- 1
- 2
-
Marlena
Witam,
może chciałby ktoś się podzielić czymś przydatnym do sesji po 3 sem ?;p jakeiś IK, wytrzymałosć czy mat.bud.
Jakby ktoś miał tkaie dobre serce to porposiłabym na marlenafranczak@o2.pl -
littlefrog
-
Dorota W.
tylko trzeba trafić na Pana bo ostatnio mebluje drugi punkt na pierwszym piętrze i wtedy ciężko o cokolwiek na 3 :/ -
-
..::A nuszka::..
mnie tez zależy na materiałach konkretnie to na IK. Mógłby ktoś napisać jak wygląda ten egzamin i jak sie na niego uczyć? Może jakies ściągi?
pozdrawiam -
..::A nuszka::..
-
Robaczek
Są na pewno pytania z zeszłego roku z Ik... nie wiele się zmieniły w przeciągu ostatnich kilku lat.
Jest ich na egzaminie 10... ale nie pamietam czy z pośród 10 się wybiera coś czy nie...
Chyba tak, ale pewna nie jestem.
Uśmiechnij się ładnie to poszuka dla Ciebie pytań :) -
... rakus ...
... http://www.il.pw.edu.pl/~gr1r84/old...
strona na której można znależć kilka przydatnych rzeczy
a po za tym życzę szczęścia ( bo to już połowa sukcesu w sesji :) ... -
Dorota W.
Prezent ode mnie:
1. narysować przekrój poprzeczny drogi samochodowej poza terenem zabudowy, oznaczyć na tym przekroju elementy składowe i urządzenia drogi, w tym granice pasa drogowego i linie rozgraniczające.
2. Narysować skrzyżowanie zwykłe, skrzyżowanie z wyspą centralną i skrzyżowanie z rondem - wskazać różnice.
3. Wymienić i krótko scharakteryzować elementy transportu.
4. Przedstawić na przekrojach poprzecznych trzy zasadnicze przypadki ukształtowania podtorza w zależności od położenia niwelety względem linii terenu. Podać na szkicach nazwy elementów nawierzchni i zasadę kształtowania pochyleń poprzecznych torowiska na liniach jednotorowych i dwutorowych.
5. Co wpływa na kierunek i wartość przyspieszenia niezrównoważonego występującego podczas jazdy pociągu po łuku z przechyłką? Jaki jest przedział wartości dopuszczalnych przyspieszenia niezrównoważonego dla pociągów pasażerskich?
6. Wymienić podstawowe cechy polityki transportowej zrównoważonego rozwoju.
7. Scharakteryzować podstawowe środki służące poprawie jakości transportu zbiorowego w mieście.
8. Wymienić i scharakteryzować podstawowe działania jakie powinny być podejmowane w celu zwiększeni bezpieczeństwa ruchu drogowego.
9. Naszkicować wariantowe, uproszczone schematy lotniska z dwiema drogami startowymi.
10. Wymienić oddziaływania transportu na środowisko przyrodnicze i warunki życia. Scharakteryzować krótko jedno z nich.
-
Dorota W.
jeszcze coś znalazłam:
1. Rozjazdy kolejowe - narysowac, podpisac, opisac, zaznaczyc elementy ruchome (to pytanie bylo chyba w kazdej grupie, tylko byly rozne rozjazdy)
2. Rodzaja skrzyzowan, gdzie takie w wawie. Bylo np. skrzyzowanie typu KARO,
3.Schematy przekrojow dla dróg szynowych i samochodowych: narysować opisac, wypisac warstwy itd.
4.Co trzeba uwzglednic przy przechylkach?
5.Do czego sluzy podsypka???
6.Profil narysowac dla danego typu koleji np. pierwszorzeda
7.Do czego sluzy pas zieleni??
-
}-> sweetest perfection <-{
o ile pamietam, to w xero był chyba tylko jeden zestaw pytań, ale za to chyba 8 z 10 było na egzaminie :P w sumie to nie jest trudny egzamin, ja się uczyłam jeden dzień i się udało :] -
Dorota W.
> o ile pamietam, to w xero był chyba tylko jeden zestaw pytań,
- i właśnie ten tu zamieściłam
>ale za to chyba 8 z 10 było na egzaminie :P
- ale tylko w jednaj grupie, druga miała trochę gorzej
>w sumie to nie jest trudny egzamin, ja się uczyłam jeden dzień i się udało :]
-potwierdzam :D -
Marlena
Dzieki za dzoelenie sie :)a na tej stornce chmm ponad 80 str z mat bud nawet wydrukowalam ciekawe czy zmusze się do rpzeczytania tego :p
Wiecie może jak trudny jest egz z wytrzymałości I ustny? -
Anonim
To zależy do kogo trafisz :) Jak do Anieli o ile jeszcze egzaminuje to zaliczasz bez problemu o ile w miare napisalas czesć pisemna ustnego. Ja spieprzyłem jednym słowem ale jak do niej wszedłem to napisałem jej jak powinno byc i jeszcze pytała ne wyższą ocene :) Ale jeśli trafisz do gadżeta to przejebane jednym słowem, jeśli nie umiesz i nie rozumiesz tego co ewentualnie wykujesz to może byc przykro... Ale powodzenia :) -
-
Anonim
a jaki jest przydzial egzaminujacych? sa jakies reguly czy jak sie trafi? -
Anonim
Jak sie trafi. Stoicie przed drzwiami i czekacie jak wypadnie, do kogo pojdziecie. -
Marlena
Nie no dobra sobie, a tak wogole to co jest an ustnym?? bo kurcze jakos tak czesto zasypiam na wyklady; p -
... rakus ...
> Nie no dobra sobie, a tak wogole to co jest an ustnym?? bo kurcze jakos tak czesto zasypiam na wyklady; p
... to proste, idziesz do ksero na trzecim i mówisz : Metropolitan Life :) -
Marlena
:p taa diobra to wszyskto co tma ejst? rany mam cos metropoliolitana kolega mi dal chyba najwyzszy czas do tego zajrzec... ajjjcc a sa moze jakeis pytania ?:) dzis mialam pojsc i kurcze budzik wyrzycilamjak dzwonil.. -
piotrek:)
Dzięki wszystkim za informację. Kto to jest "gadżet"??? Rączka czy Ajdukieczwicz. Który gorszy??? -
Marlena
Drogi Piotrku powiem Ci ze gadzet to raczej nasz pan od wykl bo podobno maja egz dwie osoby on i p. Glinicka czy jakos tak, W kazdym badz razie niestety Pana Cezarego nie bedzie :( A amsz mzoe jakeis bezcenne notatki ?:):):)
- 1
- 2
Wydział Inżynierii Lądowej (IL) Politechniki Warszawskiej (PW) http://www.il.pw.edu.pl
Miejsca grona (3)
-
Coffeetura Krakowskie Przedmieście 4/6, Warszawa
-
RETRO Kolejowa 8/10, Warszawa
-
RiO Club & Lounge Pańska, Warszawa
- Dodaj miejsce