-
prusak
mam pytanie do studentow starszych lat, chyba ze ktos sie moze juz zorientowal:
otoz uwalilem dwa przedmioty [miernictwo i kreske], wiec, teoretycznie, nie powinienem zaliczyc semestru, ale chce napisac do dziekana petycje. i tu mam dwa pyt:
1. jak taka petycje napisac zeby dobrze wygladala? moze ktos juz to robil i da jakis wzor?
2. kiedy petycje zlozyc? razem z indeksem i karta ocen czy pozniej osobno chodzic?
z gory dzieki za odp; p -
Panda
Podanie, nie petycję; )
Po ogłoszeniu list osób skreślonych masz tydzień czasu na złożenie odwołania od decyzji, ale jesli masz za mało punktów to dobrze jest złożyć od razu z indeksem w dziekanacie. A jeśli nie wiesz jak to napisać to polecam panią prodziekan ds studenckich. Ona na pewno najlepiej Ci doradzi jak to ma wyglądać. -
Mati
no ja tez w takiej sytuacji jestem... gdzie znalesc tą prodziekan ds studenckich? -
-
Anonim
Ja tez w identycznej+ wisząca analiza do poniedziałku. W razie czego idziemy razem? -
Madzia
A wie może ktoś jak ma wygladać podanie o możliwość zaliczenia przedmiotu ze studiami zaocznymi??
-
prusak
oo wlasnie, thx, wiedzialem ze z ta pytacja cos mi nie pasuje; p dzieki za odp, to sie bedzie trzeba przejsc do pani prodziekan... w sumie mozna jakas zorganizowana grupa jesli zbierze troche osob -
Mati
-
Anonim
Dla mnie bomba. Ja mam jeszcze ten problem, że w środę wyjeżdżam, więc najlepiej, jakbyśmy to od razu we wtorek załatwili.
A do Magdy: jak on się już i tak zgodził, to ja proponuję napisać tak krótko i treściwie: 'zwracam się z prośbą o możliwość odrobienia pierdu pierdu' i już. -
sorevell
Powodzenia zycze. Nie chce Was straszyc, ale z Dzierżanowskim na takie tematy nie ma rozmowy. Z reszta juz jest nowy plan na przyszly semestr i dla sem 2 jest o jedna grupe mniej niz bylo, takze ponad 30 osob, jak zwykle, po pierwszym semestrze zegna sie z WILem. Ale nie dawajcie za wygrana, moze tym razem sie uda; ) -
sorevell
Jeszcze jedna rzecz mi wlapdla do glowy. Mysle, ze warto by bylo wykorzystac fakt, ze po raz pierwszy trzeba miec zaliczone i cwiczenia i egzamin, zeby dostac punkty za przedmiot. Zatem napiszcie i to w uzasadnieniu do podania. No. A z dziekanem naszym kochanym nalezy rozmawiac tylko na papierze, inaczej momentalnie Was splawi. -
prusak
ja we wtorek musze jeszcze oddac pare rysunkow, wiec
chyba na 10 nie dam rady... -
Panda
Tylko wiecie... jeśli idziecie do pani prodziekan to nie zwalajcie sie całą grupą; ) Niech jedna osoba pójdzie, dowie się co i jak i powtórzy reszcie. No i do niej to tylko po radę. Cała reszta, czyli podanie, już musi być kierowane do Dzierżana. Rzeczywiście na papierze, bo on się z plebsem takimi pierdołami zajmuje.
A co do punktów, to w zasadzie jest sens coś skrobać jak brakuje tylko jednego. Wtedy puszcza. Przynajmniej w zeszłym roku puszczał z 24 na 25, od których rejestrowali. Z większą ilością mozna coś skrobnąć, ale nie róbcie sobie nadziei. Powodzenia. -
Mati
-
-
Sebbastian
Hmm zobaczymy ja to będzie:
>jest nowy plan na przyszly semestr i dla sem 2 jest o jedna
>grupe mniej niz bylo, takze ponad 30 osob, jak zwykle, po
>pierwszym semestrze zegna sie z WILem. Ale nie dawajcie za
>wygrana, moze tym razem sie uda; )
Z moich obliczeń wynika, że sam egzamin z algebry oblało tak z 60 osób, więc jesli zlikwidowali tylko jedną grupe, to znaczy że nie jest tak źle, jak by zlikwidowali 3 to wtedy bym się martwił :) -
Pele
kolejne 40, moze wiecej, ma tez cwiczenia nie zaliczone, czesc nie zagoscila nawet na 2gim spedzie.
kilkanascie niezaliczone cw z analizy i nad kolejna okolo setka wisi analiza.
wyniki kreski i miernictwa tez w cholere osob ma w poniedzialek
Jakby Dziekan chcial sie trzymac regulaminu to jakos czarno to widze, zeby tylko jedna grupe usuneli, no chyba ze i grupy beda mniej liczne :/ -
sorevell
Jedna to z zalozenia leci co roku, ale to, ze wisi plan na x grup, nie znaczy, ze nie moga jeszcze jednej wykreslic :P -
Jawor.
Ja póki co mam kreske i miernictwo do tyłu, ale może ktoreś zalicze, dowiem sie w poniedziałek. Więc też moge być zmuszony napisać 'petycje'.
Tu znalazłem jakis wzór:
http://www.ignet.pl/wsmiiu/files/po...
Mój los w rekach szanownych panów doktorów Kuleszy i Bielińskiego -
Panda
Jakiego regulaminu? Pamietaj, że to jest IL; ) Jak wyjdzie mu, że ma wywalić pół pierwszego roku, to tyle wywali bez sentymentu. A ilość grup oszacowanych teraz, jak już ktos mądrze powyżej napisał, zupełnie o niczym nie świadczy.
W ogóle pani prodziekan w zeszłym roku odradzała pisanie podania osobom, którym brakuje więcej niż jeden punkt i teraz stwierdzam, że miała całkowita rację. Jeśli już teraz ktoś ma duże zaległości to później, nawet jesli przejdzie, będzie tylko gorzej (dojdzie chociażby mechana) i może to byc tylko odwlekanie nieuniknionego. A plany na życie, o dziwo, potrafią się zmienić w dziwny sposób. No ale nad panami wku wisi...; ) -
Anonim
Znaczy wiesz, ja mam plan wyjść na zero do końca roku, bo miernictwo o ile zaliczę semestr będę miała w drugim w wersji 2w1. Poza tym ratunku pomocy nie chcę mieć roku w plecy... -
Robaczek
Zacznijcie się teraz do tego przyzwyczajać, że tylko garstka osób idzie cały czas na czysto do przodu...
W przeważającej większości, zawsze ma się coś do tyłu...
A jeśli będziesz miała tylko rok do tyłu to ciesz się, że to jest TYLKO rok :)
Pozdro i mam nadzieje, że dacie rade jakoś "przejść" :)