-
lascovic
mam problema: zdałem egzamin b2 ale zostało mi jeszcze 120 godzin do wyrobienia z tego limitu 210 godzin. czy jak zdałem b2 w 4 semestrze to mam przyznane juz ects za 5 i 6. bo w tytch semestrach na kartach ocen figuruje jezyk obcy. slyszałem coś o lektoratach temtycznych ale tam jest 30 h w semestrze a na 5 i 6 semestrze w planie studiów jest 60 h języka za 4 ects. co zrobić zeby nie stracic ects z głupiego języka obcego -
Figo
musisz wziac dwa jezyki. hiszpanski ang techn niemiecki rosyjski itp.
masz sporo mozliwosci
ale musisz wyrobic te godziny niestety -
Fi
krotsza i mniej pracochlonna droga:
idz do prowadzacego i powiedz zeby Ci przepisal ocene z poprzedniego sem.
moze marudzic ale powinno zadzialac
pzdr -
piotrek_kom
wątpie by to przeszło, ale spróbować można
jedyną "legalną" drogą żeby Ci (nam:) ) przyznali te ectsy w tym semestrze to zapisanie się na 2 kursy językowe po 30h, czyli 2 razy w tygodniu po 2 godziny :/.... jakby kurrka nadmiar czasu był na 3 roku.. -
-
sorevell
Wydaje mi się, że nie macie racji - po zdaniu b2 macie przyznane 14 ETCS za język i już, nie trzeba chodzić na dodatkowe zajęcia. Podobnie jest jak zdacie np. FCE na B, chyba że coś się zmieniło od moich czasów... -
Figo
-
gosiab
Na stronie SJO napisano, że aby dostać się na lektorat trzeba okazać indeks...
Jakim sposobem mamy je odzyskać w tym tygodniu od Pań z dziekanatu?
(ostatnim razem z tego co pamiętam zwrócono je nam w grudniu...)
Czy ktoś już zapisał się na jakieś zajęcia?
Czy indeks rzeczywiście był niezbędny?
I jeszcze jedno pytanie: załóżmy, żę zapiszę się na więcej niż dwa lektoraty 30-godzinne a w trakcie semestru z któregoś zrezygnuję?
Czy to może powodować jakieć problemy w przyznaniu ECTS?
Albo inne nieprzyjemności ze strony Studium?
-
Zbychu
Dzisiaj się chciałem zapisać na II język (niemiecki) i babka mi powiedziala żebym po prostu poszedł normalnie na zajęcia na wydziale tak jak jest grafik rozpisany pod dziekanatem i tylko powiedział prowadzącej zeby mnie za bardzo nie cisnęła do tego poziomu B2 i tyle. Muszę tylko jeszcze ten wpis do indexu mieć. Ponoć jutro umieszczą na stronie SJO info kiedy komisja egzaminacyjna przyjmuje w tej sprawie -
braja
dobra, a do kiedy trzeba wyrobić te godziny? do końca studiów inżynierskich czy do końca trzeciego roku? bo teraz mam taką sytuację że mam wyrobione 90 godz, bo chodziłem na hiszpański jeden semestr(30 godz) i ectsów za to nie dostałem. dopiero dostanę je chyba po kolejnych 30 godz. ale wtedy zostanie mi 90 godz. a na szóstym semestrze tyle nie skoczę. -
dodoubleG
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne