo to 1 jest inauguracja, a w piatek sa dni dziekanskie czyli dopiero w poniedzialek zajecia (moze ktos potwierdzic?). A co do inauguracji...Ja 2 lata temu poszedlem, sprawdzilem w ktorej grupie jestem, plan zobaczylem, chwile posiedzialem i wyszedlem... pewnie bedziecie miecjakis wyklad inauguracyjny czy cos, ogolnie jak sie chce to mozna zostac ale nie jest to chyba niezbedne -
ʞılʞǝıs
W zeszłym roku był wykład inauguracyjny, o tunelach. Zdziwiłem się, ale nawet całkiem ciekawy. Nie jest to obowiązkowe, ale może się trafić, że wybiorą Cię, żebyś się w togę przebrał i ślubował coś tam (20-30 osób chyba tak miało), ale kolega z grupy nie przyszedł na inaugurację, wyczytano do ślubowania jego nazwisko jeden, drugi, trzeci raz i sobie darowali. Więc raczej nie będziesz miał problemów z racji tego, że nie przyszedłeś. -
-
Adaś
Kto decyduje o tym kogo wyczytają do przebrania sie w togę? I czy ktoś o tym wczesniej informuje? -
<<<Żbik>>>
Podobno jest to losowane, będzie 15 dziewczyn i 15 chłopaków, dowiecie się o tym zaraz przed rozpoczęciem (kwestia minut) -
Adaś
Słyszałem wersje że podobno wybierają ludzi z wyższą liczbą pkt na rekrutacji... -
ʞılʞǝıs
To raczej nie. Poszedł ode mnie z grupy również koleś, który był wcześniej na rezerwie. Nie informują. -
Danka
ja ide w todzeXD- jak skladalam papiery to mi panie powiedzialy ze wybieraja tych z wyzszymi wynikami i spytaly czy sie zgadzam. ale nie jestem w najlepszej trzydziestce (204pkt) wiec troche na zasadzie losowania sie to odbywa. w kazdym razie nie da sie nie byc o tym poinformowanym -
pavio
a o której w ogóle ta inauguracja? i jak z tymi godzinami dziekańskimi w piątek, poruszonymi przez kolegę kilka postów wyżej? może ktoś to potwierdzić? strona WILu stara się studentom nie ułatwiać, a w wawie planuję pojawić się dopiero 1.10, byłbym więc bardzo wdzięczny za jakieś solidne info;) -
Seba
Znajomy mowi ze na drzwiach wydzialu kartka wisi z informacja o tym, jak ktos bylby w poblizu to moze zajrzec i potwierdzic
Wydział Inżynierii Lądowej (IL) Politechniki Warszawskiej (PW) http://www.il.pw.edu.pl
Miejsca grona (3)
-
Coffeetura Krakowskie Przedmieście 4/6, Warszawa
-
RETRO Kolejowa 8/10, Warszawa
-
RiO Club & Lounge Pańska, Warszawa
- Dodaj miejsce