PW - Inżynieria Lądowa (IL) [1848]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Zuzanna Rz.

We wtorek czeka mnie pisemna obrona sprawozdania z laboratoriów, a we środę ustna. Czego się spodziewać? O co lubi pytać Rymsza? Czy plotki o siedzeniu do 23 na wydziele i bronieniu są prawdziwe? :)
    Dzięki za pomoc.
  • piotrek_kom

My na pisemnej dostaliśmy pytania od tego doktorancika młodego następujące:
    - wymień jakie badania robiliście na laborkach i sklasyfikuj pod względem przydatności dla gruntów spoistych i niespoistych
    - opisz badania makroskopowe
    - opisz metody otrzymywania wsp. filtracji

A na obronie moja grupa siedziała 2h 40 min, z kolei inną grupe trzymał 3h 15 min... Pytania zadaje bardziej na rozumienie niż klepanie definicji, wzory trzeba znać (można mieć na xerze sprawozdania trzymanym w rękach:) ) No i do tego nie można powiedzieć, że sie czegos nie umie albo nie wie, tylko kombinować
  • Sebbastian

To my, to my siedzielismy 3:15; )

Pyta o różne dziwne zagadnienia których nie ma w książce, u nas np pytał o różnice pomiędzy wyznaczaniem wsp k, przy przepływie z góry do dołu i odwrotnie, niby wydaje się proste( większ ciśnienie słupa cieczy przy z dołu do góry), ale trzeba to udowodnić i tu uwaga, że dowód na podstawie wzoru Darcego jest zdaniem Dr nielogiczny.

Warto się zastanowić nad zajęciem pozycji na obronie; ) Dr rozsadza według listy na sprawozdzaniu. Z mojego doświadczenia moge powiedzieć, że bycie ostatnim nie jest dobre. Ponieważ dochodziły do mnie pytania na które nikt wcześniej nie umiał odpowiedzieć...

Ps. Warto się nie zgadzać z tym co Pan Dr mówi i Dr nie naprowadza Cię na dobrą odpowiedz tylko wręcz odwrotnie; )

Powodzenia
  • Sebbastian

Aaa i jeszcze, ten wynik z pisemnego nie ma znaczenia...
  • Sebbastian

Na poprawe humoru, jesteś dziewczyną więc masz łatwiej; ) u mnie np. czego dowiedziałem się na pierwszym laboratorium z oczu widać, że jestem cwaniakie i trzeba mnie resocjalizować. Na obronie nie tylko wiedza się liczy.
  • piotrek_kom

Prawda to :)
  • sorevell

eee, my siedzielismy ponad 4h. A obrone sprawozdania z praktyk skonczylismy o 23:50. I jeszcze kolokwium kiedys pisalismy w piatek do 22:30 :)

Powodzenia :P
  • Piotrek

Można się spodziewać wszystkiego i lubi pytać o wszystko co związane z geotechniką. Na Doktora nie ma sposobu, trzeba po prostu przez cały rok za nim podążać i radzę się z tym jak najszybciej pogodzić :)
    Jedno jest pewne, tych obron nigdy nie zapomnicie :)
  • Robaczek

Ja pamiętam jak się nas pod koniec obrony zapytał czy 1kg mąki jest cięższy na ziemi czy na księżycu jak ważymy :D
    Wiec i takie pytania mogą być; )
  • Jawor.

Z tym jebanym księżycem to już tak na obronie zgłupiałem że totalnie nie rozumiałem co do mnie mówi :]
    Dr kazał zaproponować sobie ocene, to ja nieśmiało napisałem, że 3-
    On na to mi pokazał FIGĘ palcami... życie...
| |

Wydział Inżynierii Lądowej (IL) Politechniki Warszawskiej (PW) http://www.il.pw.edu.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)