PW - Inżynieria Lądowa (IL) [1848]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Marlena

Witam,
    może chciałby ktoś się podzielić czymś przydatnym do sesji po 3 sem ?;p jakeiś IK, wytrzymałosć czy mat.bud.
    Jakby ktoś miał tkaie dobre serce to porposiłabym na marlenafranczak@o2.pl
  • littlefrog

Polecam xero na 3p, tam można znaleźć wszystko; )
  • Dorota W.

tylko trzeba trafić na Pana bo ostatnio mebluje drugi punkt na pierwszym piętrze i wtedy ciężko o cokolwiek na 3 :/
  • ..::A nuszka::..

mnie tez zależy na materiałach konkretnie to na IK. Mógłby ktoś napisać jak wygląda ten egzamin i jak sie na niego uczyć? Może jakies ściągi?

pozdrawiam
  • ..::A nuszka::..

a w ksero nic nie ma z IK :(
  • Robaczek

Są na pewno pytania z zeszłego roku z Ik... nie wiele się zmieniły w przeciągu ostatnich kilku lat.
    Jest ich na egzaminie 10... ale nie pamietam czy z pośród 10 się wybiera coś czy nie...
    Chyba tak, ale pewna nie jestem.
    Uśmiechnij się ładnie to poszuka dla Ciebie pytań :)
  • ... rakus ...

... http://www.il.pw.edu.pl/~gr1r84/old...
    strona na której można znależć kilka przydatnych rzeczy
    a po za tym życzę szczęścia ( bo to już połowa sukcesu w sesji :) ...
  • Dorota W.

Prezent ode mnie:

1. narysować przekrój poprzeczny drogi samochodowej poza terenem zabudowy, oznaczyć na tym przekroju elementy składowe i urządzenia drogi, w tym granice pasa drogowego i linie rozgraniczające.
    2. Narysować skrzyżowanie zwykłe, skrzyżowanie z wyspą centralną i skrzyżowanie z rondem - wskazać różnice.
    3. Wymienić i krótko scharakteryzować elementy transportu.
    4. Przedstawić na przekrojach poprzecznych trzy zasadnicze przypadki ukształtowania podtorza w zależności od położenia niwelety względem linii terenu. Podać na szkicach nazwy elementów nawierzchni i zasadę kształtowania pochyleń poprzecznych torowiska na liniach jednotorowych i dwutorowych.
    5. Co wpływa na kierunek i wartość przyspieszenia niezrównoważonego występującego podczas jazdy pociągu po łuku z przechyłką? Jaki jest przedział wartości dopuszczalnych przyspieszenia niezrównoważonego dla pociągów pasażerskich?
    6. Wymienić podstawowe cechy polityki transportowej zrównoważonego rozwoju.
    7. Scharakteryzować podstawowe środki służące poprawie jakości transportu zbiorowego w mieście.
    8. Wymienić i scharakteryzować podstawowe działania jakie powinny być podejmowane w celu zwiększeni bezpieczeństwa ruchu drogowego.
    9. Naszkicować wariantowe, uproszczone schematy lotniska z dwiema drogami startowymi.
    10. Wymienić oddziaływania transportu na środowisko przyrodnicze i warunki życia. Scharakteryzować krótko jedno z nich.

• Dorota W.

jeszcze coś znalazłam:

1. Rozjazdy kolejowe - narysowac, podpisac, opisac, zaznaczyc elementy ruchome (to pytanie bylo chyba w kazdej grupie, tylko byly rozne rozjazdy)
    2. Rodzaja skrzyzowan, gdzie takie w wawie. Bylo np. skrzyzowanie typu KARO,
    3.Schematy przekrojow dla dróg szynowych i samochodowych: narysować opisac, wypisac warstwy itd.
    4.Co trzeba uwzglednic przy przechylkach?
    5.Do czego sluzy podsypka???
    6.Profil narysowac dla danego typu koleji np. pierwszorzeda
    7.Do czego sluzy pas zieleni??
  • }-> sweetest perfection <-{

o ile pamietam, to w xero był chyba tylko jeden zestaw pytań, ale za to chyba 8 z 10 było na egzaminie :P w sumie to nie jest trudny egzamin, ja się uczyłam jeden dzień i się udało :]
  • Dorota W.

> o ile pamietam, to w xero był chyba tylko jeden zestaw pytań,
    - i właśnie ten tu zamieściłam

>ale za to chyba 8 z 10 było na egzaminie :P
    - ale tylko w jednaj grupie, druga miała trochę gorzej

>w sumie to nie jest trudny egzamin, ja się uczyłam jeden dzień i się udało :]
    -potwierdzam :D
  • Marlena

Dzieki za dzoelenie sie :)a na tej stornce chmm ponad 80 str z mat bud nawet wydrukowalam ciekawe czy zmusze się do rpzeczytania tego :p
    Wiecie może jak trudny jest egz z wytrzymałości I ustny?
  • Anonim

To zależy do kogo trafisz :) Jak do Anieli o ile jeszcze egzaminuje to zaliczasz bez problemu o ile w miare napisalas czesć pisemna ustnego. Ja spieprzyłem jednym słowem ale jak do niej wszedłem to napisałem jej jak powinno byc i jeszcze pytała ne wyższą ocene :) Ale jeśli trafisz do gadżeta to przejebane jednym słowem, jeśli nie umiesz i nie rozumiesz tego co ewentualnie wykujesz to może byc przykro... Ale powodzenia :)
  • Anonim

a jaki jest przydzial egzaminujacych? sa jakies reguly czy jak sie trafi?
  • Anonim

Jak sie trafi. Stoicie przed drzwiami i czekacie jak wypadnie, do kogo pojdziecie.
  • Marlena

Nie no dobra sobie, a tak wogole to co jest an ustnym?? bo kurcze jakos tak czesto zasypiam na wyklady; p
  • ... rakus ...

> Nie no dobra sobie, a tak wogole to co jest an ustnym?? bo kurcze jakos tak czesto zasypiam na wyklady; p

... to proste, idziesz do ksero na trzecim i mówisz : Metropolitan Life :)
  • Marlena

:p taa diobra to wszyskto co tma ejst? rany mam cos metropoliolitana kolega mi dal chyba najwyzszy czas do tego zajrzec... ajjjcc a sa moze jakeis pytania ?:) dzis mialam pojsc i kurcze budzik wyrzycilamjak dzwonil..
  • piotrek:)

Dzięki wszystkim za informację. Kto to jest "gadżet"??? Rączka czy Ajdukieczwicz. Który gorszy???
  • Marlena

Drogi Piotrku powiem Ci ze gadzet to raczej nasz pan od wykl bo podobno maja egz dwie osoby on i p. Glinicka czy jakos tak, W kazdym badz razie niestety Pana Cezarego nie bedzie :( A amsz mzoe jakeis bezcenne notatki ?:):):)
  • 1
  • 2
| |

Wydział Inżynierii Lądowej (IL) Politechniki Warszawskiej (PW) http://www.il.pw.edu.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)