PW - Inżynieria Lądowa (IL) [1860]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Powiedzcie czy bardzo ciężko jest na budownictwie, jak trudno się utrzymać? dziękuje za informacje
  • wujek_tomek

witam,

to w skrocie tak:
    1 rok wiedza matematyczna decyduje o pozostaniu(analiza, algebra, mechanika- fizyka laczona z matma)
    2 rok WM- wytrzymalosc - glownie precyzja i brak pomylek
    3 rok projekty:))))) dalej nie wiem bo jestem na 6 semie:D

generalnie 1<2<3 rok wg mnie.

latwo sie potknac, ciezko nadrobic.
    Ale warto:)
  • Anonim

Dziękuje
  • Anonim

czy warto wcześniej ukończyć kurs rysunku technicznego, czy nie ma to żadnego sensu?
  • JACEK

a po co? na sem I i II jest własnie kurs rysunku technicznego i to za darmo.
  • Bordo'wy

studia nie sa jakies strasznie ciezkie, a wszystko zalezy od sumiennosci i od tego na jakich prowadzacych sie trafi; )
  • Przemek

>beata napisała:
    >czy warto wcześniej ukończyć kurs rysunku technicznego,
    >czy nie ma to żadnego sensu?

W ramach przygotowań do studiów lepiej umówić się ze znajomymi w jakimś (byle ciemnym, wąskim i zatłoczonym) korytarzu i czekać od 4 do 6 godzin pod zamkniętym pokojem po to, żeby spokojnie do niego wejść po odczekanym czasie na 10 minut.

Jak dojdziecie w tym do perfekcji proponuję wariant podobny, tzn. wielogodzinne czekanie, ale po tym czasie po prostu wracacie do domu nie załatwiając nic. Wiem, że to już jest hardcore, ale warto się sprawdzić przed niektórymi przedmiotami, zbliżają się wakacje a to idealny czas na takie testy :)
  • Bordo'wy

ale to tylko 3 rok. 1 rok z 6ciu da sie przebolec. a niezalatwienie niczego to nie hardcore tylko normalka:P
  • Krzysiek

to na 3 roku robimy jakieś projekty? teraz mi mówicie..
  • Mariusz Jaczewski

To w ogóle jest III rok? Ja myślałem, że mamy teraz 15-miesięczne wakacje między II, a IV rokiem...
  • Bikerwashere

>Bordo'wy napisał
    >studia nie sa jakies strasznie ciezkie, a wszystko zalezy od
    >sumiennosci i od tego na jakich prowadzacych sie trafi; )

Mowisz Tosmuś ze nie sa strasznie ciezkie, hmmm spojrz w index..
  • Bordo'wy

jak zobaczylem Twojego chujowego nicka, to wiedzialem, ze to bedzie jakis przytyk do mnie; -) a moj przyklad pokazuje, ze czasami trzeba uwazac z opierdalaniem sie; -)
  • Bikerwashere

Hm a ja sadzilem ze ... co innego:)
  • strzała

potrzebuje pomocy w wyborze - zdawałam na architekturę,ale się nie dostałam i teraz zastanawiam się między inżynierią lądową, geodezją i kartografią i inżynierią środowiska. Podobno najbliżej architektury jest właśnie inżynieria lądowa,ale straszono mnie, że to cięzki kierunek i po studiach trzeba spędzić co najmnije 2 lata na praktyce czyli na budowie,w błocie i betonie i że to niekoniecznie fajne dla kobiet. co o tym sądzicie? i czy jesteście generlanie zadowoleni z wyboru tego kierunku?; )
  • mrś

nie wiem jak dokładnie jest na architekturze, ale zakładam że bardzo dużo rzeczy obraca się jednak wokół rysunku i generalnie jest sporo twórczych zadań tu na lądówce rysunek jest typowo techniczny, a zadania są w dużej mierze odtwórcze, ponad to jest masa historii, które są przechujowe ale widać w programie być muszą. krótko mówiąc ladówka produkuje konstruktorów, czyli architekt sobie coś wymyśli, a budowlaniec ma zadbać żeby mogło stać (tak mówią), i to jest chyba jedna z rzeczy, która łączy te dwa kierunki. osobiście radzę ci nie wycofywać się z wyboru, szukać jakiejś opcji, choćby i spróbować ponownie za rok.
  • grucha

wybierając studia tez mysłałam nad geodezja...jak dobrze ze sie nie zdecydowalam:D budowa nie dla kobiet? a co my gorsze? a tak w ogole to fajnie jest na ladowce, a co!
  • gonsior

taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa grucha na budowie taaaaaaaaaaaaaaa.... :D
  • grucha

gonsior, fikasz? uważaj bo przodka wiecej nie dostaniesz!:D
  • gonsior

przepraszam :((

p.s juz Ci wiecej nie pomoge w obliczeniach na BO :D
  • strzała

ok, grucha przekonalas mnie; )
| |

Wydział Inżynierii Lądowej (IL) Politechniki Warszawskiej (PW) http://www.il.pw.edu.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)