-
dodoubleG
Chcialem uzyskac troche pozytecznych informacji na temat trzeciego roku. Na ktore przedmioty trzeba zwrocic wieksza uwage, na jakie wyklady trzeba chodzic (tak jak warto bylo chodzic na WM) i na jakich prowadzacych lepiej nie trafic;) Czy sa jakies przedmioty ktore mozna sobie w wiekszym lub mniejszym stopniu odpuscic:) Dzieki z gory za info. -
CartMaN
-
dodoubleG
ale martwie sie o Ciebie co by Ci lzej bylo. Zeby potem twoja mama sie srac nie musiala ze mozesz czegos nie zaliczyc;P -
CartMaN
-
-
Dzieniu
>doudoubledzi napisał
>Chcialem uzyskac troche pozytecznych informacji na temat
>trzeciego roku. Na ktore przedmioty trzeba zwrocic wieksza
>uwage, na jakie wyklady trzeba chodzic (tak jak warto bylo
>chodzic na WM) i na jakich prowadzacych lepiej nie trafic;)
>Czy sa jakies przedmioty ktore mozna sobie w wiekszym lub
>mniejszym stopniu odpuscic:) Dzieki z gory za info.
sorry kolego ale coś tu albo pier..lisz albo to jest prowokacja...było warto chodzić na wydymałkę? nie sprawdzali listy a wykład gówno dawał? no nie... już iwdać że cartman ma rację że i tak będziesz rył co popadnie a i tak nic z tego nie będzie -
Anonim
No ja bym też chętnie poczytał na co warto zwrócić uwage i jakie wykłady obczajać a czym sie wogle nie przejmować i olać, coby niepotrzebnie życia nie tracić. A koledze który założył topik chodziło zapewne o wykłady z wydymy 2, bo te były raczej potrzebne. -
}-> sweetest perfection <-{
z punktu widzenia egzaminu jasne, że było warto. właściwie z każdego innego punktu widzenia też. ale nie będę popadać w jakieś rozprawy dlaczego tak a nie inaczej, bo Dzieniu pewnie i tak by mnie przegadał :)
a wracajac do tematu, to najważniejsze nie robić sobie tyłów z projektami (wiem, łatwo powiedzieć :P) z wykładów - Antonio robił listy na zerówkę (geotechnika). ogólnie to było dużo roboty na trzecim roku z projektami :) -
Dzieniu
nie było warto
ale do prof Kuchlera warto chodzić i słuchać albo lepiej nie chodzić bo jak podpadniesz to kiła i mogiła... -
CartMaN
No dobra to ja z innej beczki :) jakie sa warunki przystapienia do zerowki z geotechniki? I czy jest to zalezne od prowadzacego wyklad? Czy jest tylko jeden -
Tancerz
hm... jeśli nic się nie zmieniło, to 3 rok upływa na robieniu projektów. WARTO zabrać się za nie wcześniej bo na sam koniec NIE DA SIĘ zrobić wszystkich na raz. Co do wykładów, to ja odpuściłem sobie mechanike - tyle tylko, że trzeba mieć swój zeszyt z wykładów do zaliczenia egzaminu. 3 rok dla mnie był może nie najtrudniejszy, ale na pewno najbardziej pracowity...
Pozdrawiam !!! -
Figo
imho oplacalo sie chodzic na wyklady z wm2 - nie mowie ze na wszystkie ale pojawic sie zeby kojarzyl - i to zaowocowalo (na pewno u mnie). -
}-> sweetest perfection <-{
>CartMaN napisał
>No dobra to ja z innej beczki :) jakie sa warunki
>przystapienia do zerowki z geotechniki? I czy jest to
>zalezne od prowadzacego wyklad? Czy jest tylko jeden
Dobre pytanie :D wykłady prowadzi tylko i wyłącznie Kuchler, człowiek o zmiennym podejściu do studentów. listy chyba były dwie, i trzeba było być na jednej. tylko że na pierwszym semestrze (2 lata temu), najpierw powiedział że listy będą dwie, potem że zrobi jedną, potem w końcu zrobił jakąś listę, której nie uznał... cyrk na kółkach :]
i Antonio nie toleruje ściągania na egzaminach, poważnie, jak nikt inny. i uwielbia kolorowe rysunki, ale się wścieka jak ktoś nic kompletnie nie umie. i nie należy z nim się kłócić o ocenę :]
no idaje listę tematów do egzaminu, często na zerówce i I terminie są te same pytania. -
dodoubleG
>Dzieniu napisał
>sorry kolego ale coś tu albo pier..lisz albo to jest
>prowokacja...było warto chodzić na wydymałkę? nie
>sprawdzali listy a wykład gówno dawał? no nie... już
>iwdać że cartman ma rację że i tak będziesz rył co
>popadnie a i tak nic z tego nie będzie
Lol...wiedzialem ze ktos sie znajdzie kto zareaguje w ten sposob;] niestety nie kazdy jest tak genialny jak ty i niektorym wyklad z WM II cos dal...;]
Poza tym jak nie masz nic do napisania w temacie to sie powstrzymaj od komentarza. -
Anonim
Czyli co generalnie na 3 roku wykłady se można odpóścić ? I ile terminów jest z tej geotechniki na egzamach , i co z mechaną? -
Yvonne
co do wykładów :
-z metali na 5 sem miałam z prof. Giżejowskim , na 6 z Idzikowskim - na ten przedmiot opłaca się o tyle chodzić, aby dowiadywać się na bieżąco czegoś ciekawego a na 5 sem dobrze są niektóre sprawy tłumaczone. Ale jeśli chcesz tydzień przed egz skserować wykłady i pójść na zerówkę to też można i nie robi to za wiele różnicy.
- na geo warto chodzić aby być na liście dopuszczonych na zerówkę,
- na organizację w tym roku opłacało się chodzić jedynie dla list które z egzaminu zwalniały,
-na mechanikę można chodzić lub nie - ale Twój wybór czy chcesz 2 godziny siedzieć na uczelni i pisać do zeszytu wykład - czy 2 godziny w domu przepisywać go z zeszytu kolegi.
- mi podobały się wykłady z betonów - same potrzebne rzeczy i ciekawe, tylko trzeba powalczyć z sennością :)
Pozdr -
JACEK
>cruzer napisał
>Czyli co generalnie na 3 roku wykłady se można odpóścić
>? (...)
buahahaha :)
I chwała Bogu, wszak na 1. i 2. było przecież zupełnie inaczej :)
Mnie osobiście bardzo cieszy brak zajęć w salach 20 i 21! Czekałem na to cztery długie semestry :)!
A i jeszcze jedno. Wszystko - jak to na IL - jest oczywiscie popierdolone. Nowy plan studiów obowiązujący od R.A. 2008/9 jakimś cudem objął również wyższe roczniki, a deklaracje z koleji nie zostały z tego co wiem zaktualizowane. brawo!
Mam nadzieje ze nie przyjdzie mi płacić w lutym za ekonomikę, bo jakby nie było będę ją drugi raz deklarował, jako ze ja przesunęli na sem wyzej.
-
dodoubleG
-
Iwona
Z punktu widzenia osoby niezbyt pracowitej:
- wyklad z metali - bylam na pierwszym, egz na 5 i 6 sem zdalam w zerowkach, na które można przyjść nie chodząc na wykłady (jak widać) i na których jest mega ściąganie (czasem kogoś wyrzucą), rzekłabym że trzeba przyjść na zerówke!
- wykład z betonów - opłaca się chodzić aby uzyskać zwolnienie z części zadaniowej egzaminu (takie zwolnienie, że zadanko rozwiązuje się w domu) a materiału jest i tak dużo więc jest to ułatwienie. Na tym wykładzie można robić wszystko, tylko czasem Knaufik sie oburzy i kogos uciszy, ale nie zapamiętuje negatywnie ludzi z ostatnich ławek; )
- wyklady z mechany- j.w.
- wyklady z geotechniki - jak się chodzi nie wolno gadać i trzeba notować (czasem sprawdzi zeszyt), zerówka jest, owszem ale nie zawsze jest jak się na nią nauczyć, a terminów egzaminu jest właściwie tyle ile się uda wyłazić (zazwyczaj jest jakiś 1 albo 2 w środku semestru). na egzaminie można ściemniać, byle na kolorowo i wtedy i tak się dostaje ładną ocenkę:) -
CartMaN
-
Miczel
mam jedno pytanko: czy majac zaliczone cwiczenie z WM I i WM II ale nie mając zaliczonych egzaminów można uczęszczać na wszystkie ćwiczenia?Mam tutaj na myśli głównie Konstrukcje metalowe
I i Konstrukcje betonowe I?
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne