PW - Inżynieria Lądowa (IL) [1530]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • wujek_tomek

• 03/01/2007 00:28
    witam wszystkich,
    chcialbym sie dowiedziec jak wyglada egzamin z tych przedmiotow, czego mozna sie spodziewac.jakies przyklady z lat poprzednich
    czy te 2 czesci ktore mamy pisac to jest jeden egzamin czy dwa z osobna piszemy.dzieki za info
    hyhy powoli trzeba zaczac ogarniac skrypty:D
  • Marton

• 03/01/2007 22:49
    mam jakies przykaldowe egzaminy z algebry i anala:). jak chesz do daj maila:). A jak macie wykaldy z Piotrowiczem to zapytajcie sie na ostatnich zajeciach co bedzie na egzaminie i on przewaznie mowi te tematy co beda:)
  • ..:KaŚkA:..

• 04/01/2007 12:30
    to i ja jesli moge to poprosze:) kacha18cz@interia.pl
  • Davido

• 04/01/2007 14:20
    to i ja jakbym mogl prosic :)!! dawido87.@o2.pl
  • Maniek!

• 04/01/2007 15:17
    I ja się dołączam do ww prośby mjxxx1@wp.pl
  • Dasa

• 04/01/2007 15:56
    Nie wiem jak jest teraz (4 lata temu to miałem) ale z tego co pamiętam (tak było u mnie) ci co dostali 4 i 5 to na pisemnym mieli więcej niby teorii, osoby były w innej sali (ale niezależnie co się pisało, ze względu na to że miało się takie oceny z ćwiczeń zaliczało się egzamin na min 3). Ci co mieli poniżej 4 mieli mniej teorii więcej zadań (i tu już nie można było lać wody)......

Zresztą algebra,analiza to nic....w porównaniu z egzaminami z innych przedmiotów na starszych latach.
  • Marta Trzcińska

• 04/01/2007 16:17

PISZCIE, PISZCIE, A PROPO;S ALGEBRY KUMPELA MA WIEKSZOSC TYCH OPRACOWAN, PISZCIE LUDZISKA NA TO GRONO,

http://grono.net/users/158390/detai...

• Figo

• 04/01/2007 18:23
    ja tez poprosze:-)

figunio@gmail.com
  • grucha

• 04/01/2007 20:12
    to i ja:P

wojboj@o2.pl
  • Sylwia

• 04/01/2007 21:30
    >Dasa napisał
    >Nie wiem jak jest teraz (4 lata temu to miałem) ale z
    >tego co pamiętam (tak było u mnie) ci co dostali 4
    >i 5 to na pisemnym mieli więcej niby teorii, osoby
    >były w innej sali (ale niezależnie co się
    >pisało, ze względu na to że miało
    >się takie oceny z ćwiczeń zaliczało
    >się egzamin na min 3). Ci co mieli poniżej 4 mieli
    >mniej teorii więcej zadań (i tu już nie
    >można było lać wody)......
    >
    to nie jest tak, że ludzie z 4 i 5 piszą więcej teorii niz pozostali- oni piszą TYLKO teorię. A zadania są takie same dla wszystkich.Jest 6 zad (3 z cw i 3 z wykładów)a "lepsi" piszą tylko z wykładów.
  • Figo

• 04/01/2007 22:00
    A jaki jest poziom egzaminu w stosunku do kolosow?
  • Madzia

• 04/01/2007 22:28
    to i mi magdaburkacka@wp.pl
  • Marton

• 04/01/2007 22:41
    wrzucilem to na taka stronke bo duzo chetnych sie zrobilo:). Oto link http://rapidshare.com/files/1024331...
  • szurumuru

• 04/01/2007 23:48
    Witajcie

mam zakręconą kumpele która robi mi wkręty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

Pani Marta Trzcińska podała moje konto w zwiazku z tym oświadczam, iż z analizy i algebry nie mam nic ...zdawałam to 4 lata temu, jedno moge powiedzieć że zajeło mi to conajmniej z 5 podejść aby to zaliczyć

pozdrawiam

PS.Cina Parówko ja ci Dam;P
  • 01.Mikołaj

• 04/01/2007 23:58
    jak dla mnie poziom trudnosci tych egzaminow byl sredni,ale malo osb mialo z nimi problemy...napewno jedne z najbardziej zbednych egzamionow na tym kierunku,powodzenia,elo
  • < | 0 N

• 10/01/2007 15:42
    ja tez poproszę: andrzejkosiorek@poczta.onet.pl
  • Figo

• 10/01/2007 15:52
    kolega podal wyzej link do tego
  • Wiki:)

• 16/01/2007 13:27
    ...ale nie wiem czemu nie chce mi się on otworzyć...może mógłby ktoś mi je przesłać na wiki@o2.pl...please
  • *̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡__|̲̲̲͡͡͡▫ ̲͡

• 16/01/2007 15:10
    > ściągajcie u nas na egzaminie prawie każdy ściągał tylko zależy kto pilnuje:) a najlepiej przez tel. ktoś robi na zewnątrz i robi zdjęcia :)
    :):):)
  • Figo

• 16/01/2007 19:13
    Lepiej pisac obie czesci z analizy i algebry (praktyka+teoria) czy sama teorie? Bo dla mnie bylo oczywiste ze lepiej pisac mniej niz wiecej a zaslyszalem ostatnio ze bardziej sie oplaca pisac obie czesci niz jedna. Jak to z tym jest?
  • wujek_tomek

• 16/01/2007 21:44
    chodza sluchy, ze lepiej obie czesci. ale mysle ze warto sie postarac o 4 z cw bo za zaliczony egzamin ma sie na starcie 4:] a tutaj chodzi glownie o to , ze jesli nie umiesz teorii to jakos nadrobisz zadaniami.piszac jedna z czesc nie ma takiej szansy.
  • Kazik

• 20/01/2007 01:36
    a ja jeszcze słyszałem że jak pisze się tylko z teorii to przynajmniej jedno zadnanie trzeba rozwiązać w całości żeby zaliczyć, a jak sie pisze wszystko to można z teori "ruszyć" ze 2 a jak styknie pkt z zadan to się zaliczy...
  • Bartek

• 20/01/2007 12:50
    analiza 1
    jak zaliczysz ćw np na 3, to na wstępie masz 6 pkt (3.5-7 itp) i nie musisz pisać pierwszego zadania bo pierwsze zadanie robią Ci którzy nie mają zaliczonych ćw

algebra
    tak jak analiza 1

analiza 2
    obojętnie czy masz zaliczone ćw czy nie, robisz wszystkie zadania
    jeśli masz 20 pkt zaliczasz ćw
    jeśli masz 25 pkt zaliczasz ćw i exam
  • Figo

• 24/01/2007 15:34
    No to przyszla najwyzsza pora sie pouczyc. Domyslam sie ze bez ksiazki sie nie obedzie wiec jakie polecacie? Z jakich Wy korzystaliscie?
  • wujek_tomek

• 24/01/2007 16:09
    heheh no bez ksiazki raczej nie, ja polecam wlodarski krysicki analiza w zadaniach I, przerobisz chociaz polowe calek z niej i nie ma na Ciebie mocnych:D ja do algebry mam T. Kowalskiego i chyba z niej i ze skrytu bede korzystac.
  • Figo

• 24/01/2007 22:01
    To musze teraz skminic te ksiazki. Pozostaje mi pewnie ksiegarnia bo w bibliotece to mnie nie obsluza:)
  • Madzia

• 24/01/2007 22:10
    Ja też polecam Krysickiego. Ja z tej książki nauczyłąm sie całych całek i to całkiem nieźle. Algebre też maja nieźle opracowana.
  • *Alicja*

• 27/01/2007 21:50
    czy ktoś może wie jak to jest: Czy jeśli mam 4 z cwiczeń i teoretycznie mogłabym pisac tylko teorię, ale jednak chciałabym pisac też częśc zadaniową i mi ona nie pójdzie, to ile będę miała punktów? Tyle ile zdobyłam na cwiczeniach, czy tyle ile zdobyłam na tej części na egzaminie???
  • Figo

• 29/01/2007 12:23
    Jesli mam z algebry 32 punkty z cwiczen, to piszac sama teorie musze zdobyc 7 pkt zeby zaliczyc egzamin i przedmiot(tak mowil dr Piotrowicz). Natomiast jest zdecyduje sie pisac obie czesci to musze zdobyc 9 pkt zeby miec w sumie 41 pkt ktore zaliczaja przedmiot czy musze zdobyc polowe z egzaminu (czyli 20) zeby zaliczyc i egzamin i przedmiot?
  • kacperwa

• 29/01/2007 18:30
    > Jesli mam z algebry 32 punkty z cwiczen, to piszac sama teorie musze >zdobyc 7 pkt zeby zaliczyc egzamin i przedmiot(tak mowil dr Piotrowicz).

Z tego co jest napisane w tych regulaminach przedmiotów to trzeba zaliczyć teorię na 10p żeby zaliczyć egzamin.
  • piotrek_kom

• 29/01/2007 21:21
    Niech ktoś mi powie jak wygląda ta część teoretyczna... Bo na tych przykładowych egzaminach z lat ubieglych to nie ma wyraźnego podziału na teorię i praktyktę, tzn. do większości zadań na początku trza podać twierdzenie albo coś wyprowadzić, a potem coś obliczyć, czyli niby TEORIA+PRAKTYKA...

HEEELP!!!!!!!!!!!!
  • grucha

• 29/01/2007 21:33
    to jest wlasnie teoria
    czyli teoria sklada sie tak jakby z teorii i praktyki

a praktyka z praktyki; ]
  • piotrek_kom

• 29/01/2007 21:49
    Jak jest, jak mówisz, to jest źle :)
  • Karolina

• Figo

• 30/01/2007 08:32
    Czytalem oba i juz wiem ze na pewno w regulaminie algebry jest blad (potwierdzony przez pania Dymitruk). Jak zdaje sie sama teorie to trzeba zdobyc min 7 pkt zeby zaliczyc, natomiast jesli decyduje sie pisac obie czesc to musze je napisac na min 50% (mimo ze wystarczy mi 9 by miec 41 i teoretycznie zaliczyc przedmiot). Dr Dymitruk powiedziala ze z tym regulaminem to tak jak z ustawami pisanymi na szybko i dlatego sa niedociagniecia, ale zawsze sie jakas furtka znajdzie.
  • Karolina

• 30/01/2007 09:28
    To ja teraz nie rozumiem... To wystarczy Ci 9 pkt mimo, że w regulaminie jest inaczej? Ale przecież nie wystarczy, że zaliczysz przedmiot... musisz mieć też zaliczony egzamin... A jak będziesz mieć mniej niż 50 % to chyba egzamin nie będzie zaliczony. To znaczy z tego co nam Piotrowicz mówił, bo jak piszesz samą teorię to dostajesz jeszcze połowę punktów z ćwiczeń... Teraz to ja nic nie rozumiem...
  • Wiki:)

• 30/01/2007 09:33
    A na zaocznych też pisze się tą część z teorii??? ja słyszałam tylko o zadaniach...
  • Figo

• 01/02/2007 17:47
    Beda w poniedzialek na egzaminie rownania rozniczkowe? Bo w programie rownania rozniczkowe sa w drugim semestrze a my to mielismy na ostatnich zajeciach i nie wiem czy sie tego uczyc czy nie:<
  • Figo

• 02/02/2007 10:20
    O i czy pochwalil sie komus Piotrowicz czego mozemy sie spodziewac na egz? Sa w ogole jakies pewniaki ktore co roku sie pojawiaja? Z algebra nie bylo tego problemu bo trzy dzialy (zespolone, macierze, analityczna) i 3 zadania a z analizy jest tego wiecej. Jest cos co w ogole mozna pominac? Czy wszystko trza umiec?
  • Tomasz

• 02/02/2007 10:35
    W tamtym roku powtarzalo sie :

-szeregi
    -przebieg badania funkcji
    -calka
    -rownania rozniczkowe
    -granice

teoria :
    -wzor Taylora, Maclaurina
    -regula de l`Hospitala
    -tw. Lagrange`a
    -tw. Rolle`a
    -tw. Weierstrassa
    -tw. Darboux

i jeszcze pewnie pare rzeczy o ktorych zapomnialem...
| |

Wydział Inżynierii Lądowej (IL) Politechniki Warszawskiej (PW) http://www.il.pw.edu.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (2)